icon Till innehåll
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton. Häng med!
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton.
Blockstensmurar

Blockstensmurar

Murblock till bra pris på Stenbolaget

Bygga stenmur gör du enkelt med massiva blockmurstenar. Muren blir konstruerad med murblock fristående på rad där den släta kortsidan möts. Hos oss på Stenbolaget hittar du ett brett sortiment av fristående murar i granit.

Blockstensmurar man ser i trädgårdar och på offentliga ytor och torg är ofta råkilade och har kortsidorna sågade, flammade eller blästrade för en smidig montering intill varandra. Den färdiga muren får en gedigen granitfasad helt utan horisontella fogar.

Vid fogning av den vertikala distansen mellan blocken så görs detta bäst med en mjukfog i form av naturstenssilicon eller liknande. Eftersom att rörelse ofta sker i marken kan annan fog börja spricka och smula med tiden. Moderna blockstensmurar finns självklart också. Dessa med sågad och sedan blästad yta. Ytan blir helt slät men med en tydlig struktur. Perfekt för den modernare trädgården eller det offentliga uterummet där rakare linjer efterfrågas.

En blockstensmur kan antingen monteras som fristående mur eller stödmur. Den fungerar till så väl privata som offentliga ändamål, men passar särskilt bra i stadsmiljöer då den slitstarka ytan ger en hållbarhet få andra murar lever upp till. Vi säljer granitmurar till bra pris både online och i butik.

Blockstensmur Granit Rustik Grå

Blockstensmur som enkelsidig eller dubbelsidig

En blockstensmur i granit ger ett starkt resultat när du vill bygga en enkelsidig stödmur eller dubbelsidig fristående mur. Likt ett L-stöd går den snabbt att bygga till färdig höjd och skapar en rejäl konstruktion som passar projekt med högre krav. I och med att murblocken vid högre höjder och större dimensioner är otympliga och tunga behöver du större maskiner som klarar av monteringen. Ska du bygga blockstensmur i granit hemma behöver du därmed anlita hjälp för själva lyftet.

Granitmur - trädgårdsmur med magnifika block

Att anlägga en blockstensmur skapar ett häftigt utseende med de stora magnifika blocken i natursten. Till utseendet blir muren enkel och rak medans den råhuggna ytan gör den levande och detaljrik. Den råhuggna ytan skapas för hand och gör så att en blockstensmur sällan är en annan lik. Råhuggna block passar till klassiska trädgårdsmiljöer men står sig minst lika vacker i en modern och något kontrasterande miljö.

I trädgården passar stenen som en lägre stödmur tillsammans med en upphöjd rabatt eller uteplats. Den passar även som en fristående mur och som dubbelsidig avgränsare längs med tomtgränsen. Perfekt för dig som söker en avskiljare mellan olika ytor i trädgården. På ett modernt och slätt murblock får du även en perfekt sittyta och avställningsyta.

Ljussätt din blockstensmur

Blockstensmur - imponerande med ljussättning

Skapa ett magnifikt intryck med din granitmur även när mörkret faller!

Genom att kombinera din stenmur med ljussättning kan du skapa ett spännande intryck i din trädgård under dygnets mörka timmar. Vi har många mörka timmar och månader som förtjänar ljus. Inte minst i våra trädgårdar behöver vi belysa delar under året. De stora massiva stenblocken ser särskilt imponerande ut när ljuset drar över dem. Ytbehandlingen förstärks och texturen lyfts fram extra när ljusspelet faller och skapar skuggbildningar. En 12-Volts spotligt monterad i marken framför muren ger en perfekt inramning dygnat runt. Och vid en längre sträcka mur kan det vara snyggt att åtminstone belysa var tredje murblock.

Föregånde artikel Kakel i badrum