Marmorerat kakel och kakel av marmor

Marmorerat kakel och kakel av marmor

EcoStone Indoor Carrara Matt

Marmor en metamorf bergart och en klassisk sten att använda till inredning. Golv, fönsterbrädor, bänkar, bord, väggar och mer. Ja, marmor har ett brett användningsområde och är ett trendigt alternativ som sitter som berget. En favorit är att använda marmor i formatet av kakel eller byggkeramik som efterliknar naturstenen. Vi berättar mer om marmor som kakel och hur du kan använda det till ditt hem.

Marmor är en elegant sten

Marmor är en vacker natursten som länge varit populär att använda till såväl offentliga som privata miljöer. Till utseendet är den mycket elegant och kännetecknas vanligtvis vid dess vackra ådringar. Stenen är däremot inte fullt lika tålig som exempelvis granit, en magmatisk bergart. Smuts och vätskor kan därmed tränga in i stenen och ge bestående fläckar. Vill du använda marmor till ditt hem är det därmed ett hett tips att behandla den med Antifläck Nanoeffekt och att göra ordentligt underhåll. Då kommer stenen åldras på ett vackert sätt.

Marmor och sten i tiden

Marmor tillsammans med andra naturstenar är klassiska byggstenar som användes för att smycka väggar och tak. I det gamla romarriket använde man ofta marmor och natursten som mosaik för att skapa livfulla mönster och dekorer. Det finns med andra ord en långtgående tradition där natursten och keramiska produkter har många liknelser vad gäller funktion och estetik med historiens fotsteg.

 

Plattor av marmor till golv eller vägg

Plattor passar i de flesta miljöer och något du kan sätta på väggar eller lägga på golv. I och med att stenen inte är lika hållfast som de magmatiska bergarterna behöver du däremot ta hänsyn till att stenens utseende blir förändrat med tiden med missfärgningar och repor. Många tycker dock att det är vackert när naturstenen får patina men är du känslig kan det vara ett alternativ att använda marmorimitationer i form av klinker och granitkeramik på mer utsatta områden. Väggar är generellt inte lika utsatta, men använder du riktig marmor till köket som stänkskydd är risken större för fläckar.

Granitkeramik som efterliknar vit Carrara marmor

EcoStone Indoor Carrara Blank, snygg granitkeramik med utseende av marmor. Perfekt som köks- eller badrumskakel eller till golvet.

EcoStone Indoor Carrara Blank

Det finns flera anledningar till att söka efter alternativ till marmor. Bland annat kan det vara en fråga om pris eller framförallt stenens hållfasthet. Idag finns det gott om keramiska plattor med det natursköna utseendet av marmor. De flesta marmorimitationer är dessutom så bra att vi knappt själva ser skillnaden när de sitter på vägg och golv.

Vår egna granitkeramik EcoStone Indoor är en serie klinkerplattor i en rad olika format som numer finns i en härlig marmorimitation med blank eller matt yta. EcoStone Indoor Carrara är perfekt till hemmets väggar och golv, för en exklusiv och elegant känsla i kök, badrum, hall eller allrum.  

EcoStone Indoor Carrara Blank

Mosaik i snygg marmorimitation är även det ett alternativ

 

 

Inomhus

Relaterade produkter

EcoStone Indoor Carrara Blank Utg. 48x48 | Stenbolaget.EcoStone Indoor Carrara Blank Utg. 48x48 | Stenbolaget.
EcoStone Indoor Carrara Blank Utg. 48x48
Rabatterat pris999 kr/m2

Mosaiknät med lättskött granitkeramik.

EcoStone Indoor Carrara Blank Utg. 600x300x10 | Stenbolaget.EcoStone Indoor Carrara Blank Utg. 600x300x10 | Stenbolaget.
EcoStone Indoor Carrara Blank Utg. 600x300x10
Rabatterat pris499 kr/m2

Snygg granitkeramik med marmorliknande utseende

EcoStone Indoor Carrara Matt Utg. 48x48 | Stenbolaget.EcoStone Indoor Carrara Matt Utg. 48x48 | Stenbolaget.
EcoStone Indoor Carrara Matt Utg. 48x48
Rabatterat pris999 kr/m2

Granitkeramik i mosaikstorlek monterade på ark.

Gratis rådgivning

Vill du ha en tid avsatt för att diskutera ditt projekt? Oavsett storleken på ditt projekt erbjuder vi gratis rådgivning och hjälp med ditt materialval. Besök en butik eller klicka nedan för att läsa mer och boka.

Boka rådgivning