5 tips till den nya hallen

5 tips till den nya hallen

Planerar du att göra om hallen? Vad roligt! Hallen är det första vi möts av i hemmet. Idag delar vi fem tips till en praktisk, välkomnande och personlig hall.

  1. Om du gör om hallen från grunden behöver du ett bra hallgolv.Klinker och naturstenär populära att lägga i hallen just för att de är slitstarka och vattenmotståndiga. Ett hallgolv i sten är enkelt att hålla rent och om du tycker att det upplevs kallt kan du lägga värmegolv under. Då känner man sig ordentligt välkomnad till hemmet!
  2. Väljer du att lägga stengolv behöver du fundera på vilken yta stenen ska ha.Polerade stenar är lättare att städa av, men smutsen syns tydligare när den är där. Väljer du istället sten med grövre yta döljer golvet smuts bättre men är svårare att göra rent. Fundera på vad som passar dig och din familj bäst!
  3. Gör du även om entrén kan du knyta samman den med hallen.Välj en sten som passar både inne och ute - det ger ett häftigt intryck när samma sten följer med in!
  4. Ge väggarna ett ordentligt skönhetslyft, och våga välja något annat än vitt! Satsa på färger som ger hallen värme och karaktär. Använd förslagsvis jordnära kulörer för välbefinnande eller uppiggande för energi. Till skillnad från hallgolvet behöver du här inte tänka lika praktiskt. I hallen finns sällan utrymme för stora möbler så ta tillfället i akt att göra något annorlunda med dina väggar. Sätt exempelvisbeklädnadssten, väggtegel eller ett härligt kakel eller klinkerpå någon eller några av väggarna.
  5. Vill du göra en ytlig renovering finns det små knep som gör stor skillnad. Har du ett befintligt stengolv kan du ge den ny lyster medstenbehandling. På väggarna kan du sätta speglar och tavlor för att göra din hall lite roligare och dessutom mer personlig. Tavelgrupper, eller ännu bättre: spegelgrupper, skapar blickfång i din hall. Familjefoton och annat som för dig har sentimentalt värde kan du även dekorera hallen med.

Relaterade produkter

Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.
Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75
Rabatterat pris163 kr/st

Lätthanterlig kantsten i gedigen granit.

Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.
Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg
Rabatterat pris145 kr/st

Dekorsten med melarad nyans och naturligt rundad yta.

Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.
Steppingstone Granit Grå
Rabatterat pris281 kr/st

Härlig stegsten för trädgården.

Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.
Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20
Rabatterat pris315 kr/m2

Otroligt prisvärd skiffer i mindre format

Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.
Visby Struktur Grå 210x140x50
Rabatterat pris178 kr/m2

Dubbelsidig marksten för samtliga ytor i trädgården.

Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.
Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140
Rabatterat pris1 241 kr/st

Massivt blocksteg för trappbygge.

Gratis rådgivning

Vill du ha en tid avsatt för att diskutera ditt projekt? Oavsett storleken på ditt projekt erbjuder vi gratis rådgivning och hjälp med ditt materialval. Besök en butik eller klicka nedan för att läsa mer och boka.

Boka rådgivning