icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Offerdalsskiffer för en tidlös stensättning

OFFERDALSSKIFFER EN TIDLÖS KLASSIKER!

Skandinavisk skiffer när det är som bäst!

Klassisk skiffer i en blyertsgrå ton som skapar trivsamma hem och trädgårdar! Offerdalsskiffern är en tidlös natursten som genom sin mångåriga historia och stora hantverkstraditioner hittat hem i våra trädgårdar och stadsmiljöer. 

Offerdal i Jämtland är födelseorten för skiffern och den plats där stenen bearbetats och producerats och än idag kommer till liv. Offerdalsskiffer har ett klassiskt uttryck och en stil som man sällan tröttnar på eller går ur modet.

Offerdalsskiffer fungerar i både trädgård och inomhusmiljö och kan förlänga känslan och skapa en länk mellan dom olika golven. Offerdalsskiffer hittas på många stora offentliga platser i vårt avlånga land och den frostsäkra plattan ger en yta som håller över tid. 


Offerdalsskiffern kommer som vanligast med en såkallad klovyta. En naturlig prägel som få andra naturstensmaterial kan jämföra sig med. Skiffern får en skön struktur med en exklusiv karaktär. Klovytan bidrar till att stenen ger ett bra grepp under foten och försäkra när solens strålar vandrar över ytan. Men utöver klovyta hittar du även skiffern i borstat utförande, som lämpar sig perfekt när stenen skall monteras inomhus. 


Se dom olika ytbehandlingarna på Offerdalsskiffer i bilden nedan. Från vänster i bild ser du: Naturlig klovyta, Borstad yta.

Offerdalsskiffer i olika ytbehandlingar

Offerdalsskiffer för en så naturlig trädgård som möjligt!


Offerdalsskiffer utomhus är en riktig hit! Välj mellan en rad olika format, både i fallande längder, oregelbundna format, mursten, trappbeklädnader och vacker poolsten till sommarens poolbyggnation. Oavsett vart du monterar Offerdalssskiffern så hittar den snabbt hem! 
Skiffer gör sig extra bra i en lummig trädgård eller till hus med klassisk stil, timmerstugor och i trädgårdar med inbäddad grönska. Skapa en kontrast till ditt moderna hem eller förstärk det klassiska i trädgården. Oavsett husstil och omgivning så höjer Offerdalsskiffer både intrycket av trädgården och samtidigt värdet av fastigheten.


Offerdalsskiffer en klassiker!

Svensk skiffer för inne och ute

100% Frostsäker skiffer

Skandinavisk skiffer

Skapa en vacker övergång mellan rummen

"Skapa en spännande övergång mellan olika rum med Offerdalsskiffer”

Offerdalsskiffer i olika storlekar

Den oregelbundna Offerdalsskiffern skapar spännande miljöer och sätter en levande prägel till ytorna. Här är det du som designar din stenläggning från början till slut!

Uteplats, trädgårdsgångar, utekök och andra umgängesytor i trädgården får sig ett extra lyft och det oregelbundna formatet ger en unik upplevelse i varje trädgård. Sällan hittar man en yta som är en annan lik. 
En härlig lösning är att kombinera oregelbunden som med striktare plattor i form av sågade hällar. Här skapar du snabbt och enkelt en tydlighet och får din trädgård att tydliggöra gränser mellan ytor och trädgårdens golv att vandra olika rum utan att tumma på kvalité och material.


Skifferhällar kommer vanligast i fallande längder men där plattorna håller en och samma bredd. Detta ger ett vackert utegolv där fogarna hamnar mer utspritt och i sig tar ytan till en helt ny nivå.


Offerdalsskiffer i både hällgolv och oregelbundna former bäddar upp för en fin spridning på både nyanser och storlekar. Vid valet av en oregelbunden skiffer får formen på plattorna anpassas på plats vid själva skifferläggningen. Till detta moment behöver verktyg nyttjas, men ofta kommer man väldigt långt med bara en kulhammare och huggmejsel.

Storleken på oregelbundna skifferplattor varierar stort och både sortering och pusslande krävs för en så lyckad montering som bara möjligt. Detta är ett roligt jobb som verkligen öppnar upp för kreativitet och design. Slutresultatet blir ofta en del av trädgården man känner extra stolthet över!

Skifferhällar i fallande längder
Oregelbunden Offerdalsskiffer

"STILREN OFFERDALSSKIFFER FÖR BÅDE HEM OCH TRÄDGÅRD"

Skiffer i hemmet är en riktig fullträff

Offerdalsskiffer för ett levande hem

Offerdalsskiffer utgör ett bra val även för hemmets alla ytor. Natursten ger en levande yta och sätter en alldeles egen prägel till golvläggningen. Likväl som kakel och klinker så kan naturstenen monteras inomhus. Skiffer fungerar dessutom perfekt med värmegolv och kan monteras på både golv och vägg. Valen av ytbehandlingar ger möjligheter här och du kan välja både klovyta eller den mjukare ytan borstad. Perfekt att kunna variera mellan ytor eller rent av få ett snyggt bryt mellan golv och vägg. Vid en borstad yta så får du en mjukare ytstruktur inte fullt lika grov som den naturligt kluvna ytan. Oavsett val så kommer både grå, blå och plattor som slår i gröna toner att finnas i partiet. Offerdalsskiffer skapar ett naturligt golv du kommer att trivas med. Välj mellan en rad olika storlekar i både sågade plattor, oregelbundna format och kvadratiska skifferplattor.

Vackert skiffergolv
Skiffer på vägg skapar lyx

Då Offerdalsskiffer är en skiktad natursten så kommer den ofta i varierande tjocklek och fungerar perfekt att anlägga till både trädgårdsgångar, uteplats, och offentlig miljö. Självklart kan även plattor beställas kalibrerade och då med en jämntjock platta för enkel och snabbare montering. 
Att lägga Offerdalsskiffer är både kreativt, roligt och skapar spännande resultat vart det än läggs. 
Men det är viktigt att ha tiden med i sin beräkning. En perfekt skifferyta kommer sakta till liv och kastas inte bara ihop. Stenen kan behöva formas och anpassas för att komma till sin rätt. Kapa gör man enklast med en rondellkap, motorkap med diamantklinga om man vill ha skarpa snitt. Huggmejsel, kulhammare och andra stenverktyg kan nyttjas om man vill ha naturliga kanter och oregelbundna fogar, och i många fall kan man hitta rätt form på platta genom att bara söka igenom sitt parti. Så ett tips för dig som skall starta din skifferläggning är att söka igenom ditt parti för att hitta rätt och få en så bra start på stenläggningen som möjligt.

Offerdalsskiffer finns i både stora flak och skiffer som varierar i ett bredare spann. Vid montering av oregelbundet skiffer är det vanligt att ca 15% går åt i spill, speciellt om ytan ska läggas på bärlager och om fogarna ska läggas tätt. Spillgraden för Offedalsskiffer gäller både vid montering inomhus och utomhus. Lättast är att du tar höjd i din beställning så att du har materialet på plats när du väl skall sätta spaden i marken. 


Kantsten är en bra produkt att ha i åtanke när du ska utföra en skifferläggning. Kantsten monteras kring din nya stensättning för ett så stabilt skiffergolv som bara möjligt. Kantstenen står som en ram kring ytan och ger stabilitet till både stenen och sättmaterialet undertill. Kombinera gärna plattorna mot en vacker stentrappa eller andra naturstensprodukter och sätt sista pricken över i med snygg skifferkross i Offerdalsskiffer. Sammanhängande och snyggt! 


I vår stora skifferguide går vi igenom några av dom vanliga valen och frågorna som brukar uppstå hos våra kunder. Men även härliga tips och råd längst vägen mot en lyckad skifferläggning.

Föregånde artikel EXKLUSIV OPPDALSSKIFFER FRÅN NORGE!
Nästa artikel KALKSTENSGOLV I HEMMET