icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Granitkeramik Nordic Stones

GRANITKERAMIK I SKANDINAVISK STIL

Granitkeramik Nordic Stones är vackra klinkerplattor i skandinavisk stil till hemmets samtliga ytor!

Granitkeramiksserierna kommer med en rad olika mönsterbilder som fått sin inspiration av riktig kalksten. Plattorna kommer i en hel rad olika format och utseenden som samtliga låtit sig inspireras av naturens egna stenmaterial. Helt enkelt, vackra plattor till utseendet fast med en mycket mer underhållsfri yta.

Granitkeramik som material tillverkas under en extrem press och bränns i väldigt hög värme. Dom finmalda porslinslerorna torrpressas och blir till en hård sammansättning. Detta skapar en kompakt klinkerplatta som är både stark, slittålig och reptålig. Den hårt pressade granitkeramiken blir tålig för spill och väskor då absorptionen är låg. 
Ett mycket populärt material för både golv och vägg i våra skandinaviska hem.
Vi har även granitkeramikplattor i tjockare modeller för montering utomhus. Granitkeramik i tunnare utförande är även dom frosttåliga och kan monteras i samtliga inomhusmiljöer, offentliga inomhusmiljöer och vissa ytor där frosttåliga plattor önskas!

 

Granitkeramik Nordic Stones ger en fläck och reptålighet som riktig natursten och få andra golvmaterial kan leva upp till. Kalksten och marmor är exempel på naturmaterial som är lite känsliga. Så montering i både kök och badrumsmiljö kan påverka stenens yta. 
I dessa rum monteras granitkeramik med klar fördel då plattorna inte alls påverkas på samma sätt och där riktig kalksten och marmor kan ta skada av kemikalier och sura medel.

Granitkeramik har också en mycket hög täthet vilket ger den en bra hållfasthet och gör den till ett perfekt val även för montering på vägg. 
Plattornas styrka i kombination med att ytan känns naturlig, skapar ett minst sagt exklusivt hem. Granitkeramik Nordic Stones ger ett vackert klinkergolv med en gedigen känsla. 

Du kan känna dig säker på att du gjort ett mer underhållsfritt val än mot många andra plattor.

Granitkeramik i skandinavisk stil, inspirerade av kalksten ger ett naturligt och tidlöst intryck. Du får en fräsch och öppen känsla samt skapar rymd i rummet.

 

Vår granitkeramikserie Borghamn i sina tre olika nyanser!

Borghamn serien från Nordic Stones för ett levande hem!

Granitkeramik Nordic Stones i offentlig miljö


Att använda plattor av granitkeramik i ett hem är vanligt men även i den offentliga miljön är valet mer och mer populärt. Snyggt, funktionellt, hållbart och prisvärt! 
Ytor med högt gångslitage och stort nyttjande behöver plattor som håller med tiden. Här sticker verkligen granitkeramik ut hakan.

Granitkeramik hittar vi i både privata bostäder och offentliga ytor som gallerior, butiker och andra offentliga inomhusmiljöer. 
Nordic Stones goda egenskaper tillsammans med den vackra ytan banar vägen för plattans användning och givit produkten dess lyxiga intryck! 
Granitkeramik är ett golvmaterial som bara används mer och mer och på allt fler platser runt om i landet.


Granitkeramik ett bra val för den offentliga miljön.

Dom stora fördelarna med Granitkeramik Nordic Stones: 

Frosttåliga plattor  |  Reptålig och slitstark yta  |  Plattor väl lämpade för montering med värmegolv  |  Spilltålig yta som inte drar åt sig fläckar  |  Montering för både golv och vägg

Skapa en vacker övergång mellan rummen

"Granitkeramik för en skandinavisk design och ett stilsäkert val"

Granitkeramik passar i alla typer av hem

Granitkeramik Nordic Stones finns i en rad olika format och nyanser, i plattor med olika ytor och skiftande texturbilder. På så sätt så breddas dörrarna för dess användningsområden. Allt från den moderna stadslägenheten, klassiska sekelskiftsvåningen till det lantliga sommarhuset eller stilrena funkisbostaden. Oavsett stil på hemmet så passar klinkerserien Borghamn från Nordic Stones perfekt!

