icon Till innehåll
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG - passa på att fynda sten med upp till 50% rabatt!
00
:
00
:
00
:
00
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG!
00
:
00
:
00
:
00
Mosaik i kök till stänkskydd och mer

Mosaik i kök till stänkskydd och mer

Mosaik i kök är lite av en nyklassiker som vi gärna pryder ytan mellan bänk och skåp med. Idag finns det ett brett utbud av mosaik till kök i alla tänkbara färger, former och material. Vi visar några av våra favoriter!

MOSAIK, EN MINDRE BYGGSTEN TILL KÖKET

Mosaik är en mindre byggsten som fungerar alldeles utmärkt att använda i köket. Vanligtvis sätter man de mellan köksbänk och överskåp men det går alldeles utmärkt att pryda hela väggar med mosaiken. Ska du placera mosaiken ovanför diskhon behöver du välja en som är godkänd för våtrum. De flesta mosaiker fungerar utmärkt att sätta så väl i kök som badrum, men om de har en baksida med papper ska du enbart sätta de i torra utrymmen.

Mosaik kan vara tillverkat av olika material men de vanligaste är av keramik, glas eller sten. De är alla vattenbeständiga och lätta att hålla rena. Det gäller inte minst för keramik- och glasmosaiken. Förutom att de är praktiska är de även väldigt dekorativa. Vanligt är att använda mosaiken tillsammans med andra byggstenar för att skapa rika miljöer. I köket kan du exempelvis utsmycka med mosaik vid spis, på köksön, vid diskhon, sätta som bård eller som fondvägg. Du kan till och med sätta mosaik på köksbänken eller bordsskivor, även om det inte är fullt lika vanligt i svenska hem.

ETT PAR MOSAIK-FAVORITER TILL KÖKET

Omni stavmosaik är en av våra favoriter till kök.1. Med hjälp av olika verktyg i tillverkningsprocessen kan mosaik av klinker få rika strukturer. Vi gillar Omni till kök, stavmosaik med härlig stenstruktur som påminner om skiffer. Det mörka och något hårda stenutseendet gifter sig bra med ett ljust kök som bryter av. Något vi även uppskattar med Omni mosaiken är att stavarna kommer i olika bredder och höjder vilket ger en mer levande yta. Snyggt tillsammans med mörk fog som framhäver känslan av sten! I serien finns fler mosaiker med liknande egenskaper.

2. Genesis Loft är en snygg serie med granitkeramik och tillhörande mosaik. Mosaiken är i måtten 3x3cm och fungerar alldeles utmärkt i kök. Den har ett stilrent utseende i enkla färger som fungerar i de flesta kök. De grå nyanserna och jordnära tonerna ger köket en sofistikerad elegans! Använd som detalj till de större plattorna i serien eller enskilt.Genesis Loft, en snygg serie med granitkeramik och tillhörande mosaik.

3. För den som gillar skimrande mosaik vill vi tipsa om Metaleza, en liten mosaik på 2,5x2,5 cm och med “olje”-effekt. Den skapar rika nyansskillnader i köket och väcker spänning mot vad kan vara en annars simpel köksinteriör. Metaleza finns i flera färger och är ett utmärkt val för den som söker mosaik med mer spänning.

Metaleza är en mosaik med oljig effekt som skapar livfullt intryck i kök.

Föregånde artikel in-Lite ger många möjligheter