icon Till innehåll
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton. Häng med!
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton.
Rätt yta på din marksten

Rätt yta på din marksten

Planerar du ett nytt projekt med marksten men har svårt att välja ytbehandling? Vi hjälper dig till en passande sten. Här kan du läsa vår enkla guide om markstensbehandlingar!

 

Hamrad:
En hamrad marksten är gjuten med ett toppskikt som man sedan bearbetar i efterhand för att få till ett rustikt utseende. Det är en relativt ny ytbehandling och påminner på många sätt om antikbehandlade stenar, fast där hamrade markstenar har skarpare kanter. De fungerar därmed perfekt mot äldre bebyggelse eller i moderna miljöer där man önskar bryta av med en rustikare sten.

Slät:
Släta markstenar har en jämn yta och skarpa kanter. Idag finns det ett brett utbud av släta markstenar i olika format och färger. De är till utseendet enkla och stilrena. Den släta stenen passar särskilt bra mot moderna hus och funkis. Givetvis kan du kombinera släta markstenar med tumlade och rustika murstenar och kantstenar eller natursten.

Tumlad:
Tumlade markstenar gjuts först och slås sedan mot varandra i en roterande trumma. Med behandlingen blir stenen mjukare och får ett antikt utseende. De passar därför bra ihop med äldre hus och till den klassiska villan. Dessa stenar går även under namnet Antik och är idag populärast bland våra kunder.

Boka gärna vår kostnadsfria rådgivning så hjälper vi dig till en snygg sten till ditt bygge!

Föregånde artikel Sportlovskul med betong
Nästa artikel Gör en ishink av din blomlåda