icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Framhäv din trädgård i vintertid

Framhäv din trädgård i vintertid

Vintern uppfattas av många som mörk, kall och tråkig. Inte helt ovanligt är att trädgården då blir bortglömd i väntan på vårsolen. Men med små medel kan du framhäva din tomt i vinterlandskapet och skapa en trädgårdsmiljö som ger dig ny energi varje dag och förlänger dygnet.

I vintertid, när markstenen vilar under ett lager av snö, framhävs framförallt vackra murar, stentrappor och massiva granitstolpar. Investera i en snygg trädgårdsbelysning som skänker ljus och lyfter stenen mot den vita snön och skapa en effektfull trädgård även under årets kalla och mörka månader.

Alla våra lampor och tillbehör på Stenbolaget är 12-Volt och kan installeras av dig själv, ingen installatör eller elektriker behövs. Snabbt, flexibelt och roligt! 

Alla lampor kopplas enkelt via varumärkets egna kablar och transformatorer och omvandlar starkström till en mer användarvänlig koppling där det är du som är både proffs och ljusdesigner. Spotlights exempelvis gör stor skillnad under årets alla månader och timmar. Oavsett om du monterar en större eller mindre spotlight så väcker du ditt objekt till liv. Blockstensmur, stödmur, spaljé, husgrund, träd eller buskar. Alla dom nämnda trädgårdsdetaljerna mår bra av att förstärkas och synas året om. Spotlights monteras i botten av ytan du vill ge effekt och trycks enkelt ner i marken samt ansluts till huvudkabeln för en korrekt montering. 

Hur många armaturer man skall använda sig av är sedan upp till var och en. Flera trädgårdslampor utspritt är att föredra då du enkelt skapar rymd i trädgården genom att sprida ut ljuset.

Vinter blockstensmur

Spotlights längst en mur lyser upp textur och struktur samt ramar in, varnar för stopp och skänker trygghet dygnet runt.

mursten

Väggarmaturer ger en fin inramning av byggnad, vägg, fasader och spaljé. Armaturen monteras högt och kan med förlägningskabel anslutas till övriga belysning på marken.

stentrappa

Även stentrappa i granit blir särskilt vacker när den är upplyst i vintermörkret. Granitblockstegen kommer med råhuggen front vilket ger ett ljusspel i struktur och skuggning samt visar upp stenens bästa sida! Extra praktiskt att belysa en stentrappa så ingen olycka är framme i mörkret. Med nivåskillnader på tomten får du naturligt utmärkande detaljer när snön faller och ger trädgårdens sitt täcke.

Något som verkligen heller inte bör glömmas är växter och dekorationer. Trädgårdens gröna invånare må sova men får också en vacker klädsel under vintern när frost och snö flyttar in i trädgården. Denna klädsel förtjänar att synas under vinterhalvåret. Här går det att laborera friskt med olika lamptyper. Både spotlights, pollare och integrerad belysning i marken kan skapa en mäktig inramning.

När rabatterna vilar kan du sätta vackra vintergröna växter i en blomlåda vid exempelvis husentrén. Pryd gärna dörren med en krans och ställ ut en lykta eller två. Det kommer göra stor skillnad!

I vårt belysningssortimet hittar du ett brett urval av trädgårdslampor för att kunna belysa dina växter, buskar och träd! Men även ett komplett sortiment för montering till trädgårdsmur, vägg, decklights och helt fristående pollare, samt vackra ljusslingor till julbelysningen. 

Föregånde artikel Torp och lantlig stil
Nästa artikel Hemtrevliga kalkstensgolv och kalkstensväggar