icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Torp och lantlig stil

Torp och lantlig stil

Det vackra bor i det enkla

Här tipsar vi om stenmaterialen som passar denna idylliska trädgård!

I en lantlig miljö där sommarstugekänsla eller torpmiljö sätter tonen kan många olika materialval spela stor roll. På landsbygden ser vi många röda hus med vita knutar, vackra fönsterluckor och detaljerade vindskivor. Torparmiljöer har blivit permanentboenden och en modernare vardag lyser in i en annars enkel och gammaldags stil.

Denna lantliga hemmiljö kan framkalla en näst intill nostalgisk och filmisk känsla.

De långa cykelturerna längst en landsväg som barn, sommaridyllen, bus, lek och en inbäddad grönska. Här gör sig stenplattor, stentrappor och dekorsten otroligt bra och kommer verkligen till sin rätt.

Men det är inte bara i sommarstugeområden man hittar denna stil på hus. Detta har även blivit ett populärt val bland nybyggen och allt närmre våra stora städer. Här är materialvalen många och en stor kreativitet i färg, mönster och lek med olika stenmaterial kan skapa underverk i trädgården.

Det vackra bor i det enkla och strukturerade betongplattor, naturstensprodukter som dekorsten, granitstolpar och oregelbunden skiffer skapar utomhusrum att trivas i. Även tidlös smågatsten och storgatsten i kombination är en stor fullträff till sommarens semesterprojekt! 

Nedan kan du se några av våra favoriter till just denna trädgårdsmiljö.

Föregånde artikel Timmerhus: Ett gediget hantverk
Nästa artikel Framhäv din trädgård i vintertid