icon Till innehåll
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton. Häng med!
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton.
Snyggt i hallen med sten och klinker

Snyggt i hallen med sten och klinker

Hallen ger ett första intryck av ditt hem. Den välkomnar familj, vänner och gäster och är den yta som representerar hemmet vid ett första möte. Samtidigt är hallen ett rum att rusta för tuffa perioder. Grus, snö och slask är bara tre exempel på otyg som kan förstöra och smutsa ner ett vackert hallgolv. Vi vill därför tipsa om Granitkeramik och Natursten till just hallgolv - slitstarka material till golv i hemmet med en rik variation! 

Skiffer, granit och kalksten är tre exempel på naturstenar som skapar underbara hallgolv. De är alla robusta naturmaterial och brukar även återfinnas i våra trädgårdsmiljöer. Graniten, som är en magmatisk bergart, är den mest slitstarka av de tre men alla fungerar bra till golv inomhus. För att vara på den säkra sidan när du vill lägga hallgolv så bör ett hårt material som sten och klinker nyttjas för att stå emot slitage så bra som möjligt.
Kalkstenen i sammanhanget är den sten som är mjukast till ytan. Men det är sten vi talar om så nog är den hård ändå! Kalksten finns i en rad olika ytbehandlingar och kan väljas med både hyvlad eller borstad yta som ger en bra friktion och grepp under foten. 

När det sedan kommer till behandling av ditt hallgolv i natursten så finns en rad olika produkter till din hjälp. Vårt sortiment från Akemi håller en hel rad olika produkter för behandling av sten och rengöring av natursten. Läs mer om respektive produkt och hitta din Akemiprodukt här! Men var noga att läsa vilken sten som passar med dom olika produkterna då en del natursten inte klarar sura medel. Kalksten är ett exempel på natursten som är lite känsligare, och ofta bara underhålls med natursåpa för städning och mättning av ytan.

Ett annat alternativ är förstås att använda keramiska produkter till hallen som klinker eller granitkeramik. De är även mycket slitstarka och fungerar utmärkt till hallgolv. Granitkeramik finns i en oändlig variation till utseendet. Vi har mängder med vackra plattor i naturtrogen granitkeramik. Se vår egna EcoStone och övriga plattor av granitkeramik. Granitkeramik är i särklass ett av dom bäst lämpade materialen att lägga i en hall. Plattorna har en låg vattenabsorption och har svårt att ta åt sig av spill samt har en väldigt reptålig yta.

Du hittar andra kunders härliga lösningar till ditt hallgolv i vår inspirationsbank eller på Pinterest för alla glada pinnare som hänger där och inspireras.

Föregånde artikel Minska energiförbrukrukningen med miljövänlig LED
Nästa artikel Skapa en effektfull trädgård