Klinkerinspiration till kök, hall och badrum

Klinkerinspiration till kök, hall och badrum

Klinker är robusta plattor som fungerar utmärkt till golv och väggar. Vanligt är att man använder de till golvytor i kök, hall och badrum. Vi berättar mer och delar klinkerinspiration till de olika rummen!

KÖKSINREDNING OCH INSPIRATION

När du vill lägga klinker i kök hittar du många alternativ på Stenbolaget. Vi erbjuder så väl matta som glaserade plattor. De är lika lätta att hålla rena och fungerar utmärkt som stänkskydd bakom spis och diskho.

Idag finns det ett brett utbud av klinker som passar utmärkt till olika köksinredning med inspiration. Är det en modern look du är ute efter i ditt kök kan du välja en platta med skarpa kanter, stora format och gärna i en dovare färgskala. Det ger ett enkelt och stilrent intryck till ditt kök. Bäst effekt blir det även om du försöker hålla den övriga köksinredningen enkel, men ibland kan det bli ett friskt inslag att bryta av med exempelvis en accentfärg eller rustika detaljer.

Mönstrade klinkerplattor är framförallt att titta närmre på om du är ute efter inspiration till köksinredning med livfulla effekter. Blanda olika mönster för att förstärka det lekfulla intrycket och ge en varm känsla till ditt kök. Välj antingen mönstrat klinker i en färgskala eller blanda friskt olika färger. Ett tips kan vara att välja ut några enstaka färger som kompletterar varandra på ett vackert sätt och att lägga på en mindre yta eller en separat del av köket.

Om du vill ha mer inpiration till köksinredning kan du besöka någon av Stenbolagets butiker. Vi har stora utställningar med klinker och garanterat en platta för dig. Du kan även se vårt utbud och beställa online här på stenbolaget.se.

KLINKER BADRUM INSPIRATION

Klinker är en vanlig syn i badrum och är något som du framförallt använder till rummets golv. Är du på jakt efter inspiration till klinker i badrum finns det däremot flera saker att ha i åtanke. Ett exempel är vilken storlek ditt badrum har där färg, ytbehandling och plattstorlek kan påverka hur du upplever rummet. Har du exempelvis ett litet badrum vill du inte riskera att det upplevs ännu mindre. En rekommendation är att alltid utgå från ditt badrums potential när du söker inspiration till klinker.

SMÅ BADRUM DÄR MINDRE PLATTOR PASSAR BÄST

Om du är på jakt efter inspiration till små badrum är en rekommendation att välja klinker i mindre format. Det ger rummet en illusion av att vara större än det faktiskt är. Till de små badrummen är även en rekommendation att använda ljust klinker då även det ger känslan av ett större badrum.

En vanlig utmaning för badrum med liten yta är att optimera förvaringsmöjligheter utan att rummet uppfattas trångt. Om du vill ha golvytor fria kan väggförvaring vara ett bra alternativ - framförallt om du hittat klinkerinspiration till ett vackert golv att framhäva. Ibland kan inbyggda hyllplan vara att föredra även om det innebär att ytan blir mindre. Då minskar du känslan av att inredningen tränger på och gör rummet mindre. Det blir även snyggt när du använder inbyggda hyllplan på dina kakel- eller klinkerväggar. Låt gärna hyllorna smälta in med väggen genom att plattsätta facken. Använd samma platta på hela ytan för bästa effekt!

Till de små badrummen finns även andra tips och trix att bli inspirerad av. Att använda glasvägg istället för duschdraperi är ett sådant exempel. Glasväggen ger med sin transparens en öppen känsla och döljer inte heller ditt vackra klinkergolv!

KLINKER TILL HALL - INSPIRATION TILL SNYGGA GOLV

Klinker är ett givet alternativ till hallen då det är både praktiskt och vackert. Men det kan vara svårt att skapa ett golv som utmärker sig och ger den rätta känslan till hemmet. Många är trötta på de klassiska alternativen och söker klinkerinspiration som gör hemmet mer personligt.

Det finns flera vägar att gå för en hall som utmärker sig. Exempelvis kan du:

  • Leka med färger
  • Använda mönstrade plattor
  • Lägga klinker i olika format
  • Formge med läggningsmönster
  • Välja plattor med spännande struktur
  • Plattsätta både golv och väggar

På Stenbolaget har vi utställningar fulla med klinkerinspiration och kan i butik hjälpa dig till ett mer personligt hem. Hallen är särskilt viktig då den ger ett första intryck av dig och ditt hem. Boka gärna tid för rådgivning så ser vi över dina alternativ tillsammans. Vi rekommenderar även att du tar en titt på vårt utbud av granitkeramik.

Relaterade produkter

Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75
Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75
Rabatterat pris163 kr/st

Lätthanterlig kantsten i gedigen granit.

Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kgDekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg
Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg
Rabatterat pris145 kr/st

Dekorsten med melarad nyans och naturligt rundad yta.

Steppingstone Granit GråSteppingstone Granit Grå
Steppingstone Granit Grå
Rabatterat pris281 kr/st

Härlig stegsten för trädgården.

Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20
Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20
Rabatterat pris315 kr/m2

Otroligt prisvärd skiffer i mindre format

Uteplats med visby marksten i betong och kantsten visbyVisby Struktur Grå 210x140x50
Visby Struktur Grå 210x140x50
Rabatterat pris178 kr/m2

Dubbelsidig marksten för samtliga ytor i trädgården.

Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140
Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140
Rabatterat pris1 241 kr/st

Massivt blocksteg för trappbygge.

Gratis rådgivning

Vill du ha en tid avsatt för att diskutera ditt projekt? Oavsett storleken på ditt projekt erbjuder vi gratis rådgivning och hjälp med ditt materialval. Besök en butik eller klicka nedan för att läsa mer och boka.

Boka rådgivning