Till innehåll
KAMPANJ - MURVECKOR 15% - SKIFFER 15% - GRANITKERAMIK 10% - TRAPPOR 15% - DEKORSTEN 50%
KAMPANJ - MURVECKOR - Hemleverans i hela Sverige
Klinkergolv, smart och snyggt till hemmet

Klinkergolv, smart och snyggt till hemmet

 

Klinker är keramiska plattor med många användningsområden. De brända sten- eller flintgodsplattorna är ofta frostsäkra och är en vanlig syn som bland annat golv i kök och badrum. Många klinkerplattor kan även sättas på vägg, men klinkergolv är trots allt det vanligaste.

Klinkergolv fungerar till hemmets alla rum

Klinkergolv är en bra lösning för en mängd ytor och kan sättas i fler miljöer än kök och badrum. Vissa plattor gör sig även bra i uterummet och på balkongen. Eller varför inte förlänga vardagsrummet till uteplatsen? Med ett klinkergolv blir hemmet både lätt att hålla rent och snyggt. Klinkergolv passar i alla typer av hem, från den moderna stadslägenheten till det lantliga sommarhuset.

Golvklinker i olika nyanser och ytbehandlingar

Golvklinker finns i flera olika färger och ytbehandlingar. Det kan vara enfärgad, flerfärgat eller mönstrat, det kan vara slätt eller strukturerat och det kan vara kapat på olika sätt. En allt vanligare ytbehandling är golvklinker med yta som efterliknar natursten. Detta är ett väldigt praktiskt och mer lättskött alternativ till riktig natursten. Vår Granitkeramik är ett typexempel på plattor i många olika färger som står pall för mycket slitage.

EcoStone Indoor Jura Grå

Klinkergolv i badrum ger fräsch känsla

Klinkergolv i badrum är en självklarhet. Plattorna klarar högt slitage och har låg vattenabsorption vilket gör de perfekta att lägga i våtutrymmen. Vad gäller klinker till golv i badrum är ett populärt och tidlöst alternativ som ger en fräsch och öppen känsla. Välj en ljus platta som tillsammans med en ljus fog skapar ett klinkergolv med illusion av en större yta.

Med en neutral look i badrumsrenoveringen kan du även komplettera med spännande textiler och inredningsdetaljer för att ge badrummet ett lyft och sätta en särskild prägel. Då har du även säkrat ditt badrum från att åldras i förtid.

Klinker ska inte heller blandas ihop med kakel, vilket är en annan typ av keramisk platta men som inte lämpar sig till badrummets golv. Det kan du istället använda till badrummets väggar. Skillnaden mellan de olika ligger i tätheten. Klinker har ett tätare gods och står emot slitage och kemikalier bättre.

Golv i badrum med mindre plattor 

Storlek på golvplattor kan skilja sig för olika ytor. Till golv i badrum är det vanligare med mindre plattor. Vanligt är att badrummen är mindre till ytan än hemmets övriga rum vilket är anledning till att den mindre här är att föredra. Med mindre plattor till golvet i badrummet skapar du även en yta med mer fog vilket minskar halkrisken.

EcoStone Indoor Dragon Black

Golv i kök - plattor som gömmer smuts

Det finns många alternativ för golv i kök och klinker är ett som har många fördelar, framförallt vad gäller underhåll och städning. Klinkergolv tvättar du enkelt rent från spill eller fläckar från matlagningen. Du kan även montera klinker och granitkeramik som stänkskydd ovanför diskbänk och spis.

Till skillnad från badrum är det vanligare med mörka plattor till golv kök då de inte framhäver smuts lika lätt. Många föredrar även lite större plattstorlekar. För till exempel uteplatsen kan det däremot bli riktigt snyggt med varierade storlekar.

Klinkergolv som klarar det lilla extra

Under kategorin klinker finner man även många produkter i granitkeramik. Detta är ett av de tåligaste golvmaterial som kan läggas och är såväl reptåligt som frostsäkert. Ett perfekt material för både inomhusytorna och uterummet.

Se vårt breda utbud av klinker och granitkeramik!

Föregånde artikel Kakel Stockholm
Nästa artikel 10 Tips när du ska köpa kakel