Ecostone med uteseende av marmor carrara

Ecostone med uteseende av marmor carrara

Är du också svag för den italienska Carraran? Nu kommer vår populäraste serie med granitkeramik i en marmorimitation och det exklusiva utseendet av naturstenen. Förbeställ EcoStone Indoor Carrara redan idag!

Carraramarmor med namn från den Italienska staden

Carraramarmor bryts i ett marmorbrott beläget vid den italienska staden Carrara. Den lokala vita naturstenen med grå ådring är globalt erkänd och har använts som byggnadssten sedan romartiden. Under det senaste årtiondet har den italienska marmorn ökat i popularitet och idag använder vi den till att ge hemmet ett naturskönt och exklusivt utseende, till allt från större ytor som golv och väggar till bänk- och bordsskivor, fat och andra inredningsdetaljer.

Ecostone berg

Ecostone brott

Granitkeramik, slitstarkt och prisvärt alternativ till marmor.

Marmor är en metamorf bergart och en omvandlad kalksten som under högt tryck och värme tagit sin nya form. Naturstenen är inte lika tät som de magmatiska (exempelvis granit, basalt och diabas) vilket betyder att den är något mjukare och känsligare för vätskor.

I hemmet blir marmor med åren föråldrad och får det man kallar patina, vilket är utseendet från den naturliga nötningen och färgförändringar som uppstår i stenen och på dess yta.

De flesta anser att patina är något vackert men vill man använda mjuk natursten i påfrestande miljöer som hall och badrum eller som stänkskydd i köket kan det vara bra att fundera på sina alternativ. Framför allt om man önskar bevara känslan av nylagd sten.

EcoStone Indoor Carrara är då ett bra val. Plattan är tillverkad av granitkeramik, ett material som består av finmalda porslinsleror och som ger klinkern otroligt hög täthet med låg fuktabsorption. Vår granitkeramik är dessutom tillverkad med en andel återvunnet material. Just för marmorimitationen ligger denna på 24,59%. Granitkeramiken är dessutom ett väldigt prisvärt alternativ till naturstenen.

Ecostone produkter

 

EcoStone Indoor Carrara Blank Utg. 48x48EcoStone Indoor Carrara Blank Utg. 48x48
EcoStone Indoor Carrara Blank Utg. 48x48
Rabatterat pris599 kr/m2

Mosaiknät med lättskött granitkeramik.

EcoStone Indoor Carrara Matt Utg. 48x48EcoStone Indoor Carrara Matt Utg. 48x48
EcoStone Indoor Carrara Matt Utg. 48x48
Rabatterat pris599 kr/m2

Granitkeramik i mosaikstorlek monterade på ark.

EcoStone Indoor Carrara finns som blank eller matt

EcoStone Indoor Carrara kommer i 10mm tjocklek. Plattan är mycket enkel att lägga då den har laserskurna kanter och exakta mått. Du kan använda EcoStone Indoor till såväl vägg som golv, i våtrum och torra miljöer. Klinkerplattan Carrara finns i matt och blankt utförande. Båda håller sig fina med åren, oavsett om du använder de till ett hallgolv eller bakom spisen i köket.

 

Ecostone inne

Inomhus

Relaterade produkter

Murexin Flexfix Trass KTF55 25kg
Murexin Flexfix Trass KTF55 25kg
Rabatterat pris449 kr/st

Frostständigt naturstensfix till både golv och vägg.

Murexin Stenfog Trass SF50 Grå 25kg
Murexin Stenfog Trass SF50 Grå 25kg
Rabatterat pris299 kr/st

Hårdfog till natrusten med fogar mellan 4-30 mm.

Svamp grov 200x125x60mm
Svamp grov 200x125x60mm
Rabatterat pris29 kr/st

Svamp för rengöring och fogtvätt.

Tandspackel 280mm 8x8mmTandspackel 280mm 8x8mm
Tandspackel 280mm 8x8mm
Rabatterat pris129 kr/st

Tandkam för kammning av fix vid plattsättning.

Gratis rådgivning

Vill du ha en tid avsatt för att diskutera ditt projekt? Oavsett storleken på ditt projekt erbjuder vi gratis rådgivning och hjälp med ditt materialval. Besök en butik eller klicka nedan för att läsa mer och boka.

Boka rådgivning