icon Till innehåll
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
Gammaldags stenmur

Gammaldags stenmur

Projektet drar igång!

Vi bor i ett hus från 1910. Förra ägaren styckade av tomten och då försvann dessvärre infarten till huset. Dessutom sluttade hela tomten, vilket gjorde att allt regnvatten rann ner till grannen. Därför beslutade vi oss för att göra en rejäl dränering, göra en infart så att vi kan köra ner bilen till huset vid behov, en ordentlig parkeringsplats vid vägen och sedan plana ut framsidan så att vi kan ha trädgårdsmöbler där i bästa solläget.

Innan. plattgång, lutande uteplats.

Vi gräver upp 60 kubikmeter sjölera!

Grävmaskiner från morgon till kväll.

Lite kaffepaus måste man ta

Grannarna kallar huset "Villa Beirut" ;)

Nu är dräneringen gjord, avstyckningen mot grannen är klar och framsidan har planats ut. En syrénberså har fått flytta på sig och vi hoppas att den tar sig som häck vid tomtgränsen istället. Dags för själva byggandet av muren! Sex stycken rysktalande hjältar gör ett fantastiskt jobb med sprängstenen. Det går åt mycket betong för att få muren att hålla. Jag bjuder på baklava och barnen lär sig några ryska ord :-)

"Utsikten" mot vägen

Muren börjar ta form

Stödmuren för parkeringen

Så fint det blev!

Det blev en lång och lerig vår. Vi hoppade över plankor för att komma in, och vi längtade intensivt efter gräsmatta och lite ordning i tillvaron. När muren var färdig och vi skopat ut en väldig massa matjord över tomten, var det äntligen dags att så gräs och vattna.
Känslan av att sitta på verandan och titta på gräsmattan som sakta men säkert blev allt grönare, och stenarna som skiftade i färg beroende på väder och allteftersom dagen gick. Det var så obeskrivligt magiskt. Här hade varje sten lagts med omsorg, killarna visste vad de gjorde. De hade till och med tagit hänsyn till olika färgnyanser i stenen för att det skulle ge ett behagligt intryck. Den här muren kommer att stå här i generationer, tänker jag. Nu börjar det roliga; rabatter, blommande buskar, något som klättrar... Jag älskar mitt lilla paradis på jorden!

Nya utsikten

Muren i kvällsljus

Värt att fira!

Föregånde artikel Från lastpallar till välkomnade entré