icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Herrgårds stil

Herrgårds stil

Sekelskifte och elegans!

En pampig husstil vars stil är hämtad från 1700-1800 talets svenska traditionella herrgårdar.

Herrgårdshuset går ofta i en romantisk och traditionell stil som drar tankarna bakåt i tiden och och låter oss glömma både tid och rum. Idag har husen ofta anpassats för den moderna familjen att bo i och anpassats för en enklare vardag. Modernt och klassiskt går ofta hand i hand genom husets alla rum och skapar en skön kontrast. Förutom dom tilltagna boytorna så känner vi oftast igen herrgårdsstilen från dess karaktäristiska drag. Pelare som välkomnar oss vid dom vackra pardörrarna, stora välvda tak, stora spröjsade fönsterpartier, takkupor och stor detaljrikedom.

Huset omgivs ofta av en stor trädgård där både familj och vänner kan umgås tillsammans. En allékänsla och stora planer framför huset är vanligt förekommande. Här gäller det att tänka till för att hålla husets maffiga känsla och möta dess stora charm samt hålla upp dess detaljer.

Smågatsten med en inramning med storgatsten är ofta ett populärt val för att hålla ett tidlös intryck och samtidigt få en känsla av lyx. Granitstolpar ger ett gediget välkomnande vid infart till tomt samt kan även skapa en härlig allékänsla som ofta hör herrgårdsstilen till. Och vill man lägga en riktigt prisvärd yta av marksten så ger marksten Visby i färgen Gråmix ett härligt val då dess blandade färgpigment ger en levande stenläggning. En stilren detalj kan då vara att rama in markstenen med en vacker kantsten i råhuggen granit för att höja hela intrycket och samtidigt ge dom små detaljerna som husstilen förtjänar.

Föregånde artikel Planera din trädgård - Tips från en trädgårdsdesigner
Nästa artikel Minska energiförbrukrukningen med miljövänlig LED