icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
#Eastmountainbacky

#Eastmountainbacky

THE SHOVELER

April 2014. Nu skall pulkabacken bort. Vi begav oss med att gräva bort pulka backen på tidsenligt Fred Flinta mannér då skogen erbjöd alltför mycket utmaning för att en maskin skulle användas. Med hacka spade och skyffel och oräkneligt antal handskar började vi gräva i jordhögen. Det Visade sig att 30% av jorden de facto var sprängsten vilket också behövde flyttas för hand. Vem behöver ett gym när man har en trädgå... nej, stengård?

Utgrävning påbörjad

utgrävning av tomt

tomt utgrävning

Jord läggs tillbaka

 

BACKYARD CROSS-FIT

Nu när pulkabacken var borta måste det gjutas och planeras för en mur i vinkel. Allt material behövde bäras förhand och ton med sten och makadam förflyttades genom skogen. Det blev så småningom en ganska fin nätt liten stig. Även en trappa behövde komma på plats i förberedande syfte för den i nivå överliggande trallen. Efter mur och dränering var klart begav vi oss i kast med att bygga ett planteringsland av sten. 

mäta inför stenläggning

grushögen har kommit

fiberduken på plats

Stenläggningen påbörjad

Murstenarna på plats

SERENITY

Efter jobb och slit med hand kraft i två år är vi nästan klara med våran oas. Det som har blivit nytt så här långt är: Mur, dränering, en majestätisk trappa, två staket, planteringslåda av sten, sjösten, skogsplantering, skifferplattor, en bänk i stillheten, två japanska träd. Lite återstår dock men det får vi ta nästa år eller om vi får ett infall senare i höst.

trädäck på plats

marksten och mursten

Skifferplattor

fler skifferplattor och murverk

Färdigt stenprojekt

Föregånde artikel Från lastpallar till välkomnade entré