icon Till innehåll
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
New England: Kust & tradition

New England: Kust & tradition

 

New England för tankarna till den amerikanska östkusten där inspiration hämtats och givit stil åt en något marin och elegant husstil.

En stil som väl passar in i vårt avlånga land, med lång kust, mycket skärgård och en mängd insjöar i varierande storlek. Den sjönära känslan kan skapas även om huset inte angränsar mot vatten. En naturlig husstil som växt sig populär och faller många i smaken. Stilen symboliseras ofta av sin tvärgående, liggande träpanel och sin rika snickarglädje och traditionella look. Husen går som oftast i ljusa toner.

De rika trädetaljerna i form av träräcken, väl tilltagna altaner och vackert spröjsade fönster talar ett tidlöst språk och sätter en gedigen prägel på huset. Att kombinera in enstaka runda alternativt halvrunda fönster i stilen är inte ovanligt förekommande. En traditionell husstil där hemmet lever ut i vinklar och form. Trädgårdarna och altanerna som kombineras med vacker sten ger ett levande hem som skapar stort utrymme för lek med format, mönster och kontrastläggning. En naturlig husstil som fångat stort intresse hos nybyggare i många av våra landskap.

Både natursten och betongsten i form av plattor, gatsten, marksten och gårdsgrus är en perfekt match, endast fantasin sätter dina gränser. Då husen ofta bär en storslagen stil så väljer vi nog ändå granitmurar, stentrappor av granit, granitplattor och dekorsten i första hand. Men en naturlig husstil som denna trivs bra med natursten och ett stenmaterial som samspelar med fasad och husdetaljer.

En vacker inramning och ett välkomnande i form av granitstolpar ger ett gediget intryck till trädgården och leder oss fram till det ofta centrerade entrépartiet

Föregånde artikel Skapa en effektfull trädgård
Nästa artikel Klassisk stil & Sekelskifte