Inspirerande kakel

Inspirerande kakel

Är du på jakt efter inspirerande kakel till ditt hem? Kanske har du sett din sista vita platta och längtar efter något nytt? Då har du hittat rätt! Vi på Stenbolaget har utforskat den vida världen av byggkeramik och presenterar idag 4 vägar till ett inspirerande kakel.

1. KAKELDESIGN HÄMTAT FRÅN NATUREN

Låt dig bli inspirerad av botaniken och det naturen har att bjuda. Ta en promenad i trädgården, besök en trevlig park eller ta med dig inspiration från utlandsresan. Idag finns det massvis av spännande kakeldesign som ger levande rum och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Ta vara på naturmaterial för att skapa en skön och avslappnad yta där du väljer en kakeldesign som fångar upp det du uppskattar mest med naturen. Kanske är det havet eller den rika floran?

VÄLKOMNANDE HALL MED FRANSK ROMANTIK

Hitta botanisten inom dig och formge en välkomnande hall med inspiration från den franska landsbygden. Ge hemmet en mjuk framtoning med blommigt kakel och och kombinera med rustik inredning. Trä och kakel är två material som är vackra tillsammans och fungerar bra tillsammans för att fånga den lantliga romantiken.

2. KAKEL MED INSPIRATION FRÅN TRENDER

Vill du lägga att trendigt kakel men som går bortom ramen för skandinavisk minimalism? Det kan du absolut göra! Det finns mycket inspirerande kakel på modet och nu gillar vi blått, grafiskt och orientaliska mönster. Skapa lekfulla ytor där det händer mycket och blanda gärna olika mönster för ett rum med mycket energi.

VARDAGSRUM MED BLÅ MÖNSTERMIX

Att använda kakel till vardagsrummet kan låta konstigt, men är ett intressant alternativ till nytänkande och vackra rum. I samband med att kakel ökar i popularitet ser vi allt mer av nya användningsområden för byggkeramik. Sätt blåmönstrat kakel på en vägg och ge vardagsrummet en modern tappning!

3. ARKITEKTONISKT - INSPIRERANDE KAKEL MED SKARPA DRAG

I kontrast till den mjuka naturen finns mycket inspiration att hämta från våra stadsmiljöer och arkitektur. För den som gillar skarpa linjer och råa material finner vi mängder med inspirerande kakel som andas stadsliv. Välj kakel i spännande former eller rika gråa nyanser - det är långt ifrån trist! Skapa exempelvis en “ruffig” look med matta plattor och grov yta. Finn inspirationen i de obehandlade byggmaterialen och ditt kaklade rum blir garanterat långt ifrån traditionellt.

URBANA KÖK MED INSPIRATION FRÅN VÄRLDENS STORSTÄDER

Låt stadsarkitekturen bli din inspirationskälla och ge köket en häftig urban känsla. För tankarna till världens storstäder och bygg ditt kök med stora plattor, skarpa linjer och en blandning av olika material. Kombinera gärna ditt kakel med exempelvis sten, glas och metall. Betong är riktigt snyggt i inomhusmiljöer och ger en tuff stadskänsla till ditt hem.

4. INSPIRATION FRÅN ANDRA SIDAN JORDKLOTET

Att inte glömma är vår rika världskultur, fylld med karaktäristiska inredningstraditioner, vilket kan hjälpa dig till ett inspirerande kakel. Gräv djupare i vår svenska kultur eller hämta inspirationen från andra länder. Ge ditt hem en exotisk touch och det stereotypiska kaklet blir ett minne blott!

VACKRA BADRUM MED INSPIRATION FRÅN BADHUS OCH SPAHOTELL

Vackra badrum med spa-känsla kan du skapa med inspiration från de europeiska badhusen. I exempelvis Ungern och Turkiet hittar vi utmärkande spatradition med dekorativa bad. Fånga känslan av de turkiska ångbaden Hamam med mönstrat kakel och geometriska former i ditt badrum.

Beger vi oss till asien hittar vi även där en intressant spakultur med starka influenser från feng shui. Skapa vackra badrum där du tar hänsyn till de fem elementen i stilren harmoni. Trä, eld, jord, metall och vatten utgör tillsammans en intressant inspirationskälla när du ska välja kakel och designa ditt badrum. Kombinera gärna flera olika kakelplattor och blanda upp med andra material.

Relaterade produkter

Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.
Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75
Rabatterat pris163 kr/st

Lätthanterlig kantsten i gedigen granit.

Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.
Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg
Rabatterat pris145 kr/st

Dekorsten med melarad nyans och naturligt rundad yta.

Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.
Steppingstone Granit Grå
Rabatterat pris281 kr/st

Härlig stegsten för trädgården.

Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.
Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20
Rabatterat pris315 kr/m2

Otroligt prisvärd skiffer i mindre format

Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.
Visby Struktur Grå 210x140x50
Rabatterat pris178 kr/m2

Dubbelsidig marksten för samtliga ytor i trädgården.

Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.
Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140
Rabatterat pris1 241 kr/st

Massivt blocksteg för trappbygge.

Gratis rådgivning

Vill du ha en tid avsatt för att diskutera ditt projekt? Oavsett storleken på ditt projekt erbjuder vi gratis rådgivning och hjälp med ditt materialval. Besök en butik eller klicka nedan för att läsa mer och boka.

Boka rådgivning