icon Till innehåll
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton. Häng med!
STENBOLAGETS ADVENTSKALENDER! Nya kampanjer avslöjas varje dag ändra fram till julafton.
Minska energiförbrukrukningen med miljövänlig LED

Minska energiförbrukrukningen med miljövänlig LED

Byt ut dina omoderna lampor i hem och trädgård och vinn kraftiga energibesparingar samt skapa en lättskött seriekoppling och få en rolig installation.

Därför ska du använda LED i trädgården

  • Energisnålt
  • Skänker trygghet till trädgården
  • Lång livslängd på ljuskällan
  • Snällt mot djur och natur
  • Effektfullt året om


LED förbrukar upp till 90% mindre i energi jämfört med andra kommersiella belysningsarmaturer och är under ständig utveckling till att bli effektivare och billigare. 

Vad är LED?
LED är förkortning på engelskans Light Emitting Diode. Lysdioden uppfanns redan på mitten av 1920-talet, men det var inte förrän 1992 som forskningen tog ett stort steg fram mot en effektfull LED-lampa i vitt ljus, något som belöndas med Nobelpriset i fysik 2014. 

Varför ska jag använda LED?
Att byta ut sina lampor till LED-belysning har många fördelar. De är snällare för så väl plånboken som miljön. Lysdioderna har en lång livslängd, är strömsnåla och fria från hälso- och miljöskadliga ämnen som exempelvis kvicksilver. LED- belysning kommer i 12-Volts serier och du spar även in på själva installationen då du kan koppla allt själv. 

Vad finns det för LED-belysning på Stenbolaget?
Vi på Stenbolaget var tidigt ute med lysdioder och har sålt LED-baserad belysning sedan 2007.

I dagsläget har vi ett brett utbud av flera olika varumärken av utomhusbelysning och urvalet är stort för alla typer av trädgårdar, plånböcker och stilar. Samtliga varumärken kopplas via sin unika kabel, transformator och sina unika tillbehör.

Till utomhusmiljöer erbjuder vi belysning av märkena Lightpro, Lightson och in-lite. Det är samtliga 12-volts system med stora möjligheter att enkelt själv, utan elektrisk behörighet, kunna ljussätta sin egen utemiljö. 

Vad finns det mer för fördelar med LED-belysning
Skillnaden på våra belysningssystem från in-lite, Lightpro och Lightson och alla andra 12 volt-system är att systemen kommer med en bred produktportfölj som täcker många behov i trädgården. Systemen är väldigt flexibla, väldesignade och kommer med massa spännande tillbehör. Du kopplar själv enkelt och säkert utan hjälp från elektriker.

På Stenbolaget glädjs vi åt att allt fler väljer att ljussätta sin trädgård med LED. Och med trädgårdsbelysning från Stenbolaget blir uterummet säkert och effektfullt dygnet runt, året om.  

Du hittar ett brett utbud med integrerad belysning, solitär belysning, väggbelysning och spotlights online och i vissa av våra butiker runt om i landet. 

Föregånde artikel Herrgårds stil
Nästa artikel Snyggt i hallen med sten och klinker