icon Till innehåll
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton. Häng med!
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton.
Monteringsanvisning Kantsten Modern

Monteringsanvisning Kantsten Modern

Att sätta kantsten när du skall anlägga en yta med plattor eller marksten ger en stabil läggning och snygg inramning på ytorna. Exempel på användningsområden där du kan nyttja betongkantstenen Visby är kring plantering, gång, uteplats eller gräsmatta och rabatt. Kantstenen har också en viktig uppgift som extra stöd vid din stenläggning och dekorstensläggning

En enkel kantsten som kan läggas med både den smala och breda sidan uppåt. Kantsten Modern passar bra till de flesta raka och släta stenläggningar, som exempelvis Marksten Modern, Släta Plattor, Granitplattor och andra stenar med släta ytor i vårt sortiment. Men det går självklart även att använda den ihop med en tumlad sten. Kantsten ger ytan en stabil och vacker inramning.

Följ våra steg nedan och lyckas med din kanstenssättning!

Montera Kantsten Visby Steg 1STEG 1

Gräv ut en ränna separat eller i anslutning till den markstensläggning du vill ge extra stöd åt. Rännan bör vara ca 30 cm bred.
Ska kantsten monteras intill en markstensyta görs detta före det att markstenen läggs. För markering av önskad höjd används med fördel stakkäppar och murarsnöre. Lägg en fiberduk i botten för att särskilja dina massor, fyll schakten med ett bärande lager 
bergskross 0-32 och packa det ordentligt. Tänk på att minst 50% av kantstenen ska vara nedgrävd.

Stenbolaget tipsar!

Tänk på att minst halva stenen kommer att försvinna ner i marken. Så det är viktigt att tänka till innan man börjar montera hur man vill ha sluthöjden på sin kantsten. Ju mer som försvinner ner i marken, ju stabilare blir ytan.

Montera Kantsten Visby Steg 2

STEG 2


Börja alltid på den lägsta höjden om din yta sluttar. Montera sedan kantstenarna på den packade ytan och motfyll stenarna från båda håll med antingen jordfuktad betong, bergskross 0-32 eller liknande fraktion. Tänk på att spara höjd för stenmjöl/stenflis och den plattas tjocklek som du tänker ansluta med mot kantstenen.

Stenbolaget tipsar!

Att montera en kantsten som skiljer sig mot ytan kan vara både snyggt och praktiskt. Att bryta av med en annan färg eller stenmaterial ger tydliga gränser mellan ytor och skapar vackra bårder och inramningar.

Föregånde artikel Monteringsanvisning Granitkantsten RV6
Nästa artikel Monteringsanvisning Kantsten Visby