icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Klassisk eller modern markstensläggning?

Klassisk eller modern markstensläggning?

Marksten Modern Gråmix med sitt stilrena utseende lagd i halvförband!

Drömmer du om en härlig uteplats i trädgården? Eller kanske en ny uppfart? Vi på Stenbolaget har markstenar som är perfekta till funktionella, vackra och sociala miljöer.

Vi guidar dig och jämför ytorna till din stenläggning. Vilken sten går ut som vinnare i denna match tycker du?

Visby: För en klassisk stenläggning med mjukt  intryck

Marksten Visby Struktur 50 är en av våra absoluta favoriter på Stenbolaget och en marksten som förgyllt trädgårdar runt om i landet med nya uteplatser, trädgårdsgångar och stabila uppfarter under många många år! Stenen är vackert tumlad vilket ger den dess antika utseende med mjukt formade kanter. Visby finns i fem olika färger; grå och grafit samt färgblandningarna rödmix, gråmix och terramix. De grå nyanserna är populärast men även den varma rödmixen samt terramixen är mycket omtyckta bland våra kunder. Dom bidrar till en varmare känsla och en stenläggning med sydeuropeiska toner. De flesta väljer att skapa en uteplats med stenen i ett läggningsmönster, vanligast är halvförband som på ett enkelt sätt skapar en mer livfull stenläggning. Självklart kan även andra mönster skapas, kanske är ett fiskbensmöster att föredra till din stenläggning? Även om stenen inte riktigt ger ett traditionellt fiskbensmönster så skapar du ändå något kreativt och fantasifullt på detta sätt. Du kan även kombinera två olika färger och bygga upp en stenläggning med ljuva mönsterbilder.

Något som gör det extra kreativt är att Visbyserien kommer i en rad olika stenmodeller. Du hittar både marksten i rektangulärt och kvadratiskt format, kantsten och snyggt matchande mursten i samma look och ytbehandling.

Marksten Visby Struktur Grå

Marksten Visby Struktur Grå lagd i fiskbensliknande mönster.

Visby marksten

 

Marksten Visby Struktur Grå med Kantsten Visby Grafit som stabil inramning

Visby marksten rödmix

 

Marksten Visby Struktur Rödmix med inslag av enstaka grå markstenar bidrar till en ökad effekt.

Modern: För rum med stilren uttryck

Marksten Modern har istället för tumlad ett skarpt och mycket modernt utseende med raka linjer och slät yta. Stenen passar utmärkt till nybyggnation och funkishus, men även i traditionella miljöer där man önskar effektfulla kontraster. Liksom Visby finns Modern även den i de populära färgvalen grå, grafit och gråmix. Dock så saknas dom varmare färgerna i paletten Det går alldeles utmärkt att kombinera olika färger med varandra och använda i ett läggningsmönster för att skapa extra liv. 

 

Modern marksten
Marksten Modern 50 Grå och Grafit skapar en snygg kontrast intill varandra.
Marksten Modern Grafit
Marksten Modern Grafit ger en snygg stenläggning och mörkt grå yta.
Marksten Modern 50 Gråmix
Låt oss höra! Är du klassisk eller modern? Vilken marksten väljer du?
Föregånde artikel Hemtrevliga kalkstensgolv och kalkstensväggar
Nästa artikel Poolsten - Så lyxar du till poolen