icon Till innehåll
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG - passa på att fynda sten med upp till 50% rabatt!
00
:
00
:
00
:
00
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG!
00
:
00
:
00
:
00
Klassisk stil & Sekelskifte

Klassisk stil & Sekelskifte

Snickarglädjen och detaljerna som avgör

Klassiska hus som inger en känsla av traditionell landskapsidyll. En gammaldags stil som fungerar för både gammalt och nybyggt hus. Låt oss plocka fram ett par favoriter ur sortimentet till denna husstil.

Husets stil består ofta av vackra hantverk, romantik och snickarglädje med stående träpanel, ibland dekorerad med trädetaljer. Tydliga knutbrädor, synliga fönsterfoder och spröjsade fönster symboliserar den klassiska stilen.

Taket är vanligtvis ett tegeltak och det är inte ovanligt att finna hus med burspråk, takkupor eller tillbyggnad.

Sten kombineras väl och är ett härligt verktyg i dessa smått historiska trädgårdar då detta lyfter den idylliska nivån ytterligare och även den kan återspela på tradition och tidlöshet.

Smågatsten i vackra gångstråk

Trädgårdar kring klassiska hus är oftast lummiga, fyllda med grönska och naturmaterial. I denna typ av trägård är natursten ett perfekt val, och vi slår ett extra slag för smågatsten. Ett vackert naturmaterial som kan läggas i en rad olika mönster och former och lyser just med sin tidlöshet.

Även granit i alla dess övriga färger och former, dekorsten, kalksten och skiffer spelar en stor roll i materialvalet. För att följa den röda tråden genom hela trädgården så kan självklart materialen kombineras mellan ytorna och användningsområdena.

Låt stentrappor och entrétrappor i massiva block skapa passager och dess huggna front en levande yta som väl smälter in i trädgården. Ett hus med mycket hjärta och själ förtjänar helt klart trädgårdsdetaljer som även de lyser med sitt hantverk.

Om betongsten är valet för dig så tipsar vi om klassiska och traditionella stentyper där ytor speglas av struktur och melering. Marksten Visby Struktur och Platta Roslagen är två alternativ där ytan spelar en levande roll i trädgården.

Föregånde artikel New England: Kust & tradition
Nästa artikel Funkishus och modern stil