icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Skapa en effektfull trädgård

Skapa en effektfull trädgård

Glöm inte bort att din trädgård förtjänar att se inbjudande ut även under mörkrets timmar. Vi har väldigt många mörka timmar i Sverige vilket gör att vi behöver bra trädgårdsbelysning.

Utomhusbelysning kan skapa varmare atmosfär i din trädgård, mysigare stämning till middagen på altanen, och även för att punktbelysa din vackra syrénbuske eller tujahäck.

Lite utebelysning kan göra så mycket för din trivsel i trädgården, men det är inte bara fint, det är även funktionellt och skapar trygghet!

Belys din trädgårdsmur

Oavsett om du vill belysa ett äppelträd, markera din nya uppfart eller ge din stenmur ett vackert sken hittar du en mängd olika lampor att välja mellan. Belysningen skapar extra stor effekt om din mursten har en knäck front. Se vår stabila stödmur Waxholm, den här muren har precis den ytan vi beskriver! Stenens skrovliga frontyta för en extra effekt när belysningen faller över ytan. 

Koppla dina trädgårdslampor själv

All trädgårdsbelysning i vårt sortiment är 12-Volt och det installerar du enkelt själv utan att anlita en elektriker. Perfekt för att kunna spara in på kostnader under byggnationen.

Våra belysningssystem är väldigt flexibla och det är lätt att koppla och bygga ut dina slingor. Vi är leverantör för varumärken som in-lite, Lightpro och Lightson!

Större delarna av armaturer i sortimentet får sin ljuskälla från LED-dioder vilket innebär att de har en mycket lång hållbarhet kombinerat med låg strömförbrukning. Lång hållbarhet kombinerat med garantitid på själva dioden utgör ett tryggt val när du ska välja trädgårdslampor.

Med en enkelt seriekoppling där samtliga lampor kopplas på samma slinga skapar man otroliga möjligheter i trädgården och uterummet. I serien kan man hitta allt från decklights, integrerad belysning, pollare, väggbelysning, murbelysning, Spotlights och massa spännande tillbehör.

Gör det själv

Att välja ett 12-Volt system gör det både roligt och framförallt smart för plånboken. Detta då man som sagt kan spara in på elektriker och annan installatör.

All belysning kopplas via en transformator och seriekopplas på samma typ av system via kabel och eventuella T-kopplingar och smarta tillbehör.

Beroende på vilket belysningssystem du väljer så kopplar du dina lampor på antingen en huvudkabel eller i en smidig seriekoppling. Vi säljer både belysning från Lightpro, in-lite och Lightson vilket gör det kul att välja belysning till din trädgård. Tänk dock på att varje system har sin egen transformator, sina egna kablar och helt anpassade tillbehör för respektive armatur.

Behöver du hjälp att välja lampor till din trädgård så är det bara att höra av dig till vår kundtjänst eller besöka någon av våra butiker. Många av våra butiker har dessutom snygga utställningar där du kan bygga på din inspiration ytterligare.

Spotlight Luna Silver

Skapa effekt med sten och belysning

Att sten och utebelysning går bra ihop råder det inga som helt tvivel om. Stenens struktur och ytbehandling kan lyfta och få stor effekt när släpljus faller över ytan. Detta gör t.ex. att en mur med en knäckt yta, en granitmur, ett trappsteg i din stentrappa eller granitstolpen med råkilad front får sig ett ordentligt lyft och skapar en exklusiv inramning under dygnets mörka timmar.. Även din marksten med struktur får extra stor effekt när ljuset träffar stenen.

Planera alltid vilken typ av belysning du ska använda utifrån din trädgårds behov och förutsättningar.

Lycka till

Föregånde artikel Snyggt i hallen med sten och klinker
Nästa artikel New England: Kust & tradition