icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Fasat kakel gör väggen levande

Fasat kakel gör väggen levande

Till skillnad mot vanliga plattor har det fasade kaklet ett djup vilket ger levande intryck i ditt hem. De fasade, lätt lutande, kanterna bildar dekorativa effekter på väggen. Vi berättar mer om fasat kakel, olika varianter vi erbjuder och hur du kan använda fasat kakel till kök och badrum.

VITT FASAT KAKEL ÄR POPULÄRT

Fasat kakel är ett traditionellt val och har ett utmärkande utseende med sina sneda kanter. Beroende på fasens storlek kan de skilja sig åt mycket till det yttre. Just nu är rektangulärt kakel med tjock vit glasyr och kraftig fas populära alternativ till kök och badrum. De är samtidigt väldigt traditionella och ett bra för de som är på jakt efter ett tidlöst utseende.

När du använder ett vitt fasat kakel behöver du även tänka på vilket helhetsintryck du vill att din vägg ska ge och då kommer fogen in i det hela. Den kritvita fogen men även den lite mörkare grå är två trendiga alternativ till vitt fasat kakel men även de vitblanka plattorna utan fas. Det ger en ljus, modern och fräsch känsla samt kan få ytan att se större ut. Tänk däremot på att de vita fogarna kan vara svåra att hålla rena, framförallt ovanför spis eller i duschen. Och de mörkgrå varianterna ger kraftiga grafiska mönster vilket inte passar alla.

LÄGGNINGSMÖNSTER MED FASAT KAKEL

Om du vill använda fasat kakel i modern tappning kan du välja att sätta de utan läggningsmönster, det vill säga i rak linje med enhetliga fogar horisontellt och vertikalt. Det mer traditionella valet att lägga i förband ger en lantlig känsla men är samtidigt ett alternativ som ökar i popularitet. Det finns däremot inget som säger att du inte kan kombinera de båda. Skapa ett annorlunda intryck genom att bryta läggningsmönstret med ett nytt till utvalda områden.

KOMBINERA MED BELYSNING FÖR ATT FRAMHÄVA DJUPET

För den som vill framhäva den dekorativa effekten kan man använda riktad belysning. Genom att exempelvis placera spotlights under köksskåpen kan man framhäva djupet och skuggspelet hos de fasade kaklet. Det ger väggen en snygg effekt!

KAKEL MED FASAD KANT HOS STENBOLAGET

Hos oss på Stenbolaget hittar du kakel med fasad kant i flera varianter. Vi erbjuder avlånga kakelplattor i olika färger och storlekar. I kakelserie Rib finns så väl avlångt kakel med fasad som skarp kant. De fasade plattorna finns i med blank glasyr i rött, blått, svart eller vitt. Det vita fasade kaklet finns även med matt yta. Alla fasade plattor kommer i måtten 100x300 mm. 

Fasad är en serie med enbart fasat kakel och i mindre storlek. Bland dessa plattor hittar du flera olika färger samt även dekorkakel och lister. Kaklet kommer i måtten 50x150 mm och finns i matt och blank glasyr.

För den som är ute efter en lite större platta och inte fullt lika avlång finns även platta Vit White Fasad Blank.Plattan har måtten 100x200 mm. Eller varför inte kolla in vårt sortiment av granitkeramik?

Föregånde artikel Kakel i badrum