Till innehåll
Midsommarfest - upp till 30% rabatt på sten till din trädgård!
Midsommarfest - upp till 30% rabatt på sten till din trädgård!
New England: Kust & tradition

New England: Kust & tradition

 

New England för tankarna till den amerikanska östkusten där inspiration hämtats och givit stil åt en något marin och elegant husstil.

En stil som väl passar in i vårt avlånga land, med lång kust, mycket skärgård och en mängd insjöar i varierande storlek. En naturlig husstil som växt sig populär och faller många i smaken. Stilen symboliseras ofta av sin liggande träpanel och sin rika snickarglädje och traditionella look.

De rika trädetaljerna i form av träräcken, väl tilltagna altaner och vackert spröjsade fönster talar ett tidlöst språk och sätter en gedigen prägel på huset. Att kombinera in enstaka runda alternativt halvrunda fönster i stilen är inte ovanligt förekommande. En traditionell husstil där hemmet lever ut i vinklar och form. Trädgårdarna och altanerna som kombineras med vacker sten ger ett levande hem som skapar stort utrymme för lek med format, mönster och kontrastläggning. En naturlig husstil som fångat stort intresse hos nybyggare i många av våra landskap.

Både natursten och betongsten i form av plattor, gatsten, marksten och gårdsgrus är en perfekt match, endast fantasin sätter dina gränser. Då husen ofta bär en storslagen stil så väljer vi nog ändå granitmurar, stentrappor av granit, granitplattor och dekorsten i första hand. 

En vacker inramning och ett välkomnande i form av granitstolpar ger ett gediget intryck till trädgården och leder oss fram till det ofta centrerade entrépartiet.

1_england

Föregånde artikel Skapa en effektfull trädgård
Nästa artikel Klassisk stil & Sekelskifte