icon Till innehåll
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG - passa på att fynda sten med upp till 50% rabatt!
00
:
00
:
00
:
00
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG!
00
:
00
:
00
:
00
Vattentätt ska det vara!

Vattentätt ska det vara!

Vilken juli vi haft! Regnet fortsätter strömma och väderguden lyckas på något magiskt sätt överraska oss med mer regn än vad vi trodde var möjligt i våra svenska landskap. Imorse berättade även meteorologen Anders Nylund på TV4 att Vidsel i norra Sverige haft 675% mer nederbörd än normalt för perioden!

Trots att regnet inte alltid är så roligt så kommer det med en väldigt bra påminnelse om vad man bör tänka på när man ska lägga sten på sin trädgård. Och det heter vattenavledningssystem så klart!

När det är dags att förgylla din tomt med sten till exempelvis en uteplats eller uppfart är det viktigt att du tänker på dräneringen för att undvika vattensamlingar och skydda dina byggnationer. Delvis bör du tänka på att stenläggningen ska ha en lätt lutning från fastigheten och att du genomför ett ordentligt underarbete med god dräneringsförmåga. I Sverige är det inte ovanligt med dagar eller perioder av kraftig nederbörd och för att ta det säkra före det osäkra är det lika bra att rusta trädgården mot stora skurar.

Hos oss på Stenbolaget hittar du allt du behöver för att sätta ett komplett vattenavrinningssystem. I vårt sortiment hittar du både ränndalsplattor i betong och granit vilka är perfekta att använda i anknytning till husets stuprännor. De hjälper till att samla vattnet och leda det bort från tomten. Du kan även sätta Aco Hexline avvattningsränna för att fånga upp vattnet och föra det till en av trädgårdens brunnar. Använder du båda alternativen har du använt dig av både hängslen och livrem!

 

sten ränna vattentätt

Föregånde artikel Trappbeklädnad till undsättning
Nästa artikel Favoritpizza