icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Ecostone, återvunnen sten till hem och trädgård

Ecostone, återvunnen sten till hem och trädgård

Varför tillverka nytt när man kan återvinna gammalt? Så tänkte vår inköpschef Fredrik när det var dags att hitta en granitkeramik till Stenbolaget. Resultatet blev EcoStone, en slitstark serie med keramiska plattor av återvunnet material.

EcoStone är en serie med granitkeramik, det vill säga keramiska plattor tillverkade av finmalda porslinsleror. Granitkeramiken är mycket slitstark och frostbeständig vilket betyder att den kan användas både till hem och trädgård. Ur ett hållbarhetsperspektiv har den god beständighet och är att föredra över många andra byggnadsmaterial. Därtill har EcoStone ett naturtroget utseende och är ett bra alternativ till riktig sten. Men det är något annat med vår serie som gör den så speciell. EcoStone är nämligen tillverkad med upp till 41,73% återvunnet material.

 

- Sten är en begränsad resurs som måste hanteras på ett hållbart sätt, berättar vår inköpare Fredrik Carneroth. Idag ser vi att nya produkter kommer på marknaden med höga andelar återvunnet material samtidigt som allt fler stenbrott stängs ner. EcoStone är en serie med slitstarka klinkerplattor och är ett praktexempel på produkter med höga naturvärden. Genom att använda återvunna material bevarar vi naturen genom att ta vara på de mineraler som redan är i bruk.

 

Granitkeramik EcoStone Outdoor bär även miljöcertifieringen Green Leaf som är utfärdat av det oberoende kvalitetssäkringföretaget Intertek. Det betyder att produkt och produktion genomgått ett antal miljö- och hälsorelaterade kontroller, allt från vilka material som används i produktionen till utrustning. Avdelningen som arbetar med kvalitetssäkringen av byggmaterial har funnits i mer än 10 år och har lång erfarenhet av att kvalitetssäkra keramiska produkter och säkerställa att de även följer EU:s så kallade REACH förordning beträffande användning av kemikalier.

Föregånde artikel Betong - Ett miljösmart val till trädgården
Nästa artikel 5 tips till den nya hallen