Fondvägg i kakel - Modernt och stilsäkert

Fondvägg i kakel - Modernt och stilsäkert

Att inreda ett hem med keramiska plattor är standard i badrum och kök, men kan skapa spännande intryck i egentligen vilket rum som helst. Idag finns det mängder med klinker och kakel som passar utmärkt till så väl vardagsrum som sovrum, kontor som matrum. Ta steget bortom det traditionella och sätt en snygg fondvägg i kakel eller klinker. Det ger rum som är både moderna och snygga! Vi ger dig här inspiration till olika kakel för fondvägg.

FONDVÄGGAR HAR ETT ANNORLUNDA UTSEENDE

En fondvägg är en vägg som avviker till utseendet mot rummets övriga väggar. Den kan exempelvis vara avvikande vad gäller mönster, färg, struktur eller material. Att skapa en fondvägg i kakel fungerar utmärkt i kombination med andra plattor men blir även fint mot färg eller tapet.

FUSK-TEGEL FÖR IN RUSTIKEN I DITT HEM

Har du drömmar om ett värmande vardagsrum med gammeldags känsla? Eller är du snarare ute efter ett trendigt rum i industritappning? Fusk-teglet fungerar till båda och tar rustiken till ditt hem. På Stenbolaget hittar du väggtegel i många olika varianter och som passar skilda inredningsstilar. Använd exempelvis Väggtegel Belga Rojo som fondvägg tillsammans med vitmålade väggar som för tankarna till engelsk landsbygd eller använd samma tegel och ge rummet en tuff industri-look. Fusk-tegel passar även utmärkt för den som vill ge rummet en härlig stadskänsla i New York-stil.

KAKEL MED MÖNSTER GER UTMÄRKANDE FONDVÄGG

Att bryta av med en fondvägg i mönstrat kakel kan bli ett vackert inslag i ditt hem. Kombinera med väggar och golv i byggkeramik eller övriga material. Tänk bara på att det inte är lika enkelt att byta kakel som att måla om eller tapetsera. Ett hett tips är med andra ord att fundera en extra gång innan du sätter upp ett utmanande kakel på väggen.

Är du på jakt efter ett mönstrat kakel till fondvägg är Different ett tips. Det är ett vitt kakel med diskret relief-mönster och finns i både matt och blank glasyr. En annan men mer utmanande platta som gör sig särskilt fin på väggen är Keramos eller serie Terra. Båda går däremot i jordnära och dova nyanser som gör fondväggen mer hållbar ur ett inrednings- och trendperspektiv.

MODERNA TRYCK GÖR DITT HEM PERSONLIGT

Kakel finns även med tryck som ger ditt hem en annorlunda touch. Klinkerserien Graffiti passar utmärkt för den som önskar en annorlunda fondvägg. Kombinera med väggar i närliggande grå nyans för att neutralisera det mer utmärkande intrycket plattan ger.

NATURSTEN SKAPAR IÖGONFALLANDE FONDVÄGGAR

Att använda sten på väggar inomhus är mycket vackert och ett perfekt alternativ till fondvägg utöver det vanliga. Natursten finns även i många olika format och stilar. Vilken du väljer beror givetvis på vad du är ute efter och som framhäver ditt hem på bästa sätt. Vi säljer natursten från Konradssons i kakelformat men har även ett rikt utbud av natursten till fondvägg från vårt egna sortiment. Titta gärna närmre på våra skiffer- och granitstrips eller beklädnadsstenar för vidare inspiration.

NYA FORMER VÄCKER SPÄNNING

De senaste trenderna visar oss minst sagt att en kakelplatta inte behöver ha det klassiska formatet i fyrkantig form. Idag finns ett brett utbud av framförallt hexagoniska plattor och är ett perfekt alternativ för den som vill skapa en nytänkande fondvägg i dubbelbemärkelse. Hexatile är då ett tips - klinker som fungerar utmärkt till så väl vägg som golv.

SKARPA DRAG OCH STORA FORMAT GER IMPONERANDE VÄGG

För den som har ett större rum kan det se särskilt imponerande ut att klä en fondvägg i kakel med stora format och skarpa drag. Det är även ett modernt alternativ där vi ser en ökad efterfrågan bland våra kunder. Använd exempelvis Image Milk eller Carrelage och kombinera med enkel och modern inredning i förgylld minimalism.

Relaterade produkter

Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.
Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75
Rabatterat pris163 kr/st

Lätthanterlig kantsten i gedigen granit.

Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.
Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg
Rabatterat pris145 kr/st

Dekorsten med melarad nyans och naturligt rundad yta.

Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.
Steppingstone Granit Grå
Rabatterat pris281 kr/st

Härlig stegsten för trädgården.

Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.
Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20
Rabatterat pris315 kr/m2

Otroligt prisvärd skiffer i mindre format

Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.
Visby Struktur Grå 210x140x50
Rabatterat pris178 kr/m2

Dubbelsidig marksten för samtliga ytor i trädgården.

Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.
Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140
Rabatterat pris1 241 kr/st

Massivt blocksteg för trappbygge.

Gratis rådgivning

Vill du ha en tid avsatt för att diskutera ditt projekt? Oavsett storleken på ditt projekt erbjuder vi gratis rådgivning och hjälp med ditt materialval. Besök en butik eller klicka nedan för att läsa mer och boka.

Boka rådgivning