icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Så tyckte vi om vinnarpizzorna

Så tyckte vi om vinnarpizzorna

I somras hade vi på Stenbolaget en pizzatävling i samarbete med Vi i villa. Genom att skicka in sitt favoritrecept var man med i tävlingen om ett eget pizzakit med totalt tre stycken vinnare. Annika, Annika, och Anna blev de lyckliga, och vi tackar så mycket för deras underbara recept - lammfärspizza med halloumi, surdegspizza med parmaskinka och en dessertpizza med bär. 

Ett gäng stenbolagare antog uppdraget att provbaka pizzorna förra veckan. Så här blev resultatet!

SURDEGSPIZZA MED PARMASKINKA OCH RUCCOLA

”Till surdegspizzan behövde vi såklart en surdeg, helst gjord på en surdegsgrund av vete. Då fick vi ett litet problem då vi inte hade någon surdegsgrund att använda. Surdegsbagar'n Rolf kunde som tur var hjälpa oss och bjöd på en välbubblande grund och ett schysst recept på pizzadeg. Jag fick sedan uppdraget att sätta degen på kvällen, ett dygn innan vi skulle baka av pizzan.” Erik Andersson.

pizza sten

Betyg: 

 
 
 
 
 

”Resultatet blev rikigt bra! Det var kul för det var första gången jag bakade på surdeg. Pizzan var god, men för den som aldrig bakat surdeg förut kan det vara bra att tänka på att det tar tid och är lite utav en utmanare. Framförallt om man måste sätta igång en surdeg från grunden. Planering behövs!” Erik Andersson.

”Härligt tunn botten och en klockren kombo med italiensk parmaskinka och mozzarella! Bra start på provbaket!” Erik Legerius.

”Enkelt, inget tjafs! God smak på surdegsbottnen! Kanske ska vi försöka återinföra senapskål som namn på ruccolan?” Christian Stedt.

”Det var bra att vi valde ingredienserna med omsorg och gjorde allt från grunden. Känslan blir helt annan med riktig surdeg tillsammans med en välsmakande pizzasås och riktigt god mozzarella. Om något borde vi ha gräddat pizzan lite mer!” Kim Olofsson.

LAMMFÄRSPIZZA MED HALLOUMI OCH KALAMATAOLIVER

”Vi använde samma tomatsås till både lammfärspizzan och surdegspizzan. I båda vinnarrecepten saknades det recept till just tomatsåsen. Men visst har man några ess i rockärmen – min tomatsås blev grymt god!” Erik Legerius.

pizza stenugn

Betyg: 

     

”Lamm är så gott! Kul med en annorlunda pizza. En god topping, men lite för mycket deg.” Erik Andersson.

”Lammfärs var riktigt gott på pizzan. Jag gillar halloumi och kalamataoliver också så det blev en hit. Det som drar ner betyget för min del var att degen blev för tjock. Nästa gång minskar vi satsen och kavlar den tunnare!” Erik Legerius.

”Gott! Men jag hade nog föredragit mozzarella istället för halloumi – halloumin stelnar så snabbt. Sedan tyckte jag att det blev lite väl matigt med lammfärsen, för många ingredienser... och jag bidrog faktiskt till den goda tomatsåsen.” Christian Stedt.

”Min favorit av de tre! Det blev lite mycket deg men jag tyckte inte att det gjorde så mycket. Blev nästan lite som en panpizza. Ett stort plus för halloumi på pizzan! Jag ger den fem spadar!” Kim Olofsson.

DESSERTPIZZA MED BÄR OCH VIT CHOKLAD

”I och med att vi skulle göra på smördeg behövde vi även ett recept på det. Vi tog första bästa vi hittade. Det blev rätt kladdigt, men bra!” Erik Legerius.

”Till pizzan skulle vi servera rörd vaniljglass. Här måste vi erkänna att vi fuskade och köpte en färdig. Det fanns helt enkelt inte tid att göra en egen, men det blir såklart ett stort plus om man hinner med det!” Kim Olofsson. 

pizzastenBetyg: 

”Oj! Vilken succé. Även fast man var så mätt från de tidigare pizzorna så kunde man inte sluta äta av dessertpizzan. 5 spadar av 5! Helt klart favoriten.” Erik Andersson.

”Dessertpizza, vilken grej! Den här kommer jag definitivt laga om. Riktig höjdare!” Erik Legerius.

”Åh fy fan. Vi kanske bara skulle ätit dessertpizza? Fast nej, surdegspizzan kammar ändå hem första platsen om man frågar mig. Fint som snus!” Christian Stedt.

”Som en gino fast på smördeg! Gott, men jag hade gärna sett att smördegen reste sig mer. Behövde lite mer fras!” Kim Olofsson.


Blev du sugen på att testa någon av pizzorna? Ta del av vinnarrecepten här!

Föregånde artikel Favoritpizza
Nästa artikel Hembesök hos projektvinnaren 2014