icon Till innehåll
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
Vackert badrumsgolv

KLINKER I BADRUM

Klinker i badrum är det självklara valet. Det är snyggt, praktiskt och tidlöst. Granitkeramik ger en yta att smidigt kunna sköta om och sätter en exklusivitet till rummet.
Idag finns det även möjlighet att skapa naturligt levande golv- och väggytor med klinker av granitkeramik. Plattorna lever i både textur och mönstring samt bidrar till att du får en naturlig känsla i badrummet. Plattorna innehåller kalkstenens egna textur, ådringar och fossila mönsterbilder och du får både ett levande stengolv samtidigt som du ger ditt badrum starka egenskaper att slå undan spill och repor.
Vi berättar mer om granitkeramik och klinker i badrum, hur du väljer rätt klinkerplattor och varför just granitkeramik är ett givet val vid inomhusmonteringen.

Välj goda egenskaper och naturlig klinker i badrum

Att sätta granitkeramik och klinker i badrum på egen hand är absolut möjligt men inte något som rekommenderas för den som är ovan. Det är mycket som måste bli rätt så som fog, fuktspärr och golvets fall, varje litet misstag kan bli mycket kostsamt.
Skulle du behöva hjälp med en rekommendation för hitta en hantverkare hjälper vi på Stenbolaget mer än gärna till. När du ska planera för klinker i badrum kan det även vara bra att tänka till ännu en gång gällande variant i både nyans, material och format. 

Tänkt till kring hur du vill att ditt golv och dina väggar skall samspela, Ja, du läste rätt! Granitkeramik och klinker i badrum monteras med fördel på golv och kan dessutom sättas på vägg. En perfekt lösning för dig som vill ha en sammanhängande badrumsmiljö där vägg och golv samspelar fint.
Ett annat val är vilken storlek på klinkerplattorna du skall välja, större plattor ger en gedigen känsla och du slipper plottriga mönster som fogar lätt kan skapa. En större platta monterad med mindre fog ger en massiv känsla som skapar stor rymd i hemmet. Självklart kan man behöva bryta upp ytan med mindre format också kring brunn där fallet skall skapas.

Granitkeramik i både mindre och större plattor ger en yta som står emot smuts och repor och som dessutom är lättskötta! 

Klinker i badrum ger en tålig yta och framförallt granitkeramiken kommer med mycket goda egenskaper som är efterfrågade ur ett rent städ och hållbarhetsperspektiv. Plattorna har låg vattenabsorption och slår ifrån spill på ett sätt som inte så många andra plattor klarar av.

Dom stora fördelarna med vår klinker Borghamn

Badrummet skall vara en plats där man trivs

Klinker är en bränd keramikplatta med intryck av natursten. Plattorna fogar upp egenskaperna och kan monteras på ytor där höga krav ställs helt utan att tumma på ytans textur. En granitkeramik får du med levande yta med intryck av vacker kalksten, men även andra stensorter.

Badrummet är en miljö och ett rum i hemmet som kräver plattor som tål fukt. Kakel exempelvis är ett material som kan monteras på vägg men sällan skall monteras på golvet. Klinker i badrum och framförallt granitkeramik, kommer med en väldigt mycket högre täthet och därmed utgör ett bättre material för både golv och vägg.

Även ytan i ett duschhörn behöver kunna stå emot sura medel och kemikalier som vissa material har svårt att klara av. Granitkeramik läggs med fördel på ytor som andra material inte borde och står emot dom flesta spillgrader utan att skadas. Badrum och tvättstuga är ett rum där vi spenderar en hel del tid och att skapa en så naturlig känsla i rummet som möjligt ger ett harmoniskt besök i rummet.

Kombinera golvvärme till ditt klinkergolv i badrummet för att öka effekten och trivseln ytterligare. En av granitkeramikens fördelar är också att den kan monteras med just golvvärme. 

Lyxig spa och relax känsla

Klinker finns i en uppsjö produkter på marknaden i alla möjliga prisspann. En viktig faktor när man väljer sin platta är att en billigare klinker ofta inte tål lika mycket som en platta som kostar mer.  

Klinker är ett ord man ofta förknippar med enkla plattor i vitt och grått men där har det hänt mycket med åren! 
Idag finns det klinker i ett brett utbud av varianter. Granitkeramik Borghamn är ett exempel på detta och kommer med mönsterbilder som lever upp till den Svenska kalkstenen! En serie klinkerplattor som utan att tumma på intryck och känsla bara kommer med ännu bättre egenskaper!
Kalksten är ett populärt naturmaterial för hemmets ytor och ligger i trendens raka riktning. Kalksten ger en unik känsla och kommer med djup textur, mönstring och fossila inslag. Ett stilsäkert val i hemmet, men inte alltid lika bra för badrummet. I badrum krävs en platta som klarar tuffare tag. Så att kunna välja en granitkeramik med mönsterbilder av riktig kalksten öppnar upp dörrarna avsevärt för montering. 
Plattorna visar upp sig och ditt hem från sin bästa sida samtidigt som du får en lättskött yta.
Den svenska kalkstenen från både Öland, Gotland och andra delar av landet är ett populärt och trendigt material som länge agerat byggmaterial i våra skandinaviska hem. Granitkeramik med intryck av just kalksten ger ett slitstarkt golv och tåliga väggmonteringar där naturstenen själv inte alltid kan monteras. Granitkeramik monteras med fördel i hemmets samtlig ytor och håller sig vacker med tiden. En perfekt klinker i badrum helt enkelt!

Oavsett om du är ute efter ett klassiskt klinkergolv i badrummet eller stilrena väggytor i en modernare badrumsmiljö så är granitkeramik med kalkstensintryck ett bra val! 

Välj passande textiler, jordnära toner och vacker duschvägg för en exklusiv känsla. Blanda gärna upp dina toner med tvålar handdukar och ljus som bryter av. Har du ett badrum som släpper in ljus från fönster kan du även inreda med vackra växter för att skapa den naturliga känslan i ditt rum. Ljuset bidrar till att växterna mår bra och du får mer av ett spa och relaxrum. Lyxkänsla oavsett dag på veckan eller månad på året!

Granitkeramik Borghamn med sin kalkstenskarraktär

Borghamn det naturliga valet som klinker i badrum

Hos oss på Stenbolaget hittar du ett brett sortiment av granitkeramik och klinker i skandinavisk design. Populära klinkerserien Borghamn med intryck av vacker kalksten utgör ett naturligt val för ditt badrum. Stenens karaktäristiska yta och fossila mönsterinslag ger en badrumsyta som håller stilen med tiden. Välj mellan tre olika nyanser och hitta en platta som passar ditt badrum bäst! Borghamnserien kommer i fyra olika storlekar och kan kombineras fritt över ytan. Välj ett ytformat på granitkeramik som passar ditt rum bäst. Kombinera klinkerplattorna vid behov och för att få till fallet på ditt badrumsgolv.

Granitkeramik Borghamn öppnar upp dörrarna för lekfullhet och kan monteras genomgående i hela hemmet. Så hittar rätt nyans på granitkeramiken så finns alltså möjligheten att leka med denna mellan olika ytor och rum där hemma. Styrkan ligger både i hållbarheten men även i den naturligt vackra ytan. Ett mycket bra val av klinker i badrum och övriga hemmet. 
Låt naturen flytta in och få en sammanhängande känsla i ditt hem.

Föregånde artikel KLINKERGOLV - SMART OCH SNYGGT TILL HEMMET
Nästa artikel GRANITKERAMIK BORGHAMN