icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Orientalisk trädgård

Orientalisk trädgård

Projektplanering

1. Det första vi gjorde var att rita en skiss på hur det skulle se ut. Här la vi även ut var vi skulle ha en eventuell fontän och vart vi ville ha el. 2. Skissen överförde vi till verkligheten genom att mäta och märka ut med märkfärg på marken.

Före

Skiss

Genomförande

3. Därefter så grävde vi ner en markledning för el. 4. När detta var klart så började vi räkna på vad som behövdes för projektet: Stödmur Haga Mini, 1040 st Anläggningsjord, 4 säckar Gångsingel, 1 säck 5. Vi började med att lägga ut nedersta stenen Haga mini. Denna grävde vi ner ¾. Stenen som vi la på asfaltskanten klistrade vi med konstruktionslim. 6. Därefter så byggde vi på med Stödmuren. När detta var klart så la vi Markduk för att jorden inte skulle rinna igenom stenkrossen. Därefter fyllde vi på med anläggningsjord i botten. 7. Vi beställde 10 kubik med matjord som vi fyllde på. 8. Därefter fick en elektriker koppla ström och dosor.Jobbigast var naturligtvis att bära och köra all sten och all jord. Vi sparade en del pengar genom att gräva ner och dra elkabel Tänk på att inkoppling skall en behörig elektriker göra.Tyvärr förlorade vi alla bilder under denna fas.

Slutfas

9. Växter och täckbark köptes och anlades. Här har ni resultatet:  

Från ovan.

Närmare bild

Detaljer

Detaljer

Detaljer

Ytterligare detaljer

Här kan ni se hur man lyfter fram projektet med växter.När vi var klara så kunde vi lämna tillbaka 29 stenar till Stenbolaget. Detta var verkligen kundsupport.

Detaljer

Detaljer

Föregånde artikel Från lastpallar till välkomnade entré