icon Till innehåll
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
Sista chansen på 1200 produkter nu på söndag! Fynda din sten redan idag!
00
:
00
:
00
:
00
Välj yta och stil

Hitta din stil på poolområde och börja skapa

Välj dina plattor

Testa dig fram mellan våra plattor och hitta rätt

Se färdiga resultat

Få unika miljöbilder i olika vinklar helt efter dina val

Beställ provstenar

Vi erbjuder även provstenar med hemleverans

STENVÄLJAREN GÖR VALET ENKLARE

Hitta rätt med vårt smarta verktyg Stenväljaren!
Du väljer mellan olika stilar på poolområde och kan testa med ett brett urval från vårt sortiment. Byt enkelt stensort, format på plattor och växla mellan olika vinklar i trädgården. Snabbt och enkelt får du unika miljöbilder och kan känna efter hur stenen passar i både ljusfall, kring poolen samt mot naturens inslag
Testa Stenväljaren redan nu och börja resan!

Poolområde med plats för lek

Poolområdet är en plats för mycket lek och bus. Ett poolområde ger trädgården en härlig stämning där lata dagar kan spenderas. Det är viktigt att kanten och stenen kring en pool är monterade med rätt typ av material. En poolkantsten får inte vara hal, inte minst när barnen springer runt. Att lägga ett bra material med lite struktur i ytan ger bara stora plus i kanten. Poolkantsten finns i många olika material där dom flesta kommer med en bra ytbehandling för att ge ett skönt grepp för foten. Valen är många och det är viktigt att hitta sin stil när det kommer till själva materialvalet. Kombinera dina material och låt både poolsarg och ytläggning leva fritt i en skön harmoni. Skapa ett sammanhängande poolområde med natursten som skiffer och granit eller stilren granitkeramik.

- Populära materialval till poolområdet -

Montera en stabil kantsten till din pool

Att montera en lättskött och slitstark kantsarg till poolen är viktigt. Monteringen är smidig och skapar snabbt ett vackert resultat. Både granit och granitkeramik kring poolen ger en halkfri yta och dom olika materialen sätter en riktig premiumkänsla. Graniten kommer i olika nyanser och en rad olika format så man enkelt skall kunna hitta en som passar sin unika poolkonstruktion. Granitkeramik finns även dom en hel rad olika serier där du kan anpassa din poolkantsten med plattor för ett sammanhängande poolområde. Dom naturliga mönsterbilderna ger en trädgårdsyta att trivas med. Du får en reptålig och väderbeständig yta med både granit och granitkeramik ör en hållbar poolmiljö. Granitkeramiken har hämtat dom bästa och mest karaktäristiska bilderna från en rad olika naturstenar. En poolkantsten blir både slitstark och kommer med en mycket jämn yta som förenklar monteringen.

Dom rundade kanterna mot poolens insida skapar en mjuk linje och skön kant att sätta hand och fot emot. Oavsett val av stenmaterial så kommer samtliga serier i vårt sortiment i både rak poolsten och med hörstenar för en komplett poolmontering.

Granitkeramik för hela poolprojekt

Granitkeramik är ett slitstarkt material som med sina naturliga mönsterbilder ger en levande stenläggning. Marstrand är en av våra mest populära serier och hittas i färgerna grå, sand och svart. Kraftigt melerade plattor och naturliga toner som ger ett pooldäck som utstrålar lyx. Kombinera plattor och poolkantsten för en sammanhängande yta.

Se hela sortimentet av granitkeramik

Naturligt intryck och halksäkra ytor

Att välja ett lättskött och slitstarkt material till just pooldäcket är viktigt. Monteringen är rolig och ger snabbt storslagna resultat. Trä som annars kan monteras kring poolen kan släppa ifrån sig stickor och skruvskallar kan upplevas som en störande detalj. Eftersom att ytan kring en pool ofta nyttjas till lek är det extra viktigt att kanten närmast vattnet inte är hal, inte minst när barnen springer runt. Att lägga ett bra material med lite struktur i ytan är bara stora plus när du ska montera både pooldäck och kantsarg i sten. Natursten som exempelvis skiffer och granit är två naturmaterial som ger en slitstark yta som både står sig mot väder och vind men samtidigt ger en halksäker yta. Dom olika materialen finns i en rad olika nyanser och storlekar så man fritt kan anpassa efter sin pool.

Granitkeramik är också ett mycket uppskattat val kring just poolen. Dom vackert mönstrade stenplattorna bidrar till en varm känsla och en hemtrevlig yta. Övergången mellan poolkantsten och själva pooldäcket skapas snyggt med antingen samma sten eller i kontrastläggning med en nyans som bryter i färg. Granitkeramikens tåliga yta ger ett spill och reptåligt poolområde som håller med tiden.

Skiffer eller granitkeramik kring poolen, vad väljer du?

Left image Right image

- Läs våra guider och hitta stilen för din pool -

Granit höjer värdet på hela poolområdet

Poolkantsten är plattor helt anpassade för att skapa en så snygg, trivsam och lättskött yta kring din pool som möjligt. Den blästrade ytan ger ett bra grepp och är perfekt just runt en swimmingpool där ytan ofta är blöt. Poolkanterna kommer i noga utvalda storlekar väl anpassade för att möta poolbyggets krav och utmaningar.
En poolsarg granit ger ett lyxigt intryck, ett skönt grepp mot poolens insida och höjer värdet på hela poolprojektet. Kantstenen är det som sätter pricken över i kring din pool och du kan vara säker på att du får en trivsam yta som både är skön för foten och handen att hålla dig emot.
Den greppvänliga ytan på poolstenen tas fram med en rundad profil och ökar både det estetiska och sätter en mjuk i det annars mycket hårda materialet.

Du får en lättskött yta närmst poolen och graniten står sig väl mot vädrets påfrestningar och omslag över året. Samtliga poolstenar och poolkanter på Stenbolaget kommer i både rak modell och med tillhörande hörnstenar för en komplett kant runt poolen.

Granit från Stenbolaget är ett väldigt tryggt köp då många av våra modeller av poolsten har en extra lång garantitid. Välj en poolkantsten som klarar både avstamp, hopp och poolens alla lekar och montera en poolsten i granit! Ett tips är att besöka våra produkter för att se kostaden för just din poolstorlek.
Du bygger enkelt ditt eget poolpaket med hjälp av våra poolstensuträknare och räknar ut ditt behov.

Granit för en hållbar pool

Ytan närmst poolen förtjänar ett hållbart material och en yta som är både halkfri och skön att greppa. Poolkantsten i granit har en rundad kant för en andningspaus mellan simlängderna. Poolkantsten i granit ger en tålig kantsarg med lång livslängd och höjer värdet intrycket på hela poolområdet. Kombinera stenen intill trädäck, granitkeramik eller plattor i samma serie och nyans på granit.

Se samtliga poolkantstenar i granit

- Läs mer och ta del av våra artiklar och hitta rätt i ditt projekt -