icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Stödmur till avsats

Stödmur till avsats

Grävning till grunden för muren

Grävt ur och lagt singel i botten på det som ska bli en mur en gång. Stötte på några smärre problem i form av större sten som ej var flyttbara. Får fundera lite på det

Grunden till muren

Materialet väntar

Materialet väntar

Fortsättningen med muren

Passade på i det fina vädret idag med att börja med muren då grunden blev klar igår. Efter första lagret så flöt det på och jag kom upp i rätt höjd med den. Spånade lite om smådetaljer hur jag ska lösa räcke, belysning samt vilka kantstenar jag ska ha och det mesta klarnade nog :-) Imorgon blir det inget jobb men nån kväll i veckan så det mesta blir klart till midsommar iaf.

Micke mäter in

Klart för dagen

Fortsättning av mur samt utfyllnad

Blev ett kvällspass och vi fortsatte med att iordningsställa muren och toppstenarna som behövde sågas till. Såklart saknades det 2st toppstenar där jag räknat fel vid inköpet - blir till att komplettera. Förberedde även för stolpar till räcket som skall gjutas vi senare tillfälle samt att jag drog in ett rör för elen till insidan av muren för den kommande belysningen. Till sist fyllde vi igen mot muren med både singel och fyllnadsmassa. Nu ser man hur det kommer se ut, får bara inbilla sig att det är grönt gräs som växer :-)

Fyllnadsmassan på plats

Fyllnadsmassan på plats

Natursten på naturtomt

Plintgjutning och staketstolpar

Har varit lugnt ett tag nu då jag funderat på hur jag vill ha det men nu är jag färdig med funderandet :-) Det kommer bli staketstolpar med syntethampa i 2 nivåer som "räcke/skydd" runt avsatsen. Har beställt hampan samt även belysning som jag tills slut bestämt mig för - väntar på leveransen på detta. Gjutit plintar till staketstolparna och fixat stolparna så länge.  

Hemmagjutet :-)

Stolparna på plats!

Staket, belysning och grässådd

Efter att ha kollat runt lite bestämde jag mig för vad jag ville ha och beställde både syntethampa till "räcke" och även belysningen. Kvar nu är att vänta på att gräset växer upp på den sådda jorden samt att skaffa hem staketmössor som skydd för ändträt. Och studsmattan då förstås :-)

Räcke på stödmur

Räcke på stödmur

Räcke på stödmur

Kvällsbelysning som lyser upp tomten!

Föregånde artikel Från lastpallar till välkomnade entré