icon Till innehåll
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton. Häng med!
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton.
Granitkeramik Ecostone - Plattan som håller måttet

Granitkeramik Ecostone - Plattan som håller måttet

Nytt för i år på Stenbolaget är vår rektifierade granitkeramik EcoStone – en platta som innehåller upp till 41,73 % återvunna material.

EcoStone är en kompositplatta som innehåller 99% kvarts och 1% bindemedel. Kvartsen i stenen gör att ytan är både slittålig och tät. Till utseendet liknar granitkeramiken en natursten vilket gör den särskilt vacker till trädgårdens olika projekt. Efter stenen pressats fotoprintas ytan. Tidigare användes granitkeramiken främst till inomhusmiljöer, men kan tack vare en utökad tjocklek användas till byggen utomhus. EcoStone kommer i 7 olika färger och varje produkt trycks med flera olika bilder. På så vis får man en variation på sina plattor och en yta som blir mer levande. 

 

Ecostone

golv ecostone
ecostone golv

EcoStone är även lätt att hålla ren och missfärgas inte med tiden samt att den är frostsäker. Ytan på granitkeramiken är behandlad med anti slip vilket gör den perfekt att lägga runt poolen. Granitkeramiken är inte körbar men vill man ha den på en uppfart så går det alldeles utmärk att limma den på en gjuten sula. Man kan även fästa den på fasader, husgrunder och murar.

Till skillnad från naturstenhällar som sågas från diverse block direkt ur berget, så görs Ecostone i formar. Detta gör att plattan håller exakta mått på både längd, bredd och tjocklek. Då sparar man både tid och pengar när man lägger plattorna jämfört med vanlig natursten.

Plattan läggs lätt och smidig i minst 3 cm stenmjöl eller i fix på ett gjutet underlag för körbara ytor. Finns i både 600x600x20mm & 600x300x20mm. 

 

Föregånde artikel Sofias änglar med stenbolaget på ett hörn
Nästa artikel Trappbeklädnad till undsättning