icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Monteringsanvisning Kantsten Visby

Monteringsanvisning Kantsten Visby

En kantsten har som uppgift att skilja olika markytor åt samt att markera vad den anlagda ytan är tänkt att användas till. Exempel på användningsområden är plantering, gång eller gräsmatta och rabatt. Kantstenen har också en viktig uppgift som extra stöd runt din dekorsten och stenläggning.

Stenbolagets Kantsten Visby är en perfekt kantsten att använda ihop med valfri marksten. Det unika måttet gör att stenen både kan läggas så att kanten runt din markstensläggning blir 10 eller 14 cm bred. För bästa resultat rekommenderar vi alltid att du gjuter fast kantsten i betong. Visby kommer i en hel serie produkter med allt från marksten till kantsten och mursten för att man enkelt skall kunna skapa och få ihop en röd tråd genom sitt trädgårdsprojekt. 

Följ våra steg nedan och lyckas med din kanstenssättning!


Montera Kantsten Visby Steg 1

STEG 1
Gräv ut en ränna separat eller i anslutning till den markstensläggning du vill ge extra stöd åt. Rännan bör vara ca 30 cm bred.
Ska kantsten monteras intill en markstensyta görs detta före det att markstenen läggs. För markering av önskad höjd används med fördel stakkäppar och murarsnöre. Lägg en fiberduk i botten för att särskilja dina massor, fyll schakten med ett bärande lager
bergskross 0-32 och packa det ordentligt. Tänk på att minst 50% av kantstenen ska vara nedgrävd.

Stenbolaget tipsar!

Tänk på att minst halva stenen kommer att försvinna ner i marken. Så det är viktigt att tänka till innan man börjar montera hur man vill ha sluthöjden på sin kantsten. Ju mer som försvinner ner i marken, ju stabilare blir ytan.

Montera Kantsten Visby Steg 2

STEG 2
Börja alltid på den lägsta höjden om din yta sluttar. Montera sedan kantstenarna på den packade ytan och motfyll stenarna från båda håll med antingen jordfuktad betong, bergskross 0-32 eller liknande fraktion. Tänk på att spara höjd för stenmjöl/stenflis och den plattas tjocklek som du tänker ansluta med mot kantstenen.

Stenbolaget tipsar!

Att montera en kantsten som skiljer sig mot ytan kan vara både snyggt och praktiskt. Att bryta av med en annan färg eller stenmaterial ger tydliga gränser mellan ytor och skapar vackra bårder och inramningar.

 

Föregånde artikel Monteringsanvisning Kantsten Modern
Nästa artikel Monteringsanvisning Haga Mini