Välj mellan en rad olika format i olika nyanser, där samtliga är inspirerade av skandinaviens natur och klassiska natursten! 

Texturen i granitkeramik är djup och mönsterbilderna många vilket gör att du inte lika lätt får upprepade mönster som vid många andra klinkersorter på marknaden.

 

En klar fördel är även monteringen av granitkeramik. Till skillnad från trägolv och till viss del även naturstensplattor som sågas ur block direkt ur berget, så tillverkas granitkeramiken som material från grunden. Detta gör att plattan håller väldigt skarpa mått på både längd, bredd och tjocklek. 

Kalksten, skiffer, granitgolv och marmor kräver även en större precision vid läggning. Detta gör att du sparar både tid och pengar när du lägger granitkeramik jämfört med riktig natursten. Även mot trägolv som normalt får ett synligt slitage med tiden så monteras granitkeramik med klara fördelar.

 

Montering med golvvärme:

Granitkeramik Nordic Stones håller en tjocklek på 9 mm och leder värmen i golvet bra. Plattorna passar utmärkt till montering med både elektriskt värmegolv och vattenburen golvvärme.
 

Skandinavisk design

Vackra mönsterbilder

Passar alla hemmets ytor

Left image Right image

Klinker i hall

Att lägga klinkergolv i hallen är inte bara snyggt, det är även praktiskt. Hallen är ett rum där både grusiga skor, blöta fötter, smuts och i vissa fall både katt och hundtassar beträder ytan. Golvet i hallen skall vara slitstarkt och hålla undan både repor och smuts för en så trevlig entré som möjligt.

Klinkergolv av granitkeramik bidrar till just detta! Dom släta plattorna ger en yta som är lätt att sköta om, städa av och som inte skadas lika lätt som många andra material gör, exempelvis ett trägolv. 
Lägg ett klinkergolv som inte skadas av den smuts och fukt som dras in.

Skor med snö undertill, regnvatten och annan fukt ska ett hallgolv helt enkelt bara klara av. En stor fördel är även om golvet monteras tillsammans med golvvärme, du får då en snabbare torktid på ditt hallgolv.

När du väljer klinker till din hall så utgör en mönstrad platta ett bra val då du inte lika lätt ser den ytliga smutsen. Foga även dina klinkerplattor med en fogfärg i så nära nyans med din valda platta som möjligt. Detta för ett så homogent golv som möjligt.

Trenden av golv att montera i just hall ligger i naturmaterial, kalksten är just ett sådant som bara blir populärare över tid och som man sällan tröttnar på. Så att välja en golvklinker av granitkeramik ger inte bara ett varmt välkomnande, utan även ett golv som talar det naturliga språket med hjälp av sin mönstrade yta, men med bättre egenskaper än själva kalkstenen.

Att välja ett ljust golv gör ofta att hallen upplevs större och ditt klinkergolv skapar rymd. Självklart påverkar även väggens nyanser och färgval att din hall kan upplevas större.

Att även klä en lägre sockel utmed golvet ger en spilltålig yta även upp på väggen.


Men det som egentligen är den avgörande faktorn vid ett val av granitkeramik och klinker till hallen är såklart tycke och smak. Välj en platta som passar ditt hem, din önskade färgsättning och skapa ett rum i hemmet där du trivs!

Borghamn Mörkgrå för golv och vägg
Borghamn Grå för golv och vägg

"Plattor med vackra mönsterbilder och riktigt goda egenskaper"

Granitkeramik Borgahmn grå med olika texturer

Plattorna i granitkeramikserien Borghamn kommer i en rad olika mönster. Ovan ser du ett antal plattor ur serien i nyansen Mossa.

Granitkeramik med Skandinavisk design

Granitkeramik Borghamn tillverkas med utseende som påminner om svensk kalksten. Den skandinaviska kalkstenen har länge legat i trendens riktning. I vår serie granitkeramik från Nordic Stones hittar du jordnära nyanser, vacker mönstring och plattor inspirerade av just kalkstenens utseende! 

Borghamn är en hållbar produktserie i tre olika färger på dess plattor. Slitstarka och rika på mönster, som enkelt smälter in i våra skandinaviska hem.

Borghamn Granitkeramik samspelar fint med både inredning, olika färgval och vår skandinaviska arkitektur.

Klinker i badrum

Klinker i badrum ger en tät platta för golvmontering och lättskötta golv och väggytor. 

Ett golv och väggar i ett badrum utförs ofta vid enskaka tillfällen och valet skall kännas både stilsäkert och genomtänkt. Sen när du har golv och väggar på plats så finns mycket kul att kunna leka med och lätta upp för en så hemtrevlig känsla som möjligt.

Välj plattor som håller med tiden och som är tåliga för det rum du skall lägga.

Klinker och framförallt granitkeramik är ett tåligare material än exempelvis kakel och monteras med fördel även på badrummets golv. Även väggen kan såklart kläs in och du kan skapa en sammanhängande badrumsmiljö där vägg och golv kan flyta samman.

Många kakel och klinkers av billigare klass på marknaden kommer även ofta i ett porösare utförande som rent av kan komma att visa sig senare när monteringen är utförd. 

Granitkeramik i badrummet skapar en yta som inte drar åt sig fläckar och repor lika lätt som många andra material. Ett utrymme som ibland kan kännas som ett kritiskt val är just montering i duschhörnet. Denna yta är ofta mer utsatt än övriga golvet då en rad olika rengöringsmedel används. Inte minst vid val av natursten som kakel och marmor bör man tänka till en extra gång i just duschhörnet. 

Kalksten är också ett omtyckt och mycket populärt materialval i våra Skandinaviska hem. Men kalksten är ett mjukare material som är lite syrekänsligt och där stenen kan skadas av sura ämnen. 
En granitkeramik med inspiration av kalksten utgör dock många av dom fördelar man ofta söker! Du får ett naturligt utseende med vacker textur och fossila mönsterbilder samtidigt som plattorna är tåliga för både spill och repor.

Stora badrum mår bra av stora format på plattor för att inte kännas för plottriga. 

Badrummet är även ett rum i hemmet där golvet faller mot brunn då avrinning vill skapas. Här kan man leka med dom olika formaten i samma serie plattor. Välj att bryta av med ett mindre format mot dom annars större formaten där fallet börjar eller nyttja samma storlek över hela golvet. Alla brunnar och dess placering ser olika ut. Ibland kan man tvingas till spännande lösningar kring just fallet. 

Satsa på att hålla ett tema för badrummet och låt ditt rum samspela med dom naturliga klinkerplattorna. Andra naturmaterial, jordnära toner och harmoniska färger utgör ofta goda val och förstärker golvets karaktär ytterligare. 

Granitkeramik Borghamn passar både in i den klassiska stilen, moderna ytan samt små som stora badrum. Du skapar en Skandinavisk stil på badrummet och ger en lyxkänsla som håller med tiden!

Granitkeramik
Granitkeramik

Granitkeramik har trots sitt namn ingenting med natursten att göra utan är en benämning för att förklara plattornas hårdhet, densitet och styrka. 
Det är enkelt att underhålla och sköta om en yta av granitkeramik. 

Plattorna är lättstädade och kan läggas på ytor med krav på hög kvalitet. Det räcker ofta med att bara svabba av ytan med varmt vatten.

 

Granitkeramiken behöver inte impregneras men dock så behöver du tvätta ditt golv ordentligt efter montering så att fogrester och annat byggmaterial från monteringen avlägsnas. På så sätt kan du snabbt njuta av ditt nylagda golv och visa det från sin absolut bästa sida och snabbt få den trivselfaktor du söker.

 

Montering av granitkeramik inomhus sker med fästmassa anpassad för granitkeramik och dubbellimmas om plattorna är i större format och skall sitta på vägg. En rekommendation är att komma så nära plattans nyans när du sedan skall välja din fog.

Föregånde artikel LIGHTPRO - TRÄDGÅRDSBELYSNING NÄR DET ÄR SOM BÄST
Nästa artikel EXKLUSIV OPPDALSSKIFFER FRÅN NORGE!