icon Till innehåll
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG - passa på att fynda sten med upp till 50% rabatt!
00
:
00
:
00
:
00
ÖPPNINGSFESTEN TAR SLUT PÅ SÖNDAG!
00
:
00
:
00
:
00
Välj yta och stil

Hitta din stil på uteplats och börja skapa

Välj dina plattor

Testa dig fram mellan våra plattor och hitta rätt

Se färdiga resultat

Få unika miljöbilder i olika vinklar helt efter dina val

Beställ provstenar

Vi erbjuder även provstenar med hemleverans

Uteplatser för ro och vila

Uteplatsen är ett måste i trädgården och en plats som skänker ro till både vardag och helg. En uteplats kan utformas på många olika sätt och det är viktigt att sätta sin egen prägel på uterummet. Uteplatsen är en samlingsplats för familj, vänner, middagar och fest. Men även en yta där egen tid självklart skall spenderas och där trädgårdens grönska hjälper till att finna lugn.

Vi går igenom olika material och stengolv för hur du ska kunna lyckas med din uteplats i sten.

Skiffer ger en unik stenläggning

Skiffer är ett härligt naturmaterial och ett mycket populärt val bland våra kunder. Skiffer finns i en hel rad olika nyanser, format och ytstrukturer.

Glimmerskiffer är en sten som under många år berikat våra trädgårdar. Dom olika formaten i serien gör den anpassningsbar och du kan kombinera både hällgolv, marksten, trampstenar och helt oregelbundna skifferplattor. Tack vare sitt vackra utseende, sin varma känsla och sin hårda yta är den perfekt lämpad för att fånga trädgårdens levande rum och möta uteplatsens alla krav. Oregelbunden skiffer ger utrymme för stor kreativitet och bäddar för ett riktigt roligt projekt.

Se samtliga skiffersorter och hitta din favorit

- Olika stenmaterial för uteplatsen -

Så mycket mer än bara sten

En uteplats i sten ger en lättskött yta som bara blir vackrare med tiden. När det kommer till dom olika materialen så spelar tycke och smak stor roll. Men även såklart underhållet. Vissa material är mer underhållsfria än andra. Natursten är ett härligt material som passar perfekt till uteplatsen och du kan välja mellan många olika stenmaterial i olika nyans och struktur. Naturstenen och granitkeramik exempelvis får en naturlig patina över tid och är mer lättskötta än betongplattor. En stenläggning är idag mycket populärt som just uteplats, och sten ger en gedigen yta som utstrålar det lilla extra. Det finns många olika delar som spelar in på ens stenval. Hur uteplatsen skall nyttjas, trädgårdens utformning, husets form och stil men även såklart plånboken och ens budget.
Det gäller att ta hänsyn till dom olika delarna och hitta en lösning och gå sin egen väg. För det viktigaste i hela processen är att man blir nöjd med sitt slutresultat.

Granit eller skiffer vilken uteplats väljer du?

Left image Right image

Granitplattor till uteplatsen

Granitplattor utgör ett snyggt och naturligt val till trädgårdens utegolv. Med sin slitstarka yta och långa hållbarhet får du en uteplats som håller sig vacker med tiden. Granitplattor finns i många olika format och är perfekt lämpade för både uteplatser, trädgårdsgångar och andra delar av trädgården. Natursten och granit är ett vackert levande material som varierar i utseende. Varje sten är unik i en stenläggning och du får en uteplats som berättar en unik historia. 

Med granit höjer du värdet på hela din trädgård och skapar ett exklusivt intryck! Plattor av granit ger en vacker yta som tål tuffa tag och tål ett högt slitage. Det finns stora fördelar med granit och att naturstenen är ett populärt val råder det inga tvivel om. Slipp flisande altangolv i trä och skruvskallar som reser sig och välj ett stengolv i trädgården istället!

Granit för levande trädgårdar

Granit är ett av våra mest hållbara alternativ till uteplatsen. Granit ger en tidlös stenläggning som ger ett naturligt intryck. Granitprodukter finns i en rad olika utformningar och format. Välj mellan populära produkter som exempelvis granitplattor. Granithällarna kommer i ett brett utbud av olika storlekar och kan anpassas fritt över ytorna. I granit finns även klassisk gatsten, trampstenar för gång och passage samt vacker dekorsten som även dom kan skapa en hemtrevlig uteplats. Den gedigna graniten ger en stenläggning som håller med tiden!

Se alla våra granitprodukter

Marksten med funktion och estetik

Marksten ger en stabil uteplats med god funktion och en estetiskt vacker yta.

Marksten finns att välja i en hel rad olika serier med olika behandling, format och nyans. Belastningen av ytan man ska lägga är av stor vikt men till en uteplats så behöver sällan en tjockare marksten väljas. 50mm är den vanligaste tjockleken på marksten och ett populärt val till både uppfart och uteplats.

Hitta en marksten som passar din trädgårdsstil och den uteplats du tänkt skapa. Den klassiskt tumlade markstenen Visby ger ett antikt inslag där den nötta kantsten skapar intrycket. Marksten Visby kommer även med en ytstruktur vilket ger ett extra lyft till trädgården. Tumlad markstenen finns i många olika nyanser och format, för spännande  övergångar och anpassning till olika typer av uteplatser.  

Även slät marksten kan såklart väljas och vår stilrena serie Modern ger en uteplats som håller stilen. Marksten Modern kommer med slät yta och med en lätt liten fasning. Du får en stilren yta med stor funktion och design.

Oavsett val av marksten så bör din stenläggning ramas in med en kantsten. Extra snyggt mot marksten i betong är att bryta av det lite och låta granitkantsten rama in ytan och ge den dess stabilitet.

Marksten för en varm känsla

Med marksten skapar du en varm känsla till både växthus, uterum och uteplats. Den härliga markstensserien Visby ger dig en uteplats att trivas med. Välj mellan en rad olika färger och hitta en marksten som passar dig och din uteplats bäst!

Se hela vårt sortiment av marksten

Matplats med betongplattor eller marksten, vad väljer du?

Left image Right image

- Läs våra guider och lyckas med din uteplats -