icon Till innehåll
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG - passa på att fynda sten med upp till 50% rabatt!
00
:
00
:
00
:
00
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG!
00
:
00
:
00
:
00
Äntligen en fin garageuppfart

Äntligen en fin garageuppfart

Utgångsläget

På första bilden ser man den gamla uppfarten efter det att garaget hade rivits. Då grävmaskinen körde fram och tillbaka på infarten "böljade" stensättnigen och på bild 2 ser man hur såg uppfarten ut efter att tillbyggnaden var avslutad. Grävmaskinens tyngd hade mosat den gamla "fina" stenläggningen.

Före start

Så här såg det ut efter grävning av grund

Och här när tillbyggnaden började bli klar

 

6 år och två barn senare ;-)

Alla som renoverat vet att det alltid tar längre tid än planerat. I vårt fall tog det 6 år innan vi tog tag i uppfarten. En del i projektet var att "vända" källartrappen som gick rakt ut från huset. Man riskerade alltid att ramla ner i denna då man klev ur bilen. Så nu i slutet av juli vad det dags. Trappan skulle bort så att uppfarten kunde bräddas.

G:a trappan tas bort med gammal hedelig handkraft

Ny trappa gjuts

Containern blev så småningom full

En bra bit på väg

2 ton singel levererat för underarbete

 

Val av sten

Åkte ut till Stenbolagets butik i Järfälla för att välja sten. Massor av fina stenar och svårt att välja. Till slut föll valet på OCALA grafit sten. 5 pall beställdes och levererades 2 dagar senare. Under tiden gjordes markförberedelserna. Resterna av gamla stensättningen togs bort, 10 kubik schaktades bort, mark duk lades och 10 ton singel lades ut.

Val av Sten

Restena av gamla uppfarten borta.

Markduk o singel på plats

Lite "gammal" trappa att ta bort

Flaggan på plats. Bara att leverera

 

Nu börjar det ta form

Markvibratorn hyrs in från ITEX och gör väl sitt jobb. Plötsligt inser vi att vi missat att beställa kantsten. Hänger på låset till butiken i Järfälla och lyckas få med kantstenen på leveransen senare samma dag. Huskatten övervakar noggrant vad som görs. När tre sidor av kantstenen är monterad o sättsanden på plats börjar äntligen själva stensättningen. Det går förvånansvärt fort. halva uppfarten klar på en dag.

Jämnt o fint

Huskaten Saga inspekterar.

 

Nu börjar det hända saker

Man ser redan hur fint det kommer att bli

Då var det klart (nästan)

Andra halvan av uppfarten gick snabbt och sedan var det bra att sopa ut sättsanden. Katten Saga var först att inspektera. Dottern tycker att det är bästa cykelbanan. Nå återstår bara att städa upp lite och lägga ut dekorsten runt huset. 

Då var det klart

Saga inspekterar

Pappa får jag verkligen cykla här?

Oj vad bra det går

Bara lite efterjobb kvar

    Föregånde artikel Ny infart
    Nästa artikel Från lastpallar till välkomnade entré