Till innehåll
Midsommarfest - upp till 30% rabatt på sten till din trädgård!
Midsommarfest - upp till 30% rabatt på sten till din trädgård!
Blockstensmurar

Blockstensmurar

Murblock till bra pris på Stenbolaget

Bygger stenmur gör du enkelt med massiva blockstenar. Muren är konstruerad med murblock fristående på rad. Hos oss på Stenbolaget hittar du ett brett sortiment av fristående murar i granit. De är ofta råkilade men har kortsidorna sågade för en lättare montering intill varandra. Moderna granitblock med blästad yta finns självklart även det.

En blockstensmur kan antingen monteras som fristående mur eller stödmur. Den fungerar till så väl privata som offentliga ändamål, men passar särskilt bra i stadsmiljöer. Vi säljer granitmurar till bra pris både online och i butik.

Blockstensmur Granit Rustik Grå

1_blockstenmur

Blockstensmur som enkelsidig eller dubbelsidig

En blockstensmur i granit ger ett starkt resultat när du vill bygga en enkelsidig stödmur eller dubbelsidig fristående mur. Likt ett L-stöd går den snabbt att bygga och skapar en rejäl konstruktion som passar projekt med högre krav. I och med att murblocken är otympliga och tunga behöver du större maskiner som klarar monteringen. Ska du bygga blockstensmur hemma behöver du därmed anlita hjälp för själva lyftet.

Granitmur - trädgårdsmur med magnifika block

Att anlägga en blockstensmur skapar ett häftigt utseende med de stora magnifika blocken i natursten. Till utseendet blir muren enkel och rak. Den råhuggna ytan gör den däremot levande och väldigt fin tillsammans med äldre hus, även om den står sig vacker i en modern och något kontrasterande miljö.

I trädgården passar stenen som en lägre stödmur tillsammans med en upphöjd rabatt eller uteplats. Den passar även som en fristående mur och som dubbelsidig avgränsare längs med tomtgränsen.

Ljussätt din blockstensmur

Blockstensmur - imponerande med ljussättning

Skapa ett magnifikt intryck med din granitmur även när mörkret faller. Genom att kombinera din stenmur med ljussättning kan du skapa ett spännande intryck i din trädgård under dygnets mörka timmar. De stora stenblocken ser särskilt imponerande ut när ljuset faller över dem.

2_blockstenmur

Föregånde artikel Hägnadsmur