icon Till innehåll
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton. Häng med!
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton.
Snygga armaturen Kuma för väggmontering

LIGHTPRO - TRÄDGÅRDSBELYSNING NÄR DET ÄR SOM BÄST

Lightpro är ett smidigt och väldigt flexibelt belysningssystem för trädgård och utomhusmiljöer. Det är så pass enkelt att du kan jobba med det själv, helt utan kunskap av eldragning. Nej, här behövs minsann ingen elektriker eller något belysningsproffs, endast du själv, dina kreativa idéer och en belysningsplan. 12-Volt är otroligt kul att jobba med då du kan koppla och justera systemet själv. 
Vi berättar mer om systemets samtliga fördelar och hur du kan använda lampor från just Lightpro i din trädgård.

Utebelysning från Lightpro har många fördelar

Sedan 2005 har vi på Stenbolaget sålt belysningsprodukter för trädgårdar och utomhusytor. Utebelysning till trädgård och offentlig yta bidrar till en mysigare stämning, trygghet och höjer intrycket för en hel trädgård. Vi har länge insett fördelarna med att använda belysning i trädgården och sett vad detta ger under årets mörka månader. Lightpro är ett av våra belysningssystem i sortimentet och som kommer med stora fördelar! Utöver att det är ett 12 voltsystem med låg strömförbrukning så finns fler nycklar vi vill trycka på.


Vad är det då som gör Lightpro så unikt?
Jo de enkla svaret är att du med få komponenter kan skapa en unik ljusslinga utomhus! Det du behöver är en transformator, huvudkabel och ditt önskemål av armaturer. Sen är det bara börja koppla. 
Du slipper helt T-kopplingar på din seriekoppling. Enkelt! 


Lightpro kommer med en garantitid på 5 år på sina ljuskällor.
Nedan ser du ytterligare ett par punkter som talar om varför du skall välja belysning från Lightpro.


Flexibelt och stora påbyggnadsmöjligheter med tiden.

Design, stilrena armaturer med effektfull ljusspridning.

Smidig installation, snabb och enkel montering du kan utföra på egen hand.

Left image Right image

Se förvandlingen av en mörk trädgård som väck till liv med armaturerna Ixius, Castor och Atik.

Belysning från Lightpro ger möjligheter och där du med få komponenter kan skapa storslagna resultat i din trädgård! Vissa armaturer är dimbara vilket är en unik möjlighet när det kommer till utomhusbelysning! Detta styrs med en knapp på armaturen och kan ställas i olika lägen för ett önskat sken.
Tänk till ordentligt med belysning inför årets mörkare period och väck en sovande trädgård till liv igen! Inget system blir ett annat likt och det är du och bara du som bygger ihop ditt belysningssystem

Allt kopplas på en och samma slinga och det finns en hel rad olika armaturer att välja mellan.

Koppling av Lightpro
Koppling av Lightpro

Bilden visar en skiss av hur kopplingen monteras på huvudkabeln efter att denna anslutits till Lightpros egna transformatorDen enkla kopplingen gör monteringen rolig då armaturerna stiftas på huvudkabeln och gör dom flyttbara med tiden.

Låt din trädgårds utformning och storlek avgöra!

Planera alltid vilken typ av utebelysning du ska använda utifrån din trädgårds behov och förutsättningar. En stor trädgård behöver en del olika utelampor och det är viktigt att fundera igenom hur du vill att din trädgård skall visa upp sig när mörkret faller. Ett stenprojekt behöver planering för att lyckas och att göra en belysningsplan går hand i hand med projektet. Oavsett och du tänkt belysa en redan färdig trädgård eller nyanlägga hela din tomt så är en belysningsplan att föredra. Papper och penna och mätverktyg kommer man långt på! 
En färdig belysningsplan gör hela arbetet lättare då kabeln kan begravas samtidigt som ytan färdigställs. Ett smart tips är även att behålla din belysningsplan efter avslutad stenläggning så du enklare vet vart din kabel ligger gömd. Eftersom att vårt system från Lightpro är utbyggbart så kan du komma att vilja komplettera med armaturer på din ljusslinga utomhus vid ett senare skede!


Lightpro belysning när det är som bäst

Rätt armatur på rätt plats

Olika armaturer placeras på olika platser i trädgården och skapar något alldeles unikt. Är du ute efter belysning till altan, LED belysning för utomhus, belysning för stolpe eller ljusslinga utomhus så har du hittat helt rätt. I vårt sortiment hittar du fler olika kategorier med belysning för uterum och trädgård!

Väggarmaturer: Belysning för vägg, spaljé, husfasad och mur skapar stort blickfång och förstärker en ytas textur. Murbelysning sätter en extra faktor till din stödmur eller fristående mur och ger ett vacker sken över stenens struktur.

Pollare: Fristående belysning och utelampor som sprider sitt ljus ovanifrån samt står som en markering kring en yta. Våra solitära pollare kommer ofta med ett markspett eller spjut att föra ner i marken och för att ge LED belysningen stabilitet utomhus.

Markspotlight: Stilren och integrerad belysning för trädgård. Belysningen monteras utomhus och kan både grävas ner, borras ner i marksten, plattor, granit och skiffer. En snygg lösning är montering i dekorsten och att låta belysningen markera din uppfart och uteplats. Trädpotta, trädspot och buskbelysning är vanligt förekommande önskemål från våra kunder och här finns ett brett sortiment av just trädgårdsspotlights i både små och stora modeller.
 

Spotlight: Spotlights för montering ner i gräsmatta och för att kunna rikta ljus i den riktning man önskar är populärt. Spotlights skjuter upp sitt ljus för att belysa detaljer och föremål. Våra spotlights kommer i en rad olika modeller med stilren förpackning då armaturen som oftast förblir synlig. Låg förbrukning men en utelampa som sätter en stor prägel till trädgården.
 

Decklight: Altanbelysning med LED är snyggt och prisvärt. Du skapar din ljusslinga utomhus och stiftar på ditt valda antal lampor på en huvudkabel. Decklight sätter en stor prägel till altanen och skapar både trygghet under mörka perioder och stämning till umgängesytorna. Uteplatsen närmast huset är en härlig yta där mycket tid spenderas med vänner och familj och det är vanligt att vilja ha belysning till sin altan! Decklights finns både för montering ovanpå ditt altangolv och för integrering utan snubbelkant.

Kablar, transformator och tillbehör: Allt du behöver för en komplett ljusslinga utomhus hittar du här! Oavsett om det är en belysning för uppfart, belysning av ett uterum eller en altanbelysning du vill åt så startar din ljusslinga med en transformator och kabel!

Alla ytor i trädgården passar ihop med olika belysningstyper så ta reda på vilken belysning som gör mest rätt för din trädgård!

Skiffer med en stor tradition

"En ljusslinga kopplad med belysning från Lightpro skapar värme, stämning samt skänker glädje i många år framöver!

Sammanfattningsvis så kommer fyra avgörande tips

  1. Använd dig av belysning utomhus och belysning i din trädgård! Det skapar effekt, stämning och en effekt du sällan kommer tröttna på.
  2. Skapa en belysningsplan för ditt projekt, din trädgård, altan eller balkong. Planeringen är A och O i ett trädgårdsprojekt
  3. Montera inte din belysning med bländande sken, detta kan du och andra störa sig på framöver.
  4. Rekommenderat är att inte övergå 80% av transformatorns kapacitet, detta för att undvika ljusfall på din slinga.
Föregånde artikel GRANITKERAMIK BORGHAMN
Nästa artikel GRANITKERAMIK I SKANDINAVISK STIL