Till innehåll
KAMPANJ - MURVECKOR 15% - SKIFFER 15% - GRANITKERAMIK 10% - TRAPPOR 15% - DEKORSTEN 50%
KAMPANJ - MURVECKOR - Hemleverans i hela Sverige
När drömmar blir verklighet

När drömmar blir verklighet

Första tankarna

När vi hittade vårt drömhus för två och halvt år sedan så konstaterade vi att huset var fantastiskt, läget var som en dröm, men att trädgården hade mycket att önska. Egentligen var det konstigt. För det visade sig att huset var ett av de äldsta i området och en gång i tiden hade varit en gammal handelsträdgård. Men av det syns det ingenting. Inte ett träd finns kvar och vi fick också höra att tidigare ägare till och med schaktat bort och sålt den fina jord som en gång fanns.
I två år gick vi och tänkte, drömde och planerade hur vi på bästa sätt kunde göra om vår framsida till en stolthet. Min man Björn avskydde grusplanen framför huset, ”den måste bara bort till varje pris, muttrade han” och de sibiriska ärtbuskarna som utgjorde häcken som löpte längs huset sjöng på sista versen.
Bilinfarten fanns framför huset och bestod av grus som ogräs älskade att växa i. Även om det finns ett garage bakom huset så tjänstgjorde grusplanen framför huset som bilparkering.Vi ville göra om denna framsida till ett smycke. Vi ville öppna grinden till vårt hem och känna kärlek till platsen vi valt att leva på. Men också komma inifrån huset, öppna ytterdörren, kliva ut och känna ”wow, här bor vi!”.

Före projektstart - evigt ogräs

Stora visioner tar ibland tid

I sydöstra änden av tomten fanns en hörna som bara krävde jobb och som inte kunde utnyttjas till någonting. Ingen lade märke till den trots att den delen av trädgården gränsar till vägen, och hörnet var mest till besvär. Vi började lägga pusslet genom att utgå från att den ytan skulle bli vår nya bilparkering.
Stora visioner tar ibland tid. Därför tog det två och halvt år innan vi tänkt klart. Och jo, jag blev gravid också, så helt plötsligt började det brinna lite i knutarna och vi fick den sista puffen för att sätta igång. Vi tänkte att gör vi inte detta innan bebisen kommer, så blir det aldrig …
Med lite naiva föreställningar om hur lång tid det skulle ta, och kanske en övertro på oss själva satte vi gång med raketfart. Det skulle bara bli klart innan bebisen kom! Vi är båda vana att sätta målen högt – siktar man på himlen når man i alla fall trädtopparna!
Nu gällde det att sätta fart! Med putande bebismage och båda med fulltecknade kalendrar, så satte jag My (som vanligt) upp för många saker att hinna med varje dag. Den gamla häcken skulle bort först. En sen kväll i april klippte vi ner den. Det var lätt. Den var i så dåligt skick att det var lättare än vi trodde. Det var en bra start, någonting som gick snabbare än vad vi trodde. 

På vägen mot det fina…

Vad tycks?

Lite mer före och efter..

Ett gräsligt plank på altanen försvann, en slänt med ogräs sa adjö och en grusplan ersattes med kärlek och liv!

Före

Ny altan på plats

Ännu mer före och efter..

Vänner som besöker oss går förbi vårt hus för det tror inte att det är samma hus. En ny trappa, en gammal häck som försvann (och som ersattes med ett staket) och vackra stenläggningar gör vårt hus till ett nytt!

Före

Vilken skillnad!

Ett äpple i det nyplanterade trädet

Sista före och efter...

Häcken, den sibiriska ärtbusken, hade gjort sitt. Den ersattes med ett staket med plintar på 80 cm djup cirka var fjärde meter och jordankare däremellan. Bakom staketet sätter vi troligen en liten häck till våren, och vid klipporna blir det plantering!
När vi nu på hösten ser tillbaka på sommarhalvåret och arbetet, är vi enormt glada över att ha lagt gott om tid på planeringen för att få alla pusselbitar på plats. Vi är mycket nöjda - och stolta! Nu är det roligt att både kliva ut från dörren - och att komma hem igen.

Den gamla bilinfarten till huset

Ett halvår senare!

Föregånde artikel Ståtlig uppfart
Nästa artikel Ny entré och uppfart