Till innehåll
Midsommarfest - upp till 30% rabatt på sten till din trädgård!
Midsommarfest - upp till 30% rabatt på sten till din trädgård!
in-Lite ger många möjligheter

in-Lite ger många möjligheter

in-lite är ett smidigt system med utebelysning till trädgården. Det är till och med så enkelt att du kan jobba med det själv. Nej, här behövs minsann ingen elektriker. Vi berättar mer om systemets fördelar och hur du kan använda in-lite i just din trädgård.

Utebelysning från in-lite har många fördelar

Sedan 2005 har vi på Stenbolaget sålt produkter från in-lite. De tillhör marknadens bästa belysningssystem för utebelysning och är ett bra komplement till vårt produktsortiment. Vi har länge insett fördelarna med att använda in-lite i trädgården. Däribland att det är ett system med:

  • Enkel och säker montering
  • Goda påbyggnadsmöjligheter
  • Belysning med låg strömförbrukning, 12 volt
  • Förmånlig garanti på 5 år
  • Snygg design med effektfull ljussättning

in-lite ger möjlighet att med få komponenter skapa stora förändringar när mörkret står för dörren. Systemet är som skräddarsytt för de många hushållen.

kopplingschema in lite lampor

Bilden visar de olika komponenterna som ingår i in-lites system. 

1_Inlite_start

 

Trädgårdsbelysning med olika syften

När man talar om belysning brukar man skilja på olika typer av ljus. Dels finns det man kallar för allmänljus eller allmänbelysning. Dessa ljuskällor skänker trygghet och är något du kan använda till tomtens ytterkanter för att förlänga rummet. Allmänbelysning har vanligtvis ett kraftfullt ljus som kan blända om man placerar de på ett för nära avstånd.

Funktionsljus är ett annat typ av ljus och har precis som det låter ett funktionellt syfte. I trädgården kan de underlätta genom att bland annat belysa stentrappa, stenmur, stenläggning och husfasad.

Sist men inte minst finns det så kallade effektljuset eller stämningsljuset. Där räknar vi in det ljus som bidrar till att skapa dekorativa miljöer i trädgården. Här kan du få stor effekt till din yta med dekorsten, uteplatsen, trädgårdsgången och annan stenläggning.

En ljuskälla kan givetvis fylla flera syften som exempelvis ett funktions- och effektljus. Lampor med både upp-och nedåtriktad belysning kan du skapa stämningsljus med genom att släcka ner- eller uppljuset. Man brukar säga att det krävs kontraster för att skapa effekter och där för mycket ljus helt minskar den stämningsfulla känslan!

2_Inlite_syften

Anpassa ljuset efter din trädgård

Planera alltid vilken typ av utebelysning du ska använda utifrån din trädgårds behov och förutsättningar. Fundera på vad du vill kunna se i trädgården när mörkret faller och tänk gärna utefter kategorierna allmänljus, funktionsljus och effektljus. Enklast är att plocka fram penna och block för att göra en snabb ritning av tomten.

Vilken belysningsarmatur ska du välja?

I vårt belysningssortiment hittar du allt inom integrerad utebelysning, väggbelysning, spotlight och decklight. Tänk noga igenom vilken effekt du vill uppnå och välj armaturer efter ditt önskade resultat.

Fundera därefter var ljuset kan vara till hjälp som exempelvis vid entrén, trappan eller längs med uppfarten, vid muren eller rent av i trädgårdslandet. Alla dessa ytor passar ihop med olika belysningstyper.

Sist men inte minst kan du tänka på var ljuskällor kan ge det lilla extra i din trädgård. Med påbyggnadssystemet kan du enkelt arbeta dig vidare mot din drömvy! Och ta det lugnt, du kan alltid starta och dra kabel och sedan stifta på lampor med tiden.

3_Inlite_armaturer

Tänk på vart ljuset skall falla

När du vet var och vad du vill belysa i trädgården behöver du även tänka på vilken riktning ljuset ska ha. Belysning från in-lite kan delas in i kategorierna:

Välj armatur baserat på det du vill uppnå i trädgården och bestäm dig för om du vill ha varmt eller kallt ljus.

3 riktlinjer att avsluta med.

  1. Använd inte för lite ljus
  2. Montera inte din belysning med bländande sken
  3. Planera och tänk igenom din belysning och dina tillbehör

Ta första steget och se hela produktutbudet här!

4_Inlite_slut

Föregånde artikel Kakel i kök med vitt och svart
Nästa artikel Kantsten till rabatten ger något extra