Kakel Stockholm

Kakel Stockholm

Kakel har en lång historia i Stockholm och arkeologiska fynd kan hittas från så långt tillbaka som medeltiden. Ursprungligen introducerades keramiken i vår stadskärna för att värma upp bostäderna med så kallade pottkakelugnar. Med tiden gick utvecklingen framåt och kakelugnarna började sakta men säkert likna de vi har idag. Idag använder vi däremot kakel till så mycket mer och är det klassiska valet vid renovering i kök och badrum.

KAKEL TILL ETT HEM I STOCKHOLM CITY

När man ska välja kakel till ett hem i Stockholm City kan det vara en riktig utmaning. Dels vill man välja ett kakel som håller med åren, men även något som speglar hemmets karaktär och möjligtvis tar hänsyn till tiden vi lever i.

Att tala om en trend kan tyckas märkligt, då kakel ses som mer eller mindre en självklarhet till badrum och kök. Men ska sanningen fram så har kakel tagit ett ytterligare steg fram och klivit in i rampljuset. Kakel är idag något man väljer med omsorg och har blivit ett byggmaterial med influenser från den inflytelserika inredningsbranschen. Att behandla kakel som detalj är något som speglar den stilsäkra människan och där det kan ligga mycket tanke även bakom en klassisk vit platta. Nej, vid val av kakel ska man fundera både en och två gånger.

För att välja ett kakel som speglar ett modernt hem i Stockholms city är det högblanka vita kaklet ett bra val. Det är samtidigt ett tidlöst alternativ som fungerar bra när trendspanarna plötsligt får ett öga för något nytt i horisonten. Den vita plattan drar inte heller ner värdet på bostaden vid flytt som ett mönstrat eller färgsprakande kan göra. Den enkla kakelplattan fungerar även bra oavsett om man bor i ett sekelskifteshus eller i nybygge.

Mönstrat lergods med inspiration hämtat direkt från mellanöstern är även ett mycket populärt alternativ till våra skandinaviska hem i stadskärnan. Med uppskattning för det detaljerade hantverket och handmålade mönster skapar vi nya spännande intryck och kontraster i kök och badrum, men även i nya rum som vardagsrum eller sovrum.

MAROCKANSKT KAKEL I STOCKHOLM MED STOR VARIATION

Den stora trenden med marockanskt kakel fortsätter att sitta i och är ett alternativ som fungerar till hemmets alla rum. Kakelplattan ger hemmet i Stockholm en varm känsla och passar till så väl den minimalistiska och stilrena interiören som till den bohemiska.

Marockanskt kakel finns i många olika färger och mönster. Med fördel kan man skapa en livfull mönstermix till en väggbeklädnad med plattor i olika motiv.

KÖKSKAKEL I STOCKHOLM MED NYA FORMAT

Idag kan vi se kökskakel i Stockholm med nya format. Att leka med formen är ett annorlunda sätt för ge hemmets viktigaste rum spänning. Ett vitt hexagoniskt kakel är ett sådant exempel som ger liv till en kakelyta, utan att vara för känsligt för trender. Med nya former kan du istället ge de traditionella valen en modern twist.

När du söker modernt kökskakel i Stockholm är Stenbolaget ett bra alternativ. Besök våra kakelutställningar och utforska dina möjligheter!

BILLIGT KAKEL I STOCKHOLM TILL HEMMET

Det finns många återförsäljare av billigt kakel i Stockholm, men som skiljer sig åt i utbud och kvalitet. På Stenbolaget har vi valt att satsa på kvalitetskakel från Konradssons, vilket ger oss fördelen att kunna erbjuda ett brett utbud av kakel som passar många typer av människor. Välkommen in till någon av våra butiker eller online för att hitta ett passande kakel.

KAKEL I STOCKHOLM NÄRA OCH BEHÄNDIGT

Om du planerar att renovera hemma kan det kännas tryggt att ha en kakelbutik nära till hands. Med ett besök på Stenbolaget får du både inspiration och hjälp. Känn och kläm på stenarna i våra kakelutställningar och ställ frågor till vår personal.

När du väl bestämt dig för ett kakel kan du lägga en order direkt i butik eller i lugn och ro hemma genomföra beställning på Stenbolaget.se. Vi har samma sortiment online som i butik. Därefter väljer du om du vill få ordern hemfraktad eller ta hem det själv.

Är du på jakt efter kakel i Stockholm är du varmt välkommen till Stenbolaget.

Relaterade produkter

Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.
Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75
Rabatterat pris163 kr/st

Lätthanterlig kantsten i gedigen granit.

Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.
Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg
Rabatterat pris145 kr/st

Dekorsten med melarad nyans och naturligt rundad yta.

Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.
Steppingstone Granit Grå
Rabatterat pris281 kr/st

Härlig stegsten för trädgården.

Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.
Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20
Rabatterat pris315 kr/m2

Otroligt prisvärd skiffer i mindre format

Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.
Visby Struktur Grå 210x140x50
Rabatterat pris178 kr/m2

Dubbelsidig marksten för samtliga ytor i trädgården.

Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.
Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140
Rabatterat pris1 241 kr/st

Massivt blocksteg för trappbygge.

Gratis rådgivning

Vill du ha en tid avsatt för att diskutera ditt projekt? Oavsett storleken på ditt projekt erbjuder vi gratis rådgivning och hjälp med ditt materialval. Besök en butik eller klicka nedan för att läsa mer och boka.

Boka rådgivning