icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Mosaik och kakel till vägg i kök och badrum

Mosaik och kakel till vägg i kök och badrum

Mosaik kan vara tillverkad av olika material men vanligtvis förknippar vi det med kakel. Vi berättar här om flera typer av mosaik och om hur du kan använda mosaik och klinker i hemmet.

Vad är mosaik?

Mosaik är dekorativa och små bitar av exempelvis sten, glas eller keramik. De kan användas till att skapa stora praktfulla ytor eller som rik detalj. Idag förknippar vi vanligtvis mosaik med kakel och annan byggkeramik. Men vi på Stenbolaget har tagit fram en serie mosaik i granitkeramik. Perfekt anpassade för hemmets samtliga ytor. Hall, kök och badrum är några av de rum där vi vanligtvis hittar mosaik monterad. Mosaiken finns i mängder av olika nyanser och meleringar som ger vackra och personliga hem.

Var använder jag mosaiken hemma?

Mosaik är något som du vanligtvis sätter på hemmets väggar. Materialet är vattenbeständigt och går därmed utmärkt att använda i duschen eller som stänkskydd i kök. Vår EcoStone-serie kan även monteras till golv och ger en praktisk yta som är lätt att städa av. Fråga alltid om den mosaik du är intresserad av fungerar till det tänkta ändamålet.

Hur kan jag använda mosaik i kök?

I köket använder vi vanligtvis kakel och mosaik till utrymmet mellan köksbänk och skåp samt som stänkskydd vid spisen. Förutom att det ser snyggt ut är det även praktiskt då mosaik och kakel är lätt att hålIa rent. Du kan med fördel använda så väl mosaik som kakel till större ytor och fler väggar i köket. Har du en köksö kan du exempelvis beklä framsidan med granitkeramik. Givetvis kan du kombinera olika nyanser och storlekar och skapa just ditt drömkök.

Hur kan jag använda mosaik i badrummet?

EcoStone Indoor Quartz Darkgrey

I badrum är det populärt att använda mosaik. Framförallt som en snygg dekor i kombination med kakel och klinker vid handfat, i duschen eller som vackra bårder. Använder du mosaik som du kan lägga på golv kan de med fördel användas i duschen för att minska risken för halka. Då mosaiken är monterad på nät så får du även en smidig montering av ditt fall på golvet mot duschbrunn och liknande. Givetvis går det även utmärkt att använda mosaik till att beklä hela väggar.

Finns det annat jag kan göra med mosaik?

Mosaik går att använda till oerhört mycket. Du kan exempelvis skapa snygga dekorativa bord och bordsskivor, bänkar, brickor eller beklä planteringsurnor med keramiken. EcoStoneserien är frostbeständig så en kul lösning är även att montera den i uteköket.

Vad kan jag hitta för mosaik på Stenbolaget?

Hos oss hittar du många olika modeller av mosaik i granitkeramik. Men självklart även natursten som skiffer, granit, marmor och kalksten för inomhusmiljöer, golv och väggar. 

Föregånde artikel Kakel i badrum