icon Till innehåll
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Boka en rådgivning inför vårens projekt | Sveriges Största Stenspecialist!
Nordic Stones by Stenbolaget

Välj ur det bästa, Stenbolaget introducerar Nordic Stones

Nordic Stones by Stenbolaget är en noga utvald kollektion av vackra plattor lämpade för inomhusbruk.

TILLKOMST

Med höga krav på hållbarhet, funktion och estetik har vi skapat Nordic Stones. Kollektionen är framtagen med inspiration från Skandinaviens vackra natur. Med hänsyn till alla de egenskaper som garanterar en hög standard. En noggrann sortering och bedömning är gjord för att du som kund ska hitta rätt sten eller platta ur ett komplett utbud, enkelt och bekymmersfritt!

 

Vårt arbete med Nordic Stones har skett från grunden och har inneburit en utförlig granskning av en rad olika stenmaterial och dess unika egenskaper. Ett arbete som i kombination med en rad högt satta krav och med ett tydligt mål under resans gång, givit oss slutresultatet. Kollektionerna du hittar under Nordic Stones är stilrena produktserier som håller måtten och som möter en hög standard och samtliga krav ställda.

kriterier

Produkterna i Nordic Stonesserien håller måttet. Kollektionen innehåller endast material av hög kvalitet. Viktiga kriterier som har lagt grunden för Nordic Stones:

  • Kvalitet

    Stenarna och plattorna har en hög kvalitet som visar beständighet och styrka.

  • Funktion 

    Stenarna och plattorna är lämpliga att användas i våra Skandinaviska hem.

  • Estetik 

    Stenarna och plattorna har ett vackert utseende och bär en egen karaktär.

Populära kollektioner av Nordic stones

UTBUD

I Nordic Stones hittar du allt från äkta natursten från Jämtlands urberg, till underhållsfri granitkeramik av premiumkvalitet. Kollektionen har ett brett utbud av de bästa stenarna och plattorna marknaden kan erbjuda i både natursten och granitkeramik. Flertal serier i olika format, material, yta, mönster och nyans säkerställer att du hittar din sten.


Eftertraktade naturstenar från välkända leverantörer som gått igenom utförlig provning med åren. Högkvalitativ granitkeramik med inspiration av kalksten där detaljer har handplockats och oönskade skavanker har sorterats bort. Fossila mönsterbilder och ådringar samspelar harmoniskt genom serierna och skapar liv.

MATERIAL

Kollektionen innehåller både natursten och granitkeramik. 


NATURSTEN

Som man hör på namnet är natursten skapat av naturen. Det finns enormt mycket olika naturstenar som har sina respektive egenskaper, fördelar och nackdelar. Men natursten är omtyckt för sitt genuina utseende och känsla. Den har en “själ” och är en helt unik bit av ett material som producerats av naturen själv under miljontals år. Dom unika inslagen i natursten har under århundraden och än idag beundrats. 


GRANITKERAMIK

Granitkeramik är ett unikt material som skiljer sig från traditionella stenmaterial i många avseenden. Granitkeramik kan betraktas som en premium variant av klinker. Bestående av naturliga beståndsdelar som lera, sand, fältspat, kvarts och andra mineraler. De blir till granitkeramik genom att dessa material pressas och bränns under extrema förhållanden. Produktionsprocessen skapar en tät och hård sammansättning med måttexakta stenplattor som är extremt tåliga och slitstarka.


Eftersom granitkeramiken är okänslig och tålig är den lämpad för många olika typer av ytor som golv, väggar, trappor, fasader och annat som behöver stå emot högt slitage och hårda förhållanden. Även många olika typer av rum som hall, kök, vardagsrum, badrum, tvättstuga, eldstad och så vidare. De täta porerna i granitkeramiken gör det svårare för vätskor och smuts att tränga in i plattorna vilket håller fula fläckar borta. Granitkeramik kräver mindre underhåll och när det är dags för städning klarar den tuff rengöring utan att förlora sin vackra yta.


Granitkeramik som material tål slitage som få naturstenar kan mäta sig med, klarar tuffa utmaningar och möjliggör nya kreativa lösningar. Med granitkeramik får du hållbara ytor i hemmet och minst lika levande ytor som naturstenen själv. Du går varken miste om den gedigna känsla eller utseendet!

GRANITKERAMIKENS EGENSKAPER

✔ Slitstark

✔ Tålig mot repor, spill, smuts och sura kemikalier

✔ Kompatibel med värmegolv

✔ Underhållsfri

✔ Enkel att rengöra

✔ Lämplig för många rum och ytor

✔ Möjliggör nya kreativa lösningar

✔ Frostresistent

✔ Exakta mått

TESTA VÅR GOLVVÄLJARE OCH DESIGNA DITT RUM

Hitta rätt med Golvväljaren!
Du väljer mellan olika rum i hemmet, stilar och kan testa med alla våra stenar från Nordic Stones. 
Byt enkelt stensort, format på plattorna och växla mellan olika vinklar i både kök, hall och badrum. 

Snabbt och enkelt får du unika miljöbilder och kan känna efter hur stenen passar i både ljusfall, på golv samt vid montering på vägg.
 

Klicka på badrumsbilden nedan och börja designa!

se produktserier i NORDIC STONES

Föregånde artikel FÖRESKRIV RÄTT GRANIT
Nästa artikel Lånestenar och provplattor