icon Till innehåll
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton. Häng med!
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton.
1. VÄLJ RUM OCH STIL

Hitta din stil på kök och börja skapa

2. VÄLJ DINA PLATTOR

Testa dig fram mellan alla våra plattor och hitta rätt

3. SE FÄRDIGA RESULTAT

Få unika miljöbilder i olika vinklar helt efter dina val

BESTÄLL PROVSTENAR

Vi erbjuder även provstenar med hemleverans

GOLVVÄLJAREN GÖR VALET ENKLARE

Hitta rätt med vårt smarta verktyg Golvväljaren!
Du väljer mellan olika stilar på kök och kan testa med alla våra stenar och granitkeramikplattor från Nordic Stones. Byt enkelt sten- eller plattsort, testa olika format på plattor och växla mellan olika vinklar i köket. Snabbt och enkelt får du unika miljöbilder och kan känna hur plattan passar i både ljusfall, på golv samt monterade på vägg.
Testa golvväljaren redan nu och börja designa ditt kök!

Köket husets hjärta

Utforska vårt sortiment och hitta stilen för just ditt kök. Oavsett om du tänkt renovera ett befintligt kök eller står inför att bygga ett helt nytt kök så hittar du plattorna för golv och vägg här. Köket har under århundraden varit ett av dom mest uppskattade och använda rummen i hemmet. En samlingsplats och umgängesyta för både familj och vänner, i både vardag som fest. Kök finns i en rad olika stilar där inredningsvalen ofta spelar stor roll. Men grunden för kökets unika design och praktiska yta bestäms i både golv och valet av väggarnas material.

Köksytor med spill och reptålighet

Köket är en central del i hemmet och ett bultande hjärta där mycket tid spenderas. Då golv och väggar närmst kökets arbetsytor ofta utsätts för spill är det viktigt att ha stryktåliga material som klarar av rummets utmaningar. Med klinker och granitkeramik i särklass skapar du stor trivsel samt ger ytorna dom bästa förutsättningarna att förbli vackra.
Skapa ditt drömkök med granitkeramik från Nordic Stones!

Se vår serie granitkeramik från Nordic Stones

Granitkeramik för hållbara kök

När man kommer till planeringen av sitt kök så gäller det att tänka till. Köket är en av dom rum i hemmet som får utstå mest spill och slitage. Det är inte helt ovanligt att man spiller matrester, att det stänker när man lagar mat. Rummet är en plats med mycket gångtrafik och kräver golv som håller! Det är bra att tänka till vilken stil man vill ha på rummet men även att materialvalet uppfyller dom krav man ställer.
Hur mycket tid man vill lägga på rengöring av sina ytor samt vilket material man skall välja för att uppnå sitt mål.
Men en av dom viktigaste parametrarna är att man skapar en hemtrevlig atmosfär där likväl vardag som fest kan upplevas. Klinker och inte minst granitkeramik är ett populärt och uppskattat val till köket. Klinkerplattorna är lätta att städa av, så att du får en tålig yta som klarar av både spill, kladd och matlagningens stunder.

Klinker med inspiration av vacker kalksten

Klinkern och granitkeramikplattan Borghamn från Nordic Stones är en vacker produktserie med många olika mönsterbilder som ger ett naturligt intryck. En produkt med hög premiumkänsla som är noga utvald i både format, nyans och i sina mönsterbilder. Granitkeramikens goda egenskaper i kombination med dess yttre har banat vägen för plattornas alla möjligheter, och du får en spill- och reptålig yta i hela hemmet. Ett mycket bra alternativ om du är på jakt efter ett kalkstensgolv men vill ha en golvplatta som tål det lilla extra. Granitkeramikplattan Borghamn har hämtat inspiration från just vår Skandinaviska kalksten och du kan vara säker på att du får en yta som utrstrålar det naturliga i ditt hem.

Inspirerade av kalksten

Kalksten är ett populärt material i våra skandinaviska hem. Stenen är både rik på mönster, ådringar och fossila inslag av olika karaktär. Med granitkeramik Borghamn får du en yta som efterliknar kalksten och sätter en levande prägel i hemmet. Söker du en yta och ett vackert mönster som ger ett naturligt intryck men vill åt en mer spilltålig och förlåtande köksyta så är granitkeramik materialet för dig.

Serien är väl lämpad för både vägg och golv i köket!

Se granitkeramik Borghamn och hitta din favorit

- Se alla våra olika kategorier för inomhusprojektet -

Skandinavisk skiffer

Köket är en gemensam plats där vi samlar både familj och vänner. I köket spenderas mycket tid och rummet mår bra av harmoni. Med skiffer kan du skapa spännande kökslösningar och stenen kan både monteras på golv och vägg. Värt att veta är att det finns porer i skiffer och detta gör att spill och liknande snabbt kan hitta in i stenens yta. Detta gör att en impregnering bör ske av en skifferyta i kök. Med det sagt så är skiffer en vacker sten som ger en levande yta, rik på nyansskillnader.
Dom olika ytbehandlingarna skapar lite olika känsla, och du kan få både naturliga ytor med en grövre struktur samt borstade ytor i en rad olika utföranden. Skiffer kommer i många olika format och du kan välja mellan kvadratiska plattor i fasta format, läckert fallande längder och helt oregelbunden skiffer. Välj ett format som möter den stil på kök du tänkt skapa.
Slitstyrkan och hållbarheten i vår skandinaviska skiffer är väldigt god och du kan nyttja den till hemmets samtliga rum.  Med skiffer öppnas dörren för en stor kreativitet och det är du som sätter gränserna här.
Med Offerdalsskiffer, Ottaskiffer och skiffer från Oppdal får du en exklusiv hemmiljö som skapar en så naturlig prägel som bara möjligt.

Naturlig Oppdalsskiffer

Oppdalsskiffer är en vackert skiftande skiffer från Norge. Stenen slår i ljusgrå toner där både ljusare och mörkare stråk drar genom plattorna. Välj mellan flera olika ytbearbetningar och hitta rätt känsla under foten. En köksyta och ett stengolv med Oppdalsskiffer skapar en stor rymd och skänker en exklusiv känsla till rummet.

Läs mer och hitta ditt skiffer

- Hitta mer inspiration till ditt inomhusprojekt och kök -