Till innehåll
KAMPANJ - MURVECKOR 15% - SKIFFER 15% - GRANITKERAMIK 10% - TRAPPOR 15% - DEKORSTEN 50%
KAMPANJ - MURVECKOR - Hemleverans i hela Sverige
Minska energiförbrukrukningen med miljövänlig LED

Minska energiförbrukrukningen med miljövänlig LED

Belysning motsvarar cirka 20% av all elkonsumtion i världen. Byt ut dina omoderna lampor i hem och trädgård och vinn kraftiga energibesparingar.

Därför ska du använda LED i trädgården

  • Energisnålt
  • Lång livslängd
  • Snällt mot djur och natur
  • Effektfullt


LED förbrukar upp till 90% mindre i energi jämfört med andra kommersiella belysningsarmaturer och är under ständig utveckling till att bli effektivare och billigare.Vad är LED?
LED är förkortning på engelskans Light Emitting Diode. Lysdioden uppfanns redan på mitten av 1920-talet, men det var inte förrän 1992 som forskningen tog ett stort steg fram mot en effektfull LED-lampa i vitt ljus, något som belöndas med Nobelpriset i fysik 2014. 

Varför ska jag använda LED?
Att byta ut sina lampor till LED-belysning har många fördelar. De är snällare för så väl plånboken som miljön. Lysdioderna har en lång livslängd, är strömsnåla och fria från hälso- och miljöskadliga ämnen som exempelvis kvicksilver.

Vad finns det för LED-belysning på Stenbolaget?
Vi på Stenbolaget var tidigt ute med lysdioder och har sålt LED-baserad belysning sedan 2007. Markbelysning Skandinavien AB är ett företag som valt att uteslutande arbeta med LED-belysning till hem och trädgård och har varit våran samarbetspartner sedan dess. Till utomhusmiljöer erbjuder de belysning av märket in-lite. Det är ett 12-volts system med stora möjligheter att enkelt själv, utan elektrisk behörighet, kunna ljussätta sin egen utemiljö.

 

- in-lite var tidigt ute med LED-armaturer och valde redan 2009 att helt fasa ut halogenlampor, berättar Jens Andreasson på Markbelysning Skandinavien AB. De enda konsumentinriktade LED-lamporna på den tiden var oftast starkström, d.v.s. 230 volt, vilket innebar att det krävdes en elektriker för att göra jobbet. Alternativt att man köpte solcellslampor på lågprismarknader som gav sämre ljus och inte samma upplevelse som allmänljus, funktionsljus eller effektljus.

 

Vad finns det mer för fördelar med in-lite?
Skillnaden på in-lite och alla andra 12 volt-system är att in-lite har ett mer flexibelt, designat sortiment, som kan byggas ut efter behov själv utan elektriker och med 5 års garanti.

lampor ute

På Stenbolaget glädjs vi åt att allt fler väljer att ljussätta sin trädgård med LED. Och med in-lite blir det hållbart, säkert och effektfullt.  Du hittar ett brett utbud med integrerad belysning, solitär belysning, väggbelysning och spotlights online och i våra butiker. 

Föregånde artikel Betong - Ett miljösmart val till trädgården
Nästa artikel Ecostone, återvunnen sten till hem och trädgård