icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Snygga plattan Scala ger en modern stenläggning

Funkishus och modern stil

Släta linjer och moderna trädgårdar

Den moderna husstilen med stilrena linjer och minimalistisk stil ger trädgårdar där sten i både färg och form kan bryta av och lätta upp.

Snedställda plana tak, släta, raka och kubistiska former ger första intrycket i denna husstil. Husen talar ett otroligt modernt språk och kan hittas i de flesta villaområden. De stora fönsterpartierna saknar ofta spröjs som ger ett stort ljusinsläpp och känslan av att trädgården flyttar in. Detta betyder att utemiljön belägen nära intill huset ska vara tilltalande och ge möjlighet för ett skapande av design och avvikande mönster. Släta ytor är ett stilrent val till trädgården där naturstensplattor i både grafitgrå och ljusgrå granit med blästrad yta är säkra kort för en lyckad stenläggning.

Granithäll Grå

Att lätta upp ytorna med mjukt formade rabattkanter ger ett lekfullt intryck och en avvikande effekt mot de annars strikta och stilrena linjerna.

En ljus slätputsad fasad får ändå beskrivas som vanligt förekommande på funkishuset och därför kan även en stenläggning i kontrast enkelt skapas. Du hittar de flesta av våra trädgårdsstenar i grå, grafit, antracit och andra kontrastskapande kulörer.

Att kombinera olika nyanser mellan bård och stenläggning ger ofta en inramad yta och tydlighet mellan trädgårdens övergångar. Både natursten och betongsten öppnar upp möjligheterna i det moderna uterummet. Våra släta markstenar och betongplattor som Modern 50, Ulriksdal och Släta plattor ger härliga stenläggningar i modern tappning, om nu betongsten är ett alternativ för dig och ditt hem?

Trädgårdskantsten Modern Grå

Även kantsten i modern stil finns i sortimentet och ger en sammanhängande yta med strikta former. Se vårt kompletta sortiment av granitkantsten och hitta kantsten till din framtida stenläggning. Kantsten i granit bryter av vackert mot en betongyta och smälter in perfekt i en naturstensläggning.

Föregånde artikel Klassisk stil & Sekelskifte
Nästa artikel Sten till hem och trädgård