icon Till innehåll
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
Slite ger dig hållbarhet och naturlig skönhet

GRANITKERAMIK SLITE

Gotländsk kalksten är en av våra i särklass mest exklusiva naturstenar för montering inomhus. Stenen har länge varit populär och en yta med kalksten ger en harmonisk känsla över golvet. På Gotland har kalkstensproduktionen pågått under en lång tid och stort hantverk och materialkännedom ligger bakom varje block som sågas. 
Med sina vackra mönstringar så ger den gotländska kalkstenen ett ständigt ögonbrynshöjande intryck. Ytor som monteras med kalksten från Gotland sätter en lugn ton och du kan vara säker på att du gjort ett stilsäkert val som aldrig går ur tiden.


Granitkeramik Slite kommer med det bästa ur den gotländska kalkstenen. Stenens vackert melerade yta, varma känsla och med granitkeramikens alla fördelar. Att lägga in ett golv eller väggar av granitkeramik sätter en mer underhållsfri yta i hemmet och du får plattor som inte slits lika enkelt som själva naturstenen. 


Vårt skapande av serien Slite har varit en spännande resa där djupt studerande av materialet har gett effekten i plattorna. Slite påminner mycket om kalkstenen Norrvange och kommer i fyra lugna toner och där alla dom bästa delarna ur Norrvange selekteras för att skapa en så bra representerad platta som bara möjligt. Dom noga utvalda partierna har förfinats och lagt grunden för en så mjuk och harmonisk serie som möjligt. Dom lugna partierna i samspel med stenens mest karaktäristiska drag och ådringar har banat vägen mot vårt färdiga slutresultat. 
Granitkeramik med en riktig gotländsk känsla är här för att stanna och med Granitkeramik Slite ger du ditt hem en yta som hälsar dig välkommen, varje dag!

Slite med en spilltålig yta!
Nordic Stones - by Stenbolaget​​

Kalksten från Gotland

Gotlandskalksten är känd för sin ljusa färg med mjuka grå ådror, vilket ger den en unik och estetiskt naturskön golvläggning. Kalkstenen används till en mängd olika ändamål, inklusive golv, väggar, trappor och bänkskivor.

Gotlandskalksten är också känt för sin unika struktur och sammansättning, som inkluderar fossil av marina livsformer som levde på Gotland för hundratals miljoner år sedan. Dessa fossil är vanligtvis små och subtila, men lägger till en extra dimension till stenens naturliga skönhet.


Granitkeramik är ett uppskattat material och populärt val för både golv och vägg i hemmiljö och till offentliga ytor. Och att kunna få materialets egenskaper med intryck av just riktig natursten öppnar upp dörrarna för många användningsområden.

Kalksten är ett mjukare stenmaterial där patina kommer över tid. Detta gör stenen mindre lämpad till vissa ytor och här kommer granitkeramiken verkligen in i bilden. 
Du kan montera plattorna i en rad olika rum och ytor utan att behöva vara orolig för slitage och fula fläckar. Granitkeramik utgör ett av dom starkaste valen man kan nyttja till sina golv i hemmet. 

Klinker och kalksten till all ära, men låt oss presentera granitkeramik Slite!

Gotländsk kalksten slår oss med häpnad

Slite, en gotländsk kärlekshistoria!

Granitkeramik Slite från Nordic Stones
Granitkeramik med intryck av gotländsk kalksten​​

Dom starka egenskaperna i Granitkeramiken banar vägen för montering i hela hemmet! Slite från Nordic Stones ger dig det bästa ur två världar, styrka och naturlig skönhet.

Frosståliga plattor  |  Reptålig och slitstark yta  |  Plattor väl lämpade för montering med värmegolv  |  Spilltålig yta som inte drar åt sig fläckar  |  Montering för både golv och vägg  |  Naturlig yta och med exklusivt intryck av kalksten från Gotland.

GRANITKERAMIKENS EGENSKAPER

✔ Slitstark

✔ Tålig mot repor, spill, smuts och sura kemikalier

✔ Kompatibel med värmegolv

✔ Underhållsfri

✔ Enkel att rengöra

✔ Lämplig för många rum och ytor

✔ Möjliggör nya kreativa lösningar

✔ Frostresistent

✔ Exakta mått

Left image Right image

Slite skapar en harmonisk atmosfär

Kalkstenen ger en mjuk, varm och inbjudande känsla i ett rum och är en bra komplement till moderna, minimalistiska eller skandinaviska inredningsstilar.

Kalksten finns i en mängd olika färger och toner, som passar de flesta inredningsstilar och smaker. De vanligaste färgerna på kalksten som används i Sverige är beige, grå, brun och vit.

Kalksten ljusar upp och är mycket trendigt. Vi ser en stor efterfrågan till just golv och väggytor i kalksten, och det finns många olika möjligheter att använda det för att skapa en vacker och stilren interiördesign.


Slite kan användas i både badrum, kök och andra utrymmen i hemmiljö. Materialet har samma naturliga utseende som kalkstenen, och kommer med mjuka färger och variationer i ådring och textur, men är kort och gott mer tåligt och framförallt reptåligt än riktig kalksten.

En fördel med att använda granitkeramik med intryck av kalksten är också att det är lättare att rengöra och kräver mindre underhåll än naturstenen själv. Dessutom kan granitkeramik ofta tillverkas i större storlekar än gotländsk kalksten, vilket gör det möjligt att täcka större ytor utan fogar och skarvar.

Slite för en harmonisk känsla genom hela hemmet.
Slite ger dig en hållbar yta i hemmet!​​

Granitkeramik Slite i fyra naturliga nyanser

Vår granitkeramik Slite från Nordic Stones låter dig välja mellan fyra olika nyanser i allt från sandfärgade plattor, till mer klassiskt Grå, varmare Beige och den lite mörkare grå. Samtliga nyanser och färgval kommer med en bred serie mönsterbilder där texturer och melering slår över ytorna. Med Slite skapar du snabbt ett levande hem och får en mjuk och hemtrevlig känsla. 

Slite passar bra med en mängd olika inredningsstilar, från traditionella till mer moderna miljöer, och ger en naturlig och vacker look i ett rum.

Granitkeramik Slite kommer i fyra olika färger: Ivory, Beige, Ljusgrå och Mörkgrå. Samtliga nyanser med intryck av kalksten från Gotland. 

Slite ger en hemtrevlig yta
Slite​​ av Nordic Stones - by Stenbolaget
Vår granitkeramik Slite i dom olika formaten i serien
granitkeramik med intryck av gotländsk kalksten för en naturlig känsla
Nordic Stones - by ​​Stenbolaget
Slite ger med sina fyra olika färger en yta som andas lyx
​Nordic Stones - by Stenbolaget​

Slitstarka golv där du behöver dom

Som nämnt tidigare är granitkeramik känt för sin höga slitstyrka och hållbarhet. Detta gör materialet till ett utmärkt val för golv i både hemmiljö och mer gångtrafikerade ytor. Granitkeramik är ett mycket tåligt material som kan motstå repor, stötar, vatten och kemikalier, vilket gör det mycket motståndskraftigt mot slitage i både hall, kök och badrum.

Dessa tre nämnda rum kräver ibland det lilla extra. Badrummet där kemikalier och sura ämnen rent av kan skada natursten och framförallt missfärga kalksten. Hallutrymmet som kan vara en utmanande yta att välja golv till, eftersom det är ett högtrafikerat område som måste klara av att hantera mycket slitage och smuts. 

Köket kan också vara ett utmanade rum. Materialvalet till golvytan och stänkskyddet ovanför diskbänken mår bra av ett materialval som är relativt lättskött och tåligt nog för att klara av den dagliga användningen och belastningen i köket. Oavsett rum du står inför att renovera så är det viktigt att överväga faktorer som slitstyrka, rengöring och underhåll, estetik och kostnad. Granitkeramik Slite fyller upp merparten av dessa faktorer och du får ett tåligt, naturligt material.

Granitkeramik kommer också i en jämnare tjocklek och rakare format i sina plattor än natursten vilket gör det enklare att montera dina ytor.

Den täta ytan gör även dina ytor betydligt lättare att rengöra och underhålla än natursten och billigare klinker.

En stor fördel med granitkeramik är att det finns många olika färger, mönster och texturer att välja mellan, vilket gör det möjligt att skapa en mängd olika estetiska utseenden som passar dina önskemål behov och matchar din inredningsstil.

Slite ger tåliga golv
Slite ​​Ljusgrå

PROVSTEN

Vill du ta en närmare titt och känna in Slite närmare? Vi har provstenar för serien, beställ redan idag. Snabbt, smidigt och enkelt!


Föregånde artikel STENTRAPPOR - EN STORLEKSGUIDE
Nästa artikel LÄGGA KLINKER I ENKLA STEG