Klinker i badrum, ett självklart val!

Klinker i badrum, ett självklart val!

Klinkers i badrum är det självklara valet. Det är snyggt, praktiskt och tidlöst. Idag finns det även möjlighet att skapa lekfulla golv- och väggytor med klinker. Vi berättar mer om klinkers i badrum; hur du använder det och varför det är ett givet alternativ!

Klinker i badrum sätter du endast själv om du är van

Att sätta klinkers i badrum själv är absolut möjligt men inte något som rekommenderas för den som är ovan. Det är mycket som måste bli rätt så som fog och fall, varje litet misstag kan bli mycket kostsamt. Skulle du behöva hjälp med att hitta en hantverkare hjälper vi på Stenbolaget mer än gärna till. När du ska sätta plattorna kan det även vara bra att tänka till ännu en gång gällande variant. Tänk på att strukturerade plattor lättare drar till sig smuts och behöver rengöras oftare. De kan alltså vara lättare att underhålla om man sätter dem på vägg istället för golv. Ja, du läste rätt! Många klinkervarianter kan dessutom sättas på vägg. Detta är perfekt för den som vill ha större plattor som dessutom är både tåliga och lättskötta.

Badrummet måste stå emot fukt

Klinker är en bränd keramikplatta av sten- eller flintgods och en odödlig klassiker i våra badrum. Badrummet är en miljö som måste tåla fukt en stor del av dygnet och då är klinkers perfekt! Så hur kommer det sig att vi inte använder oss av kakel på både golv och vägg? Jo, klinker har en mycket högre täthet än kakel vilket ger den bättre hållfasthet, gör den mer tålig för slitage och dessutom klarar både kyla och värme. Perfekt om man till exempel vill lägga golvvärme eller för ett lantligt badrum i sommarstugan som inte är uppvärmd året runt.

Inredning i badrum med traditionellt eller modern klinker

När man hör ordet klinker förs tankarna ofta till de klassiska vita, kvadratiska plattorna men vi har ju kommit mycket längre än så (även om de klassiska vita plattorna är tidlöst vackra)! Idag finns det klinker i en uppsjö av varianter.

Det som är roligt med klinker är att de fungerar lika bra till vägg som golv och ger många alternativ när du vill renovera badrum. Vägg och golv kan kombineras på ett livfullt sätt och skapa ett intressant intryck till inredningen i badrummet. Vill du ha ett modernt, stilrent badrum kan stora, svarta klinkerplattor i granitkeramik vara ett snyggt val och om du är ute efter ett lite mer livfullt utrymme kan matta, mönstrade plattor vara oslagbara.

EcoStone Indoor Jura Grå

Att inte glömma är de detaljer som inreder badrummet och förstärker den personliga profilen. Välj passande textiler, vackra förvaringslådor, ett utsmyckande duschdraperi och piffa upp med väldoftande tvålar och ljus. Har du ett badrum som släpper in ljus från fönster kan du även inreda med vackra växter. Öka då spa-känslan med lite dekorsten i krukan!

LANTLIGT BADRUM MED KLINKER I MJUKA PASTELLER

Ett annat populärt alternativ är att ge sitt badrum en lantlig känsla. Det går att göra från grunden genom ett noggrant val till väggar och golv, eller i en enklare variant med inredning i passande stil. Om du vill skapa ett lantligt badrum med klinker rekommenderar vi att du väljer plattor som exempelvis har strukturerad yta, mjuka kanter eller ett traditionellt mönster. Undvik skarpa färger och krispigt vitt – välj istället mjuka, naturtrogna och lugna toner som för harmoni till rummet. 

Med övrig inredning i badrummet, från badrumsskåp till de små detaljerna som handdukskrokar, kan du likaså framhäva den lantliga stilen. En riktlinje för interiören är att den ska se ut för att ha ett par år på nacken. Använd grovt sandpapper och hammare för att göra din inredning i trä mer ”ruffig”. Ännu bättre är om möblerna är målade och man därmed låter träytan under färgen titta fram.

EcoStone Indoor Pietra Grey

Det slitstarka valet för ditt badrum

Hos oss på Stenbolaget hittar du ett brett sortiment av granitkeramik och klinker  som ligger väldigt bra till prismässigt. Ta gärna en titt på vårt EcoStone-sortiment. Dessa kommer i ett brett urval av färger, strukturer och storlekar samt finns för både inomhusmontering och utomhus!

Inomhus

Relaterade produkter

Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75 | Stenbolaget.
Trädgårdskantsten Mini Rustik Grå 500x150x75
Rabatterat pris163 kr/st

Lätthanterlig kantsten i gedigen granit.

Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg | Stenbolaget.
Dekorsten Riverstone Multicolor 10-20 20kg
Rabatterat pris145 kr/st

Dekorsten med melarad nyans och naturligt rundad yta.

Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.Steppingstone Granit Grå | Stenbolaget.
Steppingstone Granit Grå
Rabatterat pris281 kr/st

Härlig stegsten för trädgården.

Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20 | Stenbolaget.
Glimmerskiffer Oregelbunden 10-20
Rabatterat pris315 kr/m2

Otroligt prisvärd skiffer i mindre format

Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.Visby Struktur Grå 210x140x50 | Stenbolaget.
Visby Struktur Grå 210x140x50
Rabatterat pris178 kr/m2

Dubbelsidig marksten för samtliga ytor i trädgården.

Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140 | Stenbolaget.
Stentrappa Granit Villa Grå 1000x320x140
Rabatterat pris1 241 kr/st

Massivt blocksteg för trappbygge.

Gratis rådgivning

Vill du ha en tid avsatt för att diskutera ditt projekt? Oavsett storleken på ditt projekt erbjuder vi gratis rådgivning och hjälp med ditt materialval. Besök en butik eller klicka nedan för att läsa mer och boka.

Boka rådgivning