icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Vår japanska rabatt

Vår japanska rabatt

Vi anlägger vår rabatt 

Inspirationen till rabatten kom dagen innan när vi impulsköpte en bambuplanta. När vi skulle placera ut bambun såg vi att här skulle passa bra med en hel rabatt. Dagen efter skalade vi av gräset och åkte och köpte vitt grus på Stenbolaget. Kantstenarna hade vi redan på tomten. De har legat och väntat i flera år på att komma till användning. Vi la fiberduk ovanpå jorden och gjorde hål för växterna innan spred ut gruset. Det var en härlig känsla att sprida ut gruset för det gick så otroligt snabbt att få ett fint resultat. Till sist placerade vi ut några större stenar och gjorde vågmönster i gruset för att få lite liv i rabatten. Nästa steg blir att plantera fler växter och försöka hitta en trevlig stenfontän eller ett fågelbad.

Gräset avskalat och bambun på plats

Dags att lägga kantsten och sprida grus

 

Allt grus är utspritt

 

Några dekorativa stenar har tillkommit

 

Vi har köpt en japansk lykta

Under tiden som vi letar efter en stenfontän till vår japanska rabatt hittade vi en japansk lykta på annons. Vi får se var den ska stå när det blir klart, men just nu passar den i högra hörnet.

Japansk lykta på plats

Närbild på lyktan

 

Rabatten blir klar

Nu har vi hittat ett fint gräs och en liten fontän. Fontänen var enkel att bygga. Vi köpte en fontänpump och ett stort krukfat i plast som vi fyllde med stenar i olika storlekar. Nästa år ska vi göra fontänen lite högre, men nu börjar det bli höst och både vi och trädgården ska få vila ett tag.

Bambu och fontän

Fontänen

 

Gräset

 

Allt är på plats

 

Redan ändringar

Vi har redan gjort ändringar i vår japanska rabatt för vi fick ett fågelbad i present som passar utmärkt som fontän. Exakt hur den kommer att se ut får vi se nästa år.

Nya fontänen

Lyktan fick en ny sten att stå på också

Så här blev slutresultatet för i år

Föregånde artikel Från lastpallar till välkomnade entré