icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Klinker Borghamn

KLINKERINSPIRATION TILL KÖK, HALL OCH BADRUM

Klinker är naturtrogna och gedigna plattor som fungerar utmärkt till golv och väggar i både privata hem och en rad olika offentliga ytor. Vanligt är att man använder de till golvytor i kök, hall och badrum, men dom utgör även ett stämningsfullt val i både sovrum och vardagsrum. Oavsett ditt val av rum så hittar du snabbt hem med granitkeramik. 
Vi berättar mer om klinker och delar klinkerinspiration till de olika rummen!

KÖKSINREDNING OCH KLINKER

När du vill lägga klinker i kök hittar du många alternativ på Stenbolaget. Vi erbjuder ett brett sortiment av granitkeramik i naturlig tappning, många olika nyanser och en rad olika format. Klinker och i särklass granitkeramik är slitstarkt material som håller sin lyster med tiden. Plattorna är lika lätta att hålla rena och fungerar utmärkt som stänkskydd bakom spis och diskho.

Idag finns det ett brett utbud av klinker med naturstenens helt unika texturer, som passar utmärkt till olika köksinredning och olika stilar på kök. Är det en modern look du är ute efter i ditt kök bör du välja en klinker med skarpa kanter, stora format och gärna i en jordnära färgskala. Det ger ett enkelt och stilrent intryck till ditt kök. Ökad effekt blir det även om du försöker hålla den övriga köksinredningen enkel, men ibland kan det bli ett friskt inslag att bryta av med exempelvis en accentfärg eller rustika detaljer i rummet.

Naturligt mönstrade klinkerplattor är ett sunt val både vid enklare golvläggningar men även för för att skapa en viss livfull effekt. Blanda olika format mellan ytorna i ditt kök för att skapa ännu en dimension i ditt hushåll. Väljer du en mönstrad klinker som går i en kraftigare färgskala så kan dessa gå ur tiden snabbare, så ett tips är att hålla en naturlig look i ditt hem. Klinkergolv och väggar monterar man sällan om och att lägga en extra tanke vid själva valet av plattor är klokt. Vill man jobba med mer färg så är ju en väg man kan gå att välja ut några enstaka färger som kompletterar varandra på ett vackert sätt och att lägga på en mindre yta eller en separat del av köket. Färg kan också skapas med hjälp av väggfärg och inredningsdetaljer.

Om du vill ha mer inspiration till köksinredning kan du besöka någon av Stenbolagets butiker och utställningar. Vi har stora utställningar med klinker, natursten och granitkeramik så du hittar garanterat en platta för dig. Du kan även se vårt utbud och beställa online här på stenbolaget.se. Besök våra olika produkter och inspireras av både miljöbilder och unika plattors bilder.

KLINKER I BADRUM INSPIRATION

Klinker är en vanlig syn i badrum och är något som du framförallt använder till badrummets golv. Badrum, tvättstuga och duschhörn är alla olika ytor där slitage och spilltåliga plattor krävs. Ett par av granitkeramikens stora fördelar är just motståndskraften mot spill och repor. Dom starka egenskaperna i kombination med dom rika mönsterbilderna ger ett lättskött badrum att trivas i. Är du på jakt efter inspiration till klinker i just badrum finns det däremot flera saker att ha i åtanke. Några delar är är vilken storlek ditt badrum har, rummets färg och ljussättningen av ditt rum. Ytbehandling och val av plattstorlek kan verkligen påverka hur du upplever rummet. Har du exempelvis ett litet badrum vill du inte riskera att det upplevs ännu mindre. En rekommendation är att alltid utgå från ditt badrums unika stil och form när du söker inspiration till ditt klinkergolv och dina badrumsväggar.

SMÅ BADRUM DÄR MINDRE PLATTOR PASSAR BÄST

Om du är på jakt efter inspiration till små badrum är en rekommendation att välja klinker i mindre format. Det ger rummet en illusion av att vara större än det faktiskt är. Till de små badrummen är även en rekommendation att använda ljust klinker då även det ger känslan av ett större badrum.

En vanlig utmaning för badrum med liten yta är att optimera förvaringsmöjligheter utan att rummet uppfattas trångt. Om du vill ha golvytor fria kan väggförvaring vara ett bra alternativ - framförallt om du hittat klinkerinspiration till ett vackert golv att framhäva. Ibland kan inbyggda hyllplan vara att föredra även om det innebär att ytan blir mindre. Då minskar du känslan av att inredningen tränger på och gör rummet mindre. Det blir även snyggt när du använder inbyggda hyllplan på dina kakel- eller klinkerväggar. Låt gärna hyllorna smälta in med väggen genom att plattsätta facken. Använd samma platta på hela ytan för bästa effekt!

Till de små badrummen finns även andra tips och trix att bli inspirerad av. Att använda glasvägg istället för duschdraperi är ett sådant exempel. Glasväggen ger med sin transparens en öppen känsla och döljer inte heller ditt vackra klinkergolv!

KLINKER TILL HALL - INSPIRATION TILL SNYGGA GOLV

Klinker är ett givet alternativ till hallen då det är både praktiskt och vackert. Men det kan vara svårt att skapa ett golv som utmärker sig och ger den rätta känslan till hemmet. Många är trötta på de klassiska alternativen och söker klinkerinspiration som gör hemmet mer personligt. Granitkeramik från Nordic Stones ger en skandinavisk känsla och kommer med inspiration hämtad från svensk kalksten. Ett mycket bra val för ditt hallgolv! Du låter naturliga mönsterbilder följa med in genom ytterdörren och får ett hallgolv som håller för vardagens alla aktiviteter. 

Det finns olika vägar att gå för att skapa en hall som utmärker sig och ger dig daglig stämning. Exempelvis kan du:

  • Leka med väggfärg.
  • Skapa en mysig atmosfär med naturligt mönstrade plattor.
  • Lägga din klinker med värmegolv.
  • Formge med spännande läggningsmönster.
  • Välja plattor med rustik struktur och färgskiftning.
  • Plattsätta både golv och väggar, här kommer kreativitet in i bilden och kan skapa magi.

På Stenbolaget har vi butiker med utställningar fulla med inspiration för hem och trädgård. Låt vår personal i butik hjälpa dig till ett mer personligt hem. Hallen är särskilt viktig då den ger ett första intryck av dig och ditt hem. Boka gärna tid för en kostnadsfri rådgivning så ser vi över dina alternativ tillsammans. Vi rekommenderar även att du tar en titt på vårt utbud av granitkeramik här kan du verkligen fynda dina inomhusmiljöer.


 

Föregånde artikel GRANITKERAMIK SLITE
Nästa artikel KLINKERGOLV - SMART OCH SNYGGT TILL HEMMET