icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Skiffergolv en naturlig yta

EXKLUSIV OPPDALSSKIFFER FRÅN NORGE!

Att välja skiffersort kan ibland kännas lite klurigt då det finns ett otroligt brett utbud av storlekar, former och sten i olika nyanser. Ett säkert kort för trädgårdens projekt och inomhusrenoveringen är vår Skiffer från Oppdal! Oppdalsskiffer kommer med grå nyans med skön mönstring och nyansskiftningar som lever fritt över ytan. Det är just mönstringar och ådringar ger golvet en extra touch, oavsett om det är inomhus eller utomhus! Den Norska Oppdalsskiffern håller inte bara en otroligt hög kvalitet utan ger också en högexklusiv känsla och ett lyxigt intryck där den ligger. I tillverkningen av Oppdalsskiffer bor det ett stort hantverk och en mångårig tradition. Och en sak som är säker är att en trädgårdsyta blir sällan en annan lik. Välj mellan en rad olika format där oregelbunden skiffer, sågade hällgolv och kvadratiska plattor är dom vanligaste i serien. Med dom olika ytbearbetningarna antikborstad, silkesborstad och natur så kan du skapa en inomhusmiljö att verkligen trivas i. Och den naturliga klovytan ger Oppdalsskiffer en vacker prägel och bra grepp under foten året om.


Se dom olika ytbehandlingarna i bilden nedan. Från vänster i bild ser du: Natur, Antikborstad, Silkesborstad.

Låt hantverket Oppdalsskiffer flytta in!


Oppdalsskiffer har anlagts i trädgårdar och hemmiljö under många många år och i tillverkningen bor det en stor hantverksskicklighet och tradition

Oppdalsskiffer är en rikt nyansskiftande natursten från Norge. Stenen slår i ljusgrå toner där vissa mörkare stråk, beige partier och nästan blå plattor kan ibland förekomma. Ett skiffergolv från Oppdal blir rikt på levande mönstringar och skapar en exklusiv känsla i hemmet. 

Oppdalsskiffer är otroligt hård och du kan montera den i både privat hemmiljö och i offentliga ytor. Stenen kommer med stor karaktär och skapar en gedigen känsla. Låt det naturliga hantverket skiffer flytta in i ditt hem!


Skiffer ett hantverk

Lång hållbarhet och livslängd

100% Frostsäker skiffer

Skandinavisk skiffer

Skiffer med en stor tradition

"Oppdalsskiffer en stor hantverkstradition och en spännande historia”

Oppdalsskiffer i hemmet

Oppdalsskiffer är en rikt nyansskiftande skiffer från Norge. Stenen slår i ljusgrå toner där vissa mörkare stråk, grönbeiga partier och nästa blå plattor kan förekomma. Ett skiffergolv rikt på levande mönstringar. För just interiör såsom golv och vägg är skiffer från Oppdal ett perfekt val! Slitstyrkan och hållbarheten i Oppdalsskiffer är väldigt god och du kan nyttja den till hemmets samtliga ytor. Det som avgör är vilket rum du ska montera och den samt vilken bearbetning på skiffern du väljer. Exempelvis så bör du ha lite mer riv och struktur i ett badrum för att inte uppleva ditt golv så halt. Sen är det klart fördelaktigt med en len och slät yta i hemmets övriga rum ur ren städsynpunkt. En slätare eller silkesborstad yta blir lätt att sköta om och städningen enklare att utföra. Antikborstad är också ett alternativ till hemmets ytor och här får du en sten som upplevs lite mer rustik men forfarande jämn och skön för foten. Du kan anpassa ditt val av ytbehandling till dom olika rummen, golvytor, väggmonteringar och skapa din alldeles unika inomhusmiljö. Oppdalsskiffer är otroligt hård och du kan montera den i både privat hemmiljö och i offentliga ytor. Monteringen av Oppdalsskiffer görs med naturstensfix och fogas med fogmassa som även den skall vara anpassad för ljust natursten. Skiffer kan även monteras med värmegolv då skiffer fördelar värmen jämnt och kan lagra värmen.

Badrum i skiffer
Dusch med skiffer

"OPPDALSSKIFFER EN EXKLUSIV KÄNSLA TILL BADRUM OCH HEM"

Skiffer i badrummet

Oppdalsskiffer för en levande trädgård

Att montera skifferplattor i trädgården blir allt populärare och stenen slår historiska vingslag över våra trädgårdar. Skiffer utformar ett utegolv som utstrålar lyx och en tidlös känsla där varje stenplatta är unik. Oavsett vilken miljö du lägger skiffer i så skapar du en hemtrevlig miljö som bäddar upp för umgänge! Oppdalsskiffer bidrar till att en lyxkänsla skapas och får den levande trädgården att bli än mer naturlig.

I vår stora skifferguide går vi igenom några av dom vanliga valen och frågorna som brukar uppstå hos våra kunder. Men även härliga tips och råd längst vägen mot en lyckad skifferläggning. 

I Oppdalsskiffer kommer både nyansskillnader och i olika storlekar, vilket innebär att man får anpassa sin läggning efter stenen och skifferplattor behöver oftast bearbetas vid själva stensättningen. Detta är ett roligt jobb som verkligen sätter fart och öppnar upp för kreativitet och design. Att kombinera olika format på Oppdalsskiffer i trädgården kan ge ett snyggt bryt mellan ytorna och skapa en känsla av att du besöker olika rum i din trädgårdsvandring.

Vacker skifferläggning
Skiffer skapar stämning

Då skiffer är en skiktad sten så kommer den ofta i varierande tjocklek och fungerar perfekt att anlägga till både trädgårdsgångar, uteplats, och offentlig miljö. Att lägga Oppdalsskiffer är både kreativ, roligt och ger spännande resultat vart det än läggs. Men man ska ha tid på sig och veta om att en perfekt skifferyta inte bara kastas ihop. Stenen kan behöva formas och anpassas för att komma till sin rätt. Kapa gör man enklast med en rondellkap, motorkap med diamantklinga om man vill ha skarpa snitt. Huggmejsel, kulhammare och andra stenverktyg kan nyttjas om man vill ha naturliga kanter och oregelbundna fogar, och i många fall kan man hitta rätt form på platta genom att bara söka igenom sitt parti.

Oppdalskiffer finns i både större bitar och skifferplattor som varierar i ett bredare spann. Vid montering av oregelbundet skiffer är det vanligt att ca 15% går åt i spill, speciellt om ytan ska läggas på bärlager och om fogarna ska läggas tätt. Spillgraden för Oppdalsskiffer och annan skiffer gäller både inomhus och utomhus. Lättast är att du tar höjd i din beställning så att du har materialet på plats när du väl skall sätta spaden i marken. 

Kantsten är en bra produkt att ha i åtanke när du ska montera en skifferläggning. Kantsten monteras kring din nya stensättning för ett så stabilt skiffergolv som bara möjligt. Kantstenen står som en ram kring ytan och ger stabilitet till både stenen och sättmaterialet undertill. Kombinera gärna plattorna mot en vacker stentrappa eller andra naturstensprodukter och sätt sista pricken över i med snygg dekorsten i önskad nyans.

Föregånde artikel GRANITKERAMIK I SKANDINAVISK STIL
Nästa artikel OFFERDALSSKIFFER EN TIDLÖS KLASSIKER